mediaLOOK logo
@
Tornado Sistems – distribuitor Proxim în România -prezintă noi soluţii wireless pentru hot spot-uri:
Bucureşti 2004-01-22

Tornado Sistems – distribuitor Proxim în România -prezintă noi soluţii wireless pentru hot spot-uri:

Tornado Sistems este distribuitor autorizat Proxim - unul dintre liderii pieţei mondiale de echipamente wireless de reţea. Compania americană Proxim are cel mai larg protofoliu de produse wireless permiţând realizarea de aplicaţii indoor Wi-Fi cu produsele ORiNOCO sau outdoor cu seriile de produse Tsunami şi Lynx. Acestea se adresează utilizatorilor SOHO, SMB şi enterprise. Pornind de la aceste premise, Tornado va atinge o cotă importantă din piaţa românească de wireless.
Oferind suport pentru standardele IEEE 802.11a/b/g, access point-urile din familia ORiNOCO, produse de Proxim, sunt extrem de flexibile, 100% sigure şi susţin reţele wireless fiabile. Fie că este vorba de o extindere wireless a reţelei cablate existente în cadrul unei companii, fie că se urmăreşte instalarea unei reţele wireless independente, aceste produse access point de clasă enterprise sunt ideale pentru orice tip de aplicaţie. Oferind acces securizat Wi-Fi şi facilităţi de detecţie a intruziunilor, modelele din seria ORiNOCO întrunesc cele mai stringente cerinţele de securitate impuse de corporaţii.

Tornado Sistems prezintă noul model ORiNOCO AP-2500, un access point wireless all-in-one şi un gateway de acces destinat provider-ilor de hot spot-uri şi corporaţiilor. Cu ajutorul lui ORiNOCO AP-2500, provider-ii de hot spot-uri wireless pot oferi acces fără fir la Internet în incinta aeroporturilor, hotelurilor, centrelor de conferinţe şi simpozioane, în cadrul restaurantelor şi cafenelelor, în principiu, în orice spaţiu public care ar putea oferi un astfel de serviciu.

Partenerii de afaceri sau potenţialii clienţi ai unei companii moderne vor aprecia calitatea legăturii şi modul facil de conectare a propriilor sisteme portabile (notebook-uri, PDA-uri) în cadrul reţelei. Cu ajutorul tehnologiei DAT™ (Dynamic Address Translation), ORiNOCO AP-2500 va aloca adrese IP sistemelor vizitatorilor fără a compromite integritatea reţelei de calculatoare din interiorul companiei.

Posesorul unui sistem portabil va folosi facilităţile wireless Intel Centrino sau un card PC wireless 802.11a/b/g pentru a se conecta la Internet în cadrul unui hot-spot. Cu un simplu click în browser-ul web, orice persoană se va bucura instant de o conexiune wireless la Internet. ORiNOCO AP-2500 garantează nivele multiple de securitate în cadrul unui hot spot. Astfel, utilizatorii pot fi siguri că staţiile lor nu vor putea fi văzute sau accesate de alţi utilizatori din cadrul hot spot-ului. De asemenea, abonaţii vor putea să utilizeze conexiuni sigure VPN.

ORiNOCO AP-2500 integrează cea mai performantă tehnologie de acest tip pentru un access point wireless şi facilităţi superioare pentru un gateway de acces public. Respectând standardele actuale pentru procesul de autentificare, ORiNOCO AP-2500 elimină problema achiziţiei unui gateway independent, fapt ce va reduce costuri însemnate pentru echipamentele hardware şi serviciile tehnice de instalare.
ORiNOCO AP-2500 foloseşte metode multiple pentru autentificarea utilizatorilor şi permite realizarea de roaming între mai multe hot spot-uri. Echipamentul respectă standardul “Radius Authentication, Authorization and Accounting” (AAA), fapt ce permite integrarea serviciului de access wireless într-un sistem complet de contorizare şi facturare pentru clienţi. Provider-ii de servicii vor putea utiliza ORiNOCO AP-2500 pentru a oferi acces la Internet în sistem pay-per-use sau abonament cu tarif fix.

Informaţii suplimentare despre produsele Proxim se regăsesc pe situl Tornado Sistems, www.tornado.ro.

Tornado Sistems

Fondată în 1991, Tornado Sistems este compania IT&C structurată pe două direcţii: distribuţia de echipamente de tehnică de calcul şi, pe de altă parte, networking - proiectarea, instalarea, instruirea şi consultanţă în domeniul reţelelor de calculatoare.
Unul dintre principalii factorii care au contribuit la succesul companiei îl reprezintă sistemul care stă la baza ofertei Tornado Sistems - “un singur punct de contact pentru o soluţie completă”. Certificarea ISO 9001:2000 nu face decât să confime profesionalismul, seriozitatea şi preocuparea noastră de a oferi clienţilor cele mai complete şi avantajoase soluţii şi servicii. Tornado este distribuitor autorizat a numeroşi furnizori IT de prestigiu: Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Acer, Canon, Benq, Lite-ON, Brother, Gigabyte, Allied Telesyn, Brand-Rex, 3Com, Philips, APC, Printronix, APW, Rehau, Proxim, US Robotics.
Structura organizatorică a companiei, orientată spre satisfacerea tuturor categoriilor de clienti, a determinat, datorită complexitatii sale, obţinerea unor performanţe de vârf de-a lungul timpului, atât în ceea ce priveşte rezultatele obţinute, cât şi în relaţiile cu clienţii săi, devenind partenerul de afaceri preferat de majoritatea companiilor IT din România.