mediaLOOK logo
@
Tornado Sistems prezinta noul proiector multimedia Canon LV-X4
Bucureşti 2004-11-10

Tornado Sistems prezinta noul proiector multimedia Canon LV-X4

Compania Tornado Sistems – lider pe piata distributiei IT&C – prezinta publicului românesc în calitate de distribuitor autorizat Canon cel mai nou proiector al renumitului producator japonez. De la afaceri la educatie, noul proiector multimedia lansat de Canon sub numele LV-X4 faciliteaza accesul la cele mai moderne si avantajoase instrumente destinate prezentarilor multimedia. Canon LV-X4 este destinat în special, utilizarii în mediul educational, facilitând dezvoltarea unor tehnici moderne de instruire în cadrul institutiilor de învatamânt. În acest sens, modul de lucru “Blackboard” îi permite proiectia direct pe tabla din sala de curs. Fiind ultraportabil, poate fi utilizat oriunde în cadrul institutiei, iar zoom-ul manual de 1,6x îl face perfect pentru activarea în salile foarte mici.

Proiectorul Canon LV-X4 dispune de o luminozitate de 1.500 de lumeni si ofera o imagine deosebit de luminoasa si clara, protejând în acelasi timp sanatatea ochilor studentilor. Canon aduce în sala de clasa atât traditia sa în ceea ce priveste optica, dar si experienta sa tehnica, prin intermediul noului model LV-X4, care beneficiaza de o rezolutie nativa XGA si cu o rata de contrast de 350:1. Toate aceste caracteristici asigura obtinerea culorilor vii ale prezentarilor, la un pret convenabil, adaptat bugetelor din mediul educational.

Lentilele cu zoom 1.6x permit flexibilitate în alegerea locatiei proiectorului, iar unghiul larg al lentilelor ofera posibilitatea obtinerii unei imagini de dimensiuni mari chiar si atunci când proiectorul este asezat foarte aproape de ecran. Canon LV-X4 are, de asemenea, o serie de facilitati pentru maximizarea automata a calitatii imaginii si cresterea flexibilitatii în utilizare. Printre acestea se numara “Auto Image Mode” – ce permite ajustarea automata a luminozitatii - si opt parametri de programare a imaginii – inclusiv modul “Blackboard” destinat utilizarii în clasa – pentru rezultate optime în conditii diferite de luminozitate. Proiectarea prin scanare progresiva cu semnale video intercalate permite afisarea unor miscari mai fluide si a unor texte mai clare. Ajustarea verticala cu ajutorul butoanelor disponibile corecteaza distorsiunea imaginilor, atunci când proiectorul este orientat în sus sau în jos.

Configurarea flexibila a imaginii
Cei opt parametri programabili asigura optimizarea permanenta a calitatii imaginii – atât proiectarea de date, cât si modurile de proiectare video fiind selectabile din patru sub-moduri. Pentru proiectarea de date pot fi selectate modurile: “Standard”, “Hi-Contrast” (pentru elemente grafice mai clare sau fotografii), “Custom” si “Blackboard”. Pentru proiectarea video sunt disponibile urmatoarele pre-configuratii: “Standard”, „Cinema” (destinat vizionarii filmelor în sali întunecate), “Custom” si “Blackboard”. Modul “Blackboard” este special creat pentru a oferi un echilibru ideal al culorii în cazul proiectiilor pe tabla din clasa. Modurile “Custom”, atât pentru date, cât si pentru video, permit ajustarea manuala a unei serii de parametri (inclusiv coeficientul gamma si luminozitatea) pentru adaptarea imaginii la un anumit mediu de proiectie.

Modul “Auto Image” - pentru diverse conditii de luminozitate
În cazul camerelor cu luminozitate scazuta sau întunecate, zonele din cadrul imaginii care ar trebui sa fi negre pot avea pete gri deschis în cazul în care lampa proiectorului este prea luminoasa. Modul “Auto Image” compenseaza automat acest efect prin masurarea continua a luminii ambientale si ajustarea intensitatii lampii în conformitate cu aceasta. Rezultatul este o luminozitate perfect echilibrata – chiar si în conditii schimbatoare – fara a fi nevoie de ajustari manuale.

Scanare progresiva pentru o proiectie video mai fluida
Imaginea deseori vizibil tremurata produsa de proiectoarele obisnuite este afectata în general de metoda de proiectie numita “scanare intercalata” - care uneste doua câmpuri pentru a produce un singur cadru. Canon LV-X4 foloseste scanarea progresiva, care traseaza întregul cadru în mod continuu, de sus în jos, reducând astfel efectul de “tremurat” si obtinând linii diagonale, titluri si sub-titluri de mai mare acuratete.

Flexibilitate în pozitionare
Canon LV-X4 este portabil, compact si usor (cântareste 2.8 kg si are un suport de dimensiunea A4+) permitând astfel o mare flexibilitate în alegerea locatiei. Zoom-ul manual de 1.6x ofera o dimensiune corecta a imaginii în cazul unei game largi de distante de proiectie. Unghiul larg al lentilelor asigura proiectia unei imagini de dimensiuni mari, chiar daca proiectorul este asezat foarte aproape de ecran, în sali mici – producând o imagine de 100 inci de la o distanta de 100 inci. Ajustarea verticala corecteaza distorsiunea trapezoidala când proiectorul este orientat în sus sau în jos – optiune perfecta pentru o instalare în pozitie suspendata.

Silentios si confortabil
Modul silentios reduce zgomotul ventilatorului de la 39dB la numai 35dB pentru o operare lipsita de zgomot de fond. Noua functie “Linear fan control” ajuta la crearea unui mediu confortabil pentru vizionare, ajustând automat sistemul de ventilare – voltajul ventilatorului fiind calibrat în functie de temperatura camerei, astfel ca zgomotul în exces va fi eliminat.

Conectivitate avansata multimedia
Având intrare si iesire analogice, Canon LV-X4 ofera o proiectie de calitate foarte buna, fiind compatibil cu o gama larga de dispozitive audio-video, inclusiv VCR, DVD player-e, camere video digitale si console de jocuri. Proiectorul poate fi, de asemenea, conectat la un monitor extern. Optional, sunt disponibili conectori SCART si adaptoare Component Video.

Personalizare si control
Un video-proiector Canon LV-X4 poate fi setat sa proiecteze logo-ul proprietarului imediat ce a fost pus în functiune; acest lucru este util atât din motive de securitate, cât si pentru a mentine impresia de profesionalism. Functia “Key Lock” poate dezactiva butoanele telecomenzii sau pe cele de pe panoul de control al proiectorului, oferind astfel posibilitatea ca o singura persoana sa detina controlul prezentarii. Telecomanda include noi facilitati, foarte utile, cum ar fi functia de click dreapta pe mouse si cea de evidentiere a unei zone de pe ecran.

Noul video-proiector Canon LV-X4 este disponibil în întreaga tara prin intermediul partenerilor TORNADO SISTEMS si prin reteaua TWISTER (www.twister.ro). Echipamentul beneficiaza de o perioada de garantie de 3 ani, iar pretul recomandat este de 1.390 de EURO, fara TVA. Pentru detalii suplimentare, puteti accesa situl companiei TORNADO SISTEMS - www.tornado.ro.

Tornado Sistems

Fondata în 1991, Tornado Sistems este compania IT&C structurata pe doua directii: distributia de echipamente de tehnica de calcul si, pe de alta parte, networking - proiectarea, instalarea, instruirea si consultanta în domeniul retelelor de calculatoare.
Unul dintre principalii factori care au contribuit la succesul companiei îl reprezinta sistemul care sta la baza ofertei Tornado Sistems - “un singur punct de contact pentru o solutie completa”. Certificarea ISO 9001:2000 nu face decât sa confime profesionalismul, seriozitatea si preocuparea noastra de a oferi clientilor cele mai complete si avantajoase solutii si servicii. Tornado este distribuitor autorizat a numerosi furnizori IT de prestigiu: Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Acer, Canon, Benq, Lite-ON, Brother, Gigabyte, Nortel Networks, Allied Telesyn, Brand-Rex, Philips, Samsung, APC, Printronix, Proxim, US Robotics, PowerColor, Viking InterWorks, Jetway, ASUS etc