mediaLOOK logo
@
Tornado Sistems îţi prezintă noii membri ai familiei de camere foto “Digital IXUS” de la Canon
Bucureşti 2004-10-11

Tornado Sistems îţi prezintă noii membri ai familiei de camere foto “Digital IXUS” de la Canon

Canon - lider în domeniul tehnologiei fotografice şi de prelucrare a imaginii – a lansat două modele super-stilate Digital IXUS 40 şi Digital IXUS 30, produse disponibile deja în România prin reţeaua de distribuţie Tornado Sistems.

O adevărată revoluţie în domeniul lentilelor a deschis drumul celor mai mici camere cu zoom optic 3x produse vreodată de Canon. Digital IXUS 40 şi Digital IXUS 30 au un design unic - carcase metalice, colţuri rotunjite şi lustruite. Aceste accesorii digitale, mici şi dezirabile, sunt echipate cu ecrane LCD “supra-dimensionate” la 2 inci şi beneficiază de puternica şi performanta procesare DIG!C, obţinându-se astfel, o fotografiere rapidă şi o calitate superbă a imaginii, playback instantaneu şi capacitatea de a filma continuu, singura limită fiind stabilită doar de capacitatea card-ului de memorie Secure Digital.

Mogens Jensen, Presedintele Canon Consumer Imaging Europe, afirmă că simbolurile design-ului sunt la confluenţa artei cu tehnologia. Astfel, “noul material UA pentru lentile, creat de echipa de cercetare Canon a permis proiectanţilor să realizeze design-ul original IXUS al lui Yasushi Shiotani la un nivel nou, mai înalt. Suntem impresionaţi de rezultate.”, a continuat Mogens Jensen.

Captura imaginii
Imaginile surprinse cu cei 4.0 MegaPixeli ai lui IXUS 40 şi cu cei 3.2 MegaPixeli ai lui IXUS 30 pot fi folosite pentru tipărituri detaliate, în format A3 şi respectiv A4. Aceste modele sunt primele camere care includ elemente 2 UA (Ultra-high Refractive Index Glass Moulded Aspherical lens) create de specialiştii Canon în domeniul materialelor pentru lentile. Acestea oferă rezoluţie înaltă şi un bun contrast pentru zoom-ul optic 3x, care are o distanţă focală de 35-105mm (echivalentă cu filmul de 35mm). Camerele includ, de asemenea, focalizare rapidă în 9 puncte (9-point Artificial Intelligence Auto Focus AiAF) pentru obţinerea unor imagini clare şi exacte.

Procesarea imaginii
Pentru o calitate superioară a imaginii şi o viteză excepţională, toate funcţiile de baza ale camerei sunt coordonate de un procesor de generaţia a doua, DIGIC II, patentat de către Canon. DIGIC II integrează aceeaşi tehnologie folosită şi în cazul camerelor profesionale Canon EOS-1D Mark II. Este pentru prima dată când această tehnologie este inclusă într-un aparat Digital IXUS. DIGIC II procesează toti algoritmii complecşi, necesari pentru o randarea exactă şi o calitate îmbunătăţită a imaginii, dar şi pentru precizia balansului de alb şi a măsurării. În plus, asigură un control rapid al camerei, o auto-focalizare rapidă, o calitate superioară a filmelor, timp scurt de pornire şi o viteză de aproximativ 2,4 cadre per secundă în cazul fotografierii continue. Playback-ul este la fel de rapid ca şi cum aţi răsfoi un album, prin urmare, utilizatorii nu vor mai trebui să aştepte îndelung pentru ca imaginea să fie afişată pe ecranul LCD de 2 inci.

Rezultate excelente în orice condiţii
Ambele camere sunt echipate cu tehnologia iSAPS – un “asistent al fotografului”, care foloseşte setările camerei şi datele de mediu pentru a anticipa cel mai probabil instantaneu, cu scopul de a optimiza balansul de alb, focalizarea şi expunerea. În plus, sunt oferite modurile “Auto”, “Manual”, “Stitch Assist” şi “Movie”. Utilizatorii pot fotografia fără probleme după selectarea modurilor “scene”, cum ar fi: “Portrait”, “Night Snapshot”, “Kids & Pets” şi “Indoor”. Modul “Underwater” este inclus pentru cazul în care este folosită husa opţională “All Weather Case AW-DC30”, rezistentă până la o adâncime de 3m.

Aspect compact
Camerele sunt extrem de subţiri, având grosimi de 20.7 mm (Digital IXUS 40) si 21.1mm (Digital IXUS 30) şi cântăresc doar 115 şi respectiv, 130g. Obţinerea acestor dimensiuni reduse a fost posibilă prin folosirea unor tehnologii avansate, incluzând noile lentile UA, ecranul LCD mai subţire, tehnicile îmbunătăţite de asamblare a circuitelor şi o baterie mai mică, dar mai eficientă.

Clipuri nelimitate cu sunet
Noile camere sunt capabile să filmeze o perioadă mai îndelungată (cu sunet, playback complet şi mod de editare direct din cameră), până la o capacitate de 1GB, iar dacă sunt folosite carduri de memorie Secure Digital de mare viteză, lugimea filmului va fi determinată doar de capacităţile acestora. Acestea sunt primele fotocamere digitale din lume care oferă până la un minut de filmare la o calitate QVGA de 60 fps, ceea ce permite o reluare încetinită, în cameră, la viteze selectabile de către utilizator. Bineînţeles, utilizatorul poate selecta diferite viteze ale cadrelor şi diferite rezoluţii care să răspundă cât mai bine anumitor cerinţe: redarea pe TV sau trimiterea ca atasament la un e-mail.

Tipărituri foto instant fără egal
Un singur buton “Print/Share” simplifică tipărirea directă, prin cablu USB, pentru orice imprimanta foto compatibilă PictBridge. Camerele sunt deplin compatibile cu noua serie SELPHY de imprimante foto personale de la Canon, pentru obţinerea instantă a unor fotografii de aceeaşi calitate ca şi într-un laborator foto. Camera va şti să imprime data pe o carte poştală, sau va putea tipări fotografii tip buletin. Prin modul “Movie print” se va putea lista o secvenţă video de până la 63 de cadre distanţate simetric. Butonul “Print/Share” facilitează, de asemenea, descărcarea automată şi simplă a fotografiilor pe orice PC.

Vizionare facilă
Vizionarea imaginilor se va realiza acum mult mai rapid folosind “uriaşul” ecran LCD de 2 inci şi rezoluţie 118.000 pixeli, care ocupă cea mai mare parte din spatele camerei. Un senzor de orientare inteligentă ia în considerare poziţia cerului şi a prim-planului înaintea setării focalizării, a expunerii şi a balansului de alb. Acesta roteşte apoi imaginea, cu orientarea corectă, pentru o vizionare mai uşoară. O funcţie avansată de mărire a imaginii vizionate menţine zona şi raportul de mărire atunci când se trece de la o imagine la alta – funcţie utilă în special în cazul vizionării unei secvenţe continue ale aceleiaşi scene.

Partajare online fără probleme
Noile camere IXUS sunt livrate împreună cu drepturi complete de membru al CANON iMAGE GATEWAY (CiG), o galerie foto personală disponibilă online în limita unui spaţiu de 100MB. CiG poate fi utilizat, de asemenea, pentru personalizarea imaginilor de start ale foto-camerelor şi a efectelor de sunet.

Software
Suita software livrată împreună cu foto-camera include aplicaţiile de navigare şi tipărire “ZoomBrowser EX 5.0” (pt Windows) şi “ImageBrowser 5.0” (pt Mac), care include noi facilităţi pentru administrarea imaginilor şi editarea filmelor. Este inclus şi programul “PhotoStitch” pentru unirea unei serii “Stitch Assist” într-o singură imagine pe PC. Editarea imaginilor se va putea realiza cu “ArcSoft PhotoImpression” sau “VideoImpression”.

Noile modele Canon Digital IXUS 40 şi Digital IXUS 30 sunt disponibile în întreaga ţară atât prin intermediul partenerilor Tornado Sistems, cât şi în reţeaua TWISTER - situl de e-commerce www.twister.ro. Preturile recomandate fara TVA sunt 409 EURO (Digital IXUS 40), respectiv 349 EURO (Digital IXUS 30).

Pentru mai multe informaţii despre produsele Canon, vă invităm să vizitaţi situl www.tornado.ro

Tornado Sistems

Fondata în 1991, Tornado Sistems este compania IT&C structurata pe doua directii: distributia de echipamente de tehnica de calcul si, pe de alta parte, networking - proiectarea, instalarea, instruirea si consultanta în domeniul retelelor de calculatoare.
Unul dintre principalii factori care au contribuit la succesul companiei îl reprezinta sistemul care sta la baza ofertei Tornado Sistems - “un singur punct de contact pentru o solutie completa”. Certificarea ISO 9001:2000 nu face decât sa confime profesionalismul, seriozitatea si preocuparea noastra de a oferi clientilor cele mai complete si avantajoase solutii si servicii. Tornado este distribuitor autorizat a numerosi furnizori IT de prestigiu: Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Acer, Canon, Benq, Lite-ON, Brother, Gigabyte, Nortel Networks, Allied Telesyn, Brand-Rex, Philips, Samsung, APC, Printronix, Proxim, US Robotics, PowerColor, Viking InterWorks, Jetway, ASUS etc