mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2009-04-24

Virtualizarea – o piaţă de două miliarde de dolari

Potenţialul pieţei este unul foarte mare

Bucureşti, 23 aprilie 2009: Piaţa de virtualizare este estimată la două miliarde de dolari, cifre valabile pentru anul 2008, potrivit unor studii citate de Sebastian Pascu, Red Hat Certified Engineer la Romsym Data. „15% din toate serverele din lume vor fi virtualizate până în 2011, iar acum doar 5% sunt virtualizate conform estimărilor actuale”, a mai afirmat Pascu, în cadrul conferinţei Agora Technology Conference cu tema „Virtualizare”, desfăşurate joi, 23 aprilie 2009. Participanţii şi partenerii au avut parte de o jumătate de zi de discuţii pe teme tehnologice de primă mână.

“Nu este uşor de găsit o soluţie de virtualizare pentru nevoile unei anumite companii, nu este o soluţie aplicabilă universal, de aceea modul nostru de abordare este de a pregăti, de a oferi o soluţie dimensionată corespunzător în funcţie de nevoile fiecărei organizaţii”, a declarat Alexandru Vîlcu, Storage Works Manager la HP.

Gabriel Leca, Solution Specialist Microsoft, este de părere că “multe organizaţii au aplicaţii vechi care rulează bine şi nu vor să le schimbe acum, însă virtualizarea permite rularea versiunilor diferite ale aplicaţiilor”.

Radu Climescu, reprezentantul Fujitsu Technologies Solutions, a răspuns unei întrebări din public şi a evidenţiat că nu vede dezavantaje ale virtualizării, însă a scos în faţă trei lucruri de luat în considerare: management, incompatibilitate, spaţiu fizic.

Puiu Leontescu, Arhitect de soluţii la Concept Electronic, a condus echipa Concept Electronic ca virtual manager de proiect pentru “Instalarea infrastructurii IT pentru Virtual Company – Agenţia Intercontinental” – o companie cu mai multe agenţii cu 200 de utilizatori care a necesitat configurarea a 50 de maşini virtuale. Întreg procesul de configurare nu a depăşit 30 de minute, iar procesul în sine a fost foarte atractiv pentru participanţi.

Evenimentul organizat ieri de Agora Media a prezentat studii de caz pentru virtualizare, soluţii instructive etc. Mergând dincolo de consolidare, această rundă de discuţii a scos la iveală setul mai larg de soluţii pe care le oferă virtualizarea: soluţii pentru disaster recovery, pentru continuitate, pentru migrarea centrelor de date, pentru standardizarea imaginii.

Reprezentanţi ai companiilor HP, Concept Electronics, Red Hat (aceştia toţi, în calitate de parteneri principali), precum şi Microsoft România, EMC2, Fujitsu, Dell şi Intel (în calitate de parteneri ai evenimentului) au prezentat soluţiile şi serviciile pe care le propun companiilor pentru eficientizarea activităţii lor.

Conferinţa este promovată de partenerii media PR Wave, PR Directory, Medialook.ro, CalendarEvenimente.ro, wall-street.ro, IT Trends şi Agora News.

Agora Media

Despre conferinţele ATC:
Conferinţele de Tehnologie Agora (ATC) reprezintă o suită de manifestări menite a prezenta soluţii concrete pentru administraţia publică centrală şi/sau instituţiile financiar-bancare, telecom, utilităţi şi marile companii. ATC sunt organizate în Bucureşti împreună cu instituţii ale statului (MCSI, ASSI), sau cu instituţii specializate (Institutul Bancar Român, CIO Council). ATC sunt organizate în parteneriat cu revista IT Trends.