mediaLOOK logo
@
ASUS a lansat U Bamboo - noul laptop cu carcasă din bambus
Bucuresti 2010-04-22

ASUS a lansat U Bamboo - noul laptop cu carcasă din bambus

ASUS a lansat în România noul notebook U Bamboo, care utilizează lemnul de bambus în construcţia carcasei exterioare, a touch pad-ului şi a suportului pentru mâini. Noul portabil este un rezultat al iniţiativei Green ASUS, compania reuşind să reducă necesarul de plastic cu 16% - 20%. Fibra şi pânza de bambus au fost utilizate şi pentru ambalarea modelelor din seria Bamboo, cutiile acestora fiind 100% reciclabile.

Lansarea portabilului U Bamboo a fost însoţită de o acţiune ecologistă desfăşurată în Parcul Tineretului din Bucureşti. Reprezentanţii companiei şi ai presei, precum şi mai multe persoane publice cunoscute - Virgil Ianţu, Adrian Despot, Mihai Cioceanu, Anca Artimon, Sanda Nicola, Adi Bucur - au plantat 50 de platani şi liquidambar de-a lungul unei alei din apropierea lacului.

ASUS a lansat primul model de laptop încastrat în bambus în toamna lui 2008. Compania a perfecţionat tehnologia de producţie în serie, demonstrând că un portabil trendy poate fi şi responsabil faţă de mediul înconjurător. Noul U Bamboo este "verde" din perspectiva fiecărei etape a vieţii produsului - de la concepţie, la producţie, la reciclare şi eliminarea de pe piaţă.

Bambusul este mai mult decât o materie primă regenerabilă, oferind o senzaţie plăcută la atingere. Solid şi rezistent la amprente, bambusul are o patină naturală ce se schimbă în timp, pentru a conferi un stil unic fiecărui notebook, devenind la fel de aparte precum utilizatorul său.

Laptopurile cu carcase din bambus sunt ecologice şi totodată, extrem de avansate. Spre exemplu, modelul U53F integrează un procesor puternic Intel Core i5, 3GB de memorie RAM şi un hard disk de 500 GB, fiind echipat cu sistemul de operare Windows 7 Ultimate.

ASUS U53F Bamboo performează la capitolul multimedia, fiind dotat cu un cititor optic Blue-ray şi noua interfaţă USB 3.0. Prin intermediul acesteia, utilizatorii vor putea transfera de zece ori mai rapid fişierele mari şi conţinutul multimedia de pe dispozitivele mobile avansate, comparativ cu USB 2.0. Ecranul HD are o diagonală de 15,6" şi este iluminat prin tehnologie LED, economisind energie.

De altfel, consumul întregului sistem este optimizat cu ajutorul lui Super Hybrid Engine, care permite reducerea anuală a emisiuniilor de CO2 cu 12,3 kg per notebook. Această tehnologie "green" constă în monitorizarea inteligentă a cerinţelor energetice ale componentelor laptopului, urmată de ajustarea automată în timp real a tensiunilor de alimentare. Facilitatea este disponibilă pe toate laptopurile ASUS. La un volum anual de aproximativ 6 milioane de laptopuri ASUS vândute, emisiile globale de CO2 pot fi reduse cu aproximativ 73,8 milioane de kilograme de CO2, fapt ce ar echivala cu plantarea a 36 de milioane de copaci anual.

Prin alegerea unui notebook ASUS U Bamboo - sau a unui alt model ASUS realizat după aceleaşi principii "green" - în defavoarea unei alternative mai puţin ecologice, utilizatorul va contribui la conservarea mediului.

ASUS consideră că responsabilitatea socială este esenţială pentru dezvoltarea sustenabilă a corporaţiei. Iniţiativa GreenASUS, creată în 2000, stabileşte standarde stricte privind protecţia mediului în derularea activităţii companiei. Anul 2008 a marcat introducerea strategiei "Four Green Home Runs", care cuprinde design, achiziţii, producţie, service şi marketing "green".

Design-ul modular al laptopurilor ASUS permite utilizatorilor să extindă durata de viaţă a fiecărui model prin înlocuirea componentelor, reducând risipa. ASUS selectează cu stricteţe furnizorii de componente pentru a se asigura că acestea nu conţin materiale periculoase. Pentru a asigura respectarea strictă a legislaţiei privind substanţele periculoase, ASUS a restricţionat utilizarea a alte 37 de substanţe, pe lângă cele şase ale directivei RoHS. Totodată, ASUS participă în programul de certificare EPEAT pentru evaluarea ecologică, precum şi EU Ecolabel pentru a identifica produsele şi serviciile care sunt cele mai prietenoase cu mediul înconjurător.

Bambusul - material natural alternativ
Compania ASUS este recunoscută pe plan internaţional pentru munca de cercetare şi pentru folosirea inspirată a materialelor bio-degradabile - precum pielea - în cadrul produselor sale, însă decizia de utiliza bambusul este una ingenioasă. Prin folosirea bambusului, care are o impresionantă rezistenţă la rupere, punând chiar în inferioritate multe aliaje metalice, seria de laptopuri ASUS Bamboo prezintă o elasticitate ridicată. Această proprietate a fost demonstrată chiar de către primul exemplar, care a supravieţuit unor condiţii vitrige pe vârful înzăpezit Qomolangma, la o altitudine de 8848 de metri. Bambusul are o rată de creştere pe care nicio altă plantă nu o poate atinge. Este binecunoscut faptul că poate creşte 60 de cm în doar 24 de ore, atingând înălţimea maximă în câţiva ani. Bambusul are capacitatea de regenerare după tăiere, fără să fie nevoie de replantare, fiind astfel resursa perfectă care se poate reface singură.

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, plăci de bază, plăci video, unităţi optice, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din Business Week InfoTech 100.

Produse mentionate in comunicat:

ASUS U53 Bamboo

11 imagini disponibile
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac deschis, vedere laterala)
Rezolutie: 3500x3626px
Dimensiune: 1.14MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac deschis, vedere frontala)
Rezolutie: 3500x2621px
Dimensiune: 1.49MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (suport pt maini si touch pad)
Rezolutie: 3500x2625px
Dimensiune: 2.61MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac inchis, vedere de sus)
Rezolutie: 3500x1717px
Dimensiune: 0.75MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac inchis)
Rezolutie: 3500x2474px
Dimensiune: 1.63MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac deschis, vedere fata-stanga)
Rezolutie: 3500x3339px
Dimensiune: 2.72MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac deschis, vedere din fata)
Rezolutie: 3500x3348px
Dimensiune: 1.59MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Laptop ASUS U53 Bamboo (capac deschis, vedere din spate)
Rezolutie: 3500x2605px
Dimensiune: 2.39MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Modelul de laptop ASUS U53F Bamboo expus la evenimentul GreenASUS din Parcul Tineretului
Rezolutie: 1594x1916px
Dimensiune: 0.94MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Modelul de laptop ASUS U53F Bamboo expus la evenimentul GreenASUS din Parcul Tineretului
Rezolutie: 2400x1594px
Dimensiune: 0.8MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Macheta gonflabila a unui laptop ASUS in Parcul Tineretului
Rezolutie: 2400x1594px
Dimensiune: 0.62MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...