mediaLOOK logo
@
Un procent de 5,41% din bugetul IT este alocat securităţii
Bucureşti 2008-11-12

Un procent de 5,41% din bugetul IT este alocat securităţii

Agora Media, în parteneriat cu CIO Council şi Institutul Bancar Român, a organizat astăzi conferinţa „Prevenirea pericolelor IT şi non-IT (Securitate)”.

„Subiectele de astăzi au în vedere toate aspectele de securitate, de la spam, malware, viruşi, nevoia de protecţie a datelor inclusiv din interiorul sau exteriorul organizaţiei”, a precizat Romulus Maier, director general Agora Media SA, în deschiderea evenimentului.

Felix Enescu, preşedintele CIO Council, a propus o paralelă între ceea ce există în România pe domeniul securităţii şi ceea ce se întâmplă la nivel mondial, bazându-se pe cifrele Gartner din statisticile ultimei săptămâni. „Adevărata măsură este dată de investiţiile în bani acordate domeniului securităţii. Astfel, un procent de 5,41% din bugetul IT este alocat securităţii,inclusiv cu sistemele de disaster recovery. În domenii precum cel financiar bancar, procentul ajunge la 6,9%. Este evident o diferenţă de nivel între industriile IT mature şi perioada de construcţie şi modernizare actuală la noi”, a observat Felix Enescu. O companie cheltuie în medie între 10.000 şi 11.000 de dolari pe an cu securitatea.

În cadrul evenimentului, reprezentanţi ai companiilor RedHat, BitDefender, IT Secure Pro, LASTING System, Axel Soft IT Group, GECAD NET, Bull, EMC2, Aruba au prezentat soluţiile şi serviciile de securitate pe care le propun companiilor. Prezentările şi dezbaterile din cadrul conferinţei s-au axat pe conceptele şi soluţiile IT&C de ultimă oră legate de nevoile companiilor de a obţine rapid răspunsuri pentru a putea lua decizii.
“Prin sistemul Open Source rezolvarea problemelor de securitate se face mult mai simplu, mai rapid. Prin Red Hat update-urile disponibile periodic sunt foarte importante din punct de vedere al securităţii. Practic, orice problemă se rezolvă în decurs de ore sau maxim trei zile, acest timp fiind necesar pentru a depăşi etapele de testare”, a declarat Dragoş Manac, Lead Operations Manager SNS, partener Red Hat în România.

Pe plan militar global lupta se desfăşoară oarecum în surdină şi în regiuni cât de cât limitate geografic, însă pe plan civil ea este cât se poate de „fierbinte”. Indiferent că este vorba de viruşi, viermi, troieni sau, mai nou, phishing, atacurile externe asupra reţelelor informatice sunt constante şi din ce în ce mai feroce. Iar la acestea se adaugă atacurile interne din sânul organizaţiilor, reprezentate de neglijenţe, scurgeri de informaţii şi furturi de date. Victimele nu se mai numără pe câmpul de luptă, ci se adună în sume de bani transferate ilegal dintr-un cont în altul şi în mii de oameni care îşi plâng pierderile financiare suferite.

Conferinţa „Pericole IT şi non-IT” a fost promovată cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, portalul acasa.ro, Clubafaceri.ro, Comunicatedepresa.ro, MediaLook, Wall-Street, eWeek România, Agora News, PC Magazine şi Channel Partner România.

Despre ATC
Conferinţele de Tehnologie Agora (ATC) reprezintă o suită de conferinţe menite a oferi soluţii concrete pentru administraţia publică centrală şi/sau instituţiile financiar-bancare, telecom, utilităţi şi marile companii. ATC sunt organizate în Bucureşti împreună cu instituţii ale statului, cum ar fi MCTI, ASSI sau cu organizaţii de profil, cum sunt CIO Council şi Institutul Bancar Român.
Publicul ţintă ATC sunt directori de IT, Chief Information Officers, persoane de decizie, persoane care stabilesc bugetele de achiziţii în marile corporaţii.
Conferinţele ATC sunt organizate în parteneriat cu revista eWeek România, numărul revistei care precede conferinţa fiind dedicat temei respective.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.agora.ro/conferinte .

Despre CIO Council
CIO Council este o structură de promovare şi susţinere a celor mai bune practici internaţionale, de pe poziţii de independenţă şi echidistanţă faţă de furnizorii de produse şi servicii de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC). Rolul asociaţiei CIO COUNCIL este acela de a susţine profesionalizarea pieţei româneşti, de a susţine profesioniştii români pentru a accede în aceste poziţii şi de a dovedi calităţile necesare. CIO COUNCIL a devenit un partener apreciat al marilor organizatori de conferinţe datorită valorii adăugate pe care o aduce, a independenţei opiniilor, a echidistanţei şi a expertizei profesionale. În acest sens asociaţia se bucură de colaborarea Institutului Bancar Roman, IDG, FinMedia şi din acest an cu grupul Agora Media.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.ciocouncil.ro .

Despre Institutul Bancar Român
Institutul Bancar Român are ca principal obiectiv perfecţionarea profesională, pregătirea şi specializarea personalului bancar, în conformitate cu strategia stabilită de Banca Naţională a României (BNR) în cooperare cu Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi cu programele aprobate de Consiliul de Administraţie.
BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI (BNR), înfiinţată în anul 1880, este banca centrală a României. Banca Naţională este o instituţie publică independentă, cu sediul central în municipiul Bucureşti. Este unica instituţie autorizată să emită însemne monetare, sub formă de bancnote şi monede, ca mijloace legale de plată pe teritoriul României. Conform prevederilor Legii privind Statutul BNR (Legea nr.312/2004), obiectivul fundamental al BNR este asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor.
Asociaţia Română a Băncilor (ARB) este persoană juridică română, constituită ca asociaţie profesională cu scop nelucrativ şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu statutul său şi legile române. Scopul principal al ARB este reprezentarea şi apărarea intereselor profesionale ale membrilor săi, instituţiile de credit. Membrii ARB sunt instituţii de credit, precum şi sucursale ale unor bănci străine prezente în România. Înfiinţată la data de 31 mai 1991, din iniţiativa a 14 bănci comerciale, ARB numără în prezent 39 de membri.

Despre Agora Media
Agora Media S.A. este un trust de presă specializat pe tehnologia informaţiei, comunicaţii şi afaceri, având în portofoliu atât revistele tipărite (PC Magazine Romania, eWeek România, Channel Partner România) cât şi în format electronic CD, DVD şi on-line. Un alt domeniu în plină dezvoltare îl reprezintă conferinţele: conferinţele business-to-business din ţară “SolePAD”, conferinţele business-to-business din Bucureşti “ATC” şi conferinţa internaţionala Open Source/Free Software “eLiberatica”.
Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.agora.ro

Agora Media