mediaLOOK logo
@
ROG Rampage III Extreme
Bucureşti 2010-03-25

ASUS a lansat noua placă de bază Rampage III Extreme

ASUS a dezvăluit cel mai nou performer din gama Republic of Gamers, placa de bază Rampage III Extreme. Noua platformă este pregătită pentru a stabili noi recorduri privind performanţele PC. Integrând cipul Intel X58/ICH10R şi oferind suport pentru procesoarele Intel cu până la şase nuclee pe soclul LGA1366, Rampage III Extreme oferă numeroase facilităţi exclusiviste utilizatorilor entuziaşti, celor care urmăresc atingerea vitezelor extreme în operarea computerelor.

Fanii înflăcăraţi ai overclocking-ului îşi doresc de multă vreme o astfel de placă de bază, iar ASUS le-a îndeplinit dorinţa. Odată cu Rampage III Extreme (R3E), compania le-a furnizat o platformă extrem de valoroasă, capabilă să le satisfacă cele mai exigente cerinţe în materie de tuning. Lansat sub emblema ROG, modelul este expresia calităţii ASUS fără compromis.

Ajustările privind îmbunătăţirea performanţelor pot fi realizate acum de la distanţă într-un mod foarte simplu, apelând la facilităţile ROG Connect şi RC Bluetooth. Utilizatorii au mai multă libertate de acţiune în atingerea potenţialului hardware maxim. Dincolo de acest aspect, placa de bază oferă unelte avansate de overclocking, reunite sub titulatura Extreme OC Kit. Informaţiile din BIOS pot fi rescrise cu uşurinţă prin USB BIOS Flashback, conducând la obţinerea celor mai bune performanţe grafice multi-GPU, cu până la patru plăci video. R3E foloseşte cea mai nouă versiune a tehnologiei Extreme Engine Digi+, care asigură o alimentare stabilă optimă. Toate acestea demonstrează preocuparea constantă a companiei ASUS pentru inovaţie şi pentru satisfacerea cerinţelor utilizatorilor experimentaţi. Drept rezultat, R3E oferă performanţe peste aşteptări şi implicit, o binemeritată doză de divertisment.

Fiecare utilizator de overclocking cunoaşte că performanţele de vârf nu pot fi atinse fără un management energetic eficient. În acest sens, Rampage III Extreme se bazează pe Extreme Engine Digi+. Tehnologia oferă toate avantajele circuitelor VRM digitale şi analogice, îmbunătăţind latenţa de comutare şi fidelitatea operării la nivelul întregii plăci.

Totodată, cu ajutorul strategiei de modulaţie PWM (Pulse width modulation) creşte toleranţa plăcii, deschizând drumul spre un overclocking sigur. Graţie utilizării tranzistorilor FET+, capacitatea de disipare a căldurii a fost optimizată cu 30%, faţă de situaţia tradiţională întâlnită în cazul componentelor MOSFET, iar conductivitatea a crescut cu până la 40%. ASUS nu s-a limitat doar la aceste îmbunătăţiri şi a ţinut cont de comentariile utilizatorilor de overclocking, integrând un nou tip de bobine de semnal, care pot lucra cu o intensitate până la 40 Amperi.

Toate aceste demersuri pe partea de alimentare permit experimentarea unor ajustări mai mari în vederea obţinerii unor performanţe şi mai bune. Pentru a simplifica şi mai mult procedurile, ASUS oferă USB BIOS Flashback, cea mai simplă cale de a transporta şi de a actualiza versiunile de BIOS sau de a prelua BIOS-ul de pe un computer pentru implementarea pe altul diferit. Este nevoie doar de un stick USB.

Este extrem de plăcut sentimentul trăit de către un utilizator entuziast după testarea unei noi plăci de bază, la obţinerea unui punctaj incredibil în cadrul aplicaţiei de benchmark. Rampage III Extreme a fost gândită pentru astfel de momente. Instrumentele din OC Kit vor fi pe placul celor mai pretenţioşi practicieni. Modul de lucru LN2 şi reset-ul Q vor rezolva eventualele probleme caracteristice pornirii la rece şi permit operarea rapidă chiar şi la temperaturi foarte scăzute în timpul unui overclocking extrem. Conectorii duali cu 8 pini pentru alimentare şi cei doi de tip Molex cu 4 pini oferă mai mult spaţiu în jurul procesorului şi GPU-ului, prevenind erorile de instalare.

Utilizatorii sunt încurajaţi să testeze cât mai mult, acest aspect fiind foarte important pentru overclocking-ul adevărat. Spre exemplu, prin dezactivarea circuitului de semnal pentru PCIe X16, utilizatorii pot testa individual fiecare placă video pentru a îmbunătăţi performanţele grafice. Ca dintotdeauna, Republic of Gamers deschide calea spre obţinerea unor scoruri deosebite în aplicaţiile de testare, iar placa de bază R3E reprezintă cel mai bun tichet de acces.

R3E a preluat acele ideile inspirate, care de-a lungul timpului au transformat overclocking-ul într-o experienţă deosebită şi a ridicat ştacheta în acest domeniu. Beneficiind de o soluţie termică reproiectată de la bază, de instrumente avansate pentru overclocking, de un design deosebit şi de performanţe de vârf, Rampage III Extreme reprezintă cea mai bună alegere în materie de plăci de bază pentru cei interesaţi de fiecare MHz în plus.

Pentru detalii suplimentare vă invităm să vizitaţi site-ul http://rog.asus.com.

Specificaţiile ROG Rampage III Extreme:

CPU Suportă procesoarele Intel® pe soclu LGA1366
Chipset Intel® X58/ICH10R
Memorie 6 x DIMM, Triple Channel, până la 24G
DDR3 2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/
1800(O.C)/1600/1333/1066 MHz
Sloturi de expansiune 4 x slot PCIe2.0 x16 (x16; x16/x16; x16/x8/x8 and x8/x8/x8/x8)
1 x PCIe x4
1 x PCI 2.2
Multi-GPU NVIDIA 3-Way SLI™ / ATI CrossFireX™, pregătit pentru 4 carduri
Stocare 7 x SATA 3.0 Gb/s ; 1 x eSATA 3.0 Gb/s; 2 x SATA 6.0 Gb/s
Bluetooth Bluetooth V2.0/V2.1+EDR card
Comutator RC Bluetooth ON/OFF
LAN Intel® Gigabit LAN
Audio 8-channel High Definition Audio CODEC
Ieşire optică S/PDIF pe panoul din spate
IEEE1394a 2 x port 1394a
(1 port pe panou; 1 port pe placă)
USB 2 x port USB 3.0/2.0 (pe panoul din spate)
9 x port USB 2.0/1.1 (2 porturi pe placă; 6 porturi pe panoul din spate, 1 pentru ROG Connect)
Alte porturi I/O 1*PS/2, 1*eSATA, 1*IEEE1394a, 1*Clr CMOS, 1* ROG Connect Switch
Conectori pentru ventilatoare 8 x conectori pentru ventilatoare (1 pt. CPU / 1 pt. PWR / 3 pt. carcasă / 3 opţionale)
Software Licenţă completă Kaspersky anti-virus pe 1 an; 3DMark® Vantage Advanced Edition
Facilităţi Extreme Engine Digi+, USB BIOS Flashback, ROG Connect, ROG Extreme OC Kit, Extreme Tweaker, iROG, ProbeIt, ASUS Q-LED, Loadline Calibration, Q-Fan plus
Format şi dimensiuni ATX extins, 12”x 10.6” (30.5cm x 26.9cm)

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, plăci de bază, plăci video, unităţi optice, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din Business Week InfoTech 100.

Platformele ASUS: Numărul 1 în lume
ASUS este prima marcă de plăci de bază din lume, având cea mai mare cotă din piaţa globală. În prezent, unul din trei calculatoare utilizează o platformă ASUS. Compania a lansat numeroase inovaţii care au devenit ulterior standarde în industrie. Printre exemplele recente se numără: designul de alimentare Hybrid Phase, designul pentru overclocking Hybrid Processor şi Protect 3.0 pentru o operare sigură. Având o experienţă îndelungată şi o preocupare constantă pentru îmbunătăţirea design-ului, ASUS urmăreşte să rămână liderul industriei prin performanţa, siguranţa şi fiabilitatea platformelor produse.

Produse mentionate in comunicat:

1 imagini disponibile
Placa de baza ASUS Rampage III Extreme
Placa de baza ASUS Rampage III Extreme
Descarcă