mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2007-04-09

Workshop despre redactarea scenariului şi dezvoltarea proiectului – Bucureşti, 4-5 mai

Workshop-ul „Redactarea scenariului şi dezvoltarea proiectului†se adresează profesioniştilor din industria cinematografică şi de televiziune din România. Cursul va avea loc în 4 şi 5 mai, în Bucureşti (locul exact urmează a fi stabilit). Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 20 aprilie, ora 18.

În cadrul cursului, participanţii vor afla paşii individuali ai dezvoltării scenariului şi proiectului audio-vizual, diferitele moduri de a spune o poveste, conceptele majore ale dezvoltării dramaturgiei/scenariului şi modul în care ele se raportează la felurite tipuri de poveşti şi tradiţii narative, evaluarea pitch-ului, informaţii despre cele mai importante pieţe de co-producţie focalizate pe proiecte din regiune şi procedura de acces la fondurile din domeniu.

Workshop-ul va implica 6 – 8 ore de lucru pe zi (excluzând pauzele), iar în cadrul evenimentului se vor folosi două filme de lung-metraj drept studii de caz.

În urma analizării cererilor de candidatură, vor fi selectaţi 20 de participanţi la workshop şi 5 observatori. Statutul de „observator” va fi acordat numai studenţilor de la universităţi de profil. Participanţii trebuie să lucreze activ la un proiect dramatic (pentru cinema sau televiziune), într-o producţie naţională sau internaţională. Ei trebuie să fie pregătiţi să răspundă cel puţin la câteva întrebări generale despre proiectele lor şi trebuie să furnizeze cel puţin un sinopsis de o pagină în engleză.

Înregistrarea şi participarea la workshop sunt gratuite.

Scopul general al workshop-ului este de a oferi informaţii utile autorilor de scenarii, de a inspira deschidere şi voinţa de a colabora în cadrul echipei de creaţie (autorul – regizorul – producătorul) şi de a creşte oportunităţile accesului la piaţă pentru profesioniştii talentaţi din România.

Traducerea simultană din/în română şi engleză va fi asigurată de profesionişti familiarizaţi cu industria filmului.

Pentru a obţine un loc la workshop-ul „Redactarea scenariului şi dezvoltarea proiectului”, trebuie să trimiteţi toate documentele precizate la http://www.pre-mediasupport.ro într-un pachet, la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei, până la 20 aprilie, ora 18.

Acest workshop este primul dintr-o serie de şapte sesiuni de training organizate în cadrul proiectului PHARE 2004/016-772.03.15.02.

Proiectul PHARE 2004/016-772.03.15.02. Sub-componenta B

“Dezvoltarea şi consolidarea expertizei profesionale în domeniul audiovizual românesc”
Proiectul PHARE „Dezvoltarea şi consolidarea expertizei profesionale în domeniul audiovizual românesc“ îşi propune să asigure implementarea acquis-ului comunitar în sectorul audiovizual din România. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual în România şi are ca ţintă promovarea diversităţii culturale europene şi dezvoltarea unei industrii audiovizuale naţionale viabile. Proiectul oferă trei scheme de grant-uri, în valoare totală de 900.000 de euro: training, dezvoltare şi distribuţie.