mediaLOOK logo
@
Zenbook 14 OLED (UX3405)
Bucuresti 2023-12-14

ASUS anunță noul Zenbook 14 OLED (UX3405)

Laptopul ultra-portabil ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) dispune de un design premium, ecran OLED și procesor ce urcă în gamă până la Intel® Core™ Ultra 9 cu AI.

PUNCTE CHEIE:

  • Design ultra-portabil premium: Mai subțire și mai ușor ca niciodată, cântărind doar 1,2 kg, cu un profil de 14,9 mm
  • Performanță de top: Procesorul ediției Intel® Evo™ poate urca în gamă până la flagship-ul Intel® Core™ Ultra 9 cu AI, iar ecranul ASUS Lumina OLED are rezoluție 3K.
  • Experiență de utilizare premium: Experiență de utilizare îmbunătățită prin autentificarea facială, noile difuzoare super-liniare și noua tastatură silențioasă ASUS ErgoSense
  • Fabricat cu grijă pentru planetă: Designul sustenabil utilizează materiale reciclate și reciclabile; testat conform standardelor de durabilitate de nivel militar din SUA pentru o durată de viață extinsă


ASUS a anunțat Zenbook 14 OLED (UX3405), un model premium din seria Zenbook Classic. Este vorba de un laptop ultra-portabil Intel® Evo™, ce duce rafinamentul la un nou nivel. Utilizatorii se pot bucura de el în fiecare moment grație unei baterii de 75 Wh cu autonomie extinsă. Procesorul, ce urcă în gamă până la Intel® Core™ Ultra 9, și grafica Intel Arc™ 1 cresc eficiența, iar gama completă de porturi esențiale - inclusiv două Thunderbolt™ 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI® 2.1 (TMDS) și o mufă audio de 3,5 mm - asigură conectivitatea perfectă.

Ecranul tactil ASUS Lumina OLED 120 Hz2 cu rezoluție 3K și culori vii, alături de noile difuzoare puternice super-liniare contribuie la o experiență audiovizuală captivantă. Designul ușor de utilizat include noua tastatură silențioasă ASUS ErgoSense și o cameră FHD IR cu scut pentru intimitate - ce permite autentificarea convenabilă prin scanarea fizionomiei.

Noul design presupune o sustenabilitate îmbunătățită prin utilizarea extensivă de materiale reciclate pentru laptop și ambalajul acestuia, trecerea testelor de durabilitate de nivel militar american maximizând durata de viață a dispozitivului.

Design ultra-portabil premium


Zenbook 14 OLED oferă mobilitate fără compromisuri, grație designului său elegant, ușor și robust, complet metalic, precum bateria de 75 Wh cu durată de viață îmbunătățită. Cu o grosime de doar 14,9 mm și o greutate de numai 1,2 kg3, carcasa elegantă este cu aproximativ 10% mai compactă comparativ cu generația anterioară.

Bateria special concepută suportă cu până la 20% mai multe cicluri de încărcare4 față de modelele anterioare, protejând astfel investiția utilizatorului și contribuind la maximizarea duratei de viață a laptopului. De asemenea, oferă până la 15 ore5 de funcționare fără conectare la priză pentru productivitate pe tot parcursul zilei. Facilitatea USB-C® Easy Charge simplifică reîncărcarea de la orice adaptor USB-C adecvat, priză de perete sau acumulator.

Performanță de top


Zenbook 14 OLED este un laptop Intel Evo Edition, care dispune de procesoare de top Intel Core Ultra cu AI și grafică Intel Arc integrată. Procesoarele Intel Core Ultra includ un accelerator dedicat pentru experiențe bazate pe AI, oferă o grafică captivantă la un nou nivel și permit procesarea de înaltă performanță cu un consum redus de energie. În acest fel, utilizatorii pot lucra, se pot juca și pot crea în timp ce se bucură de o durată lungă de viață a bateriei. Având la dispoziție o capacitate de stocare ultra-rapidă de până la 1 TB pe SSD, 32 GB de RAM și WiFi 6E (802.11ax)6, utilizatorii vor avea mai puțin de așteptat și vor putea lucra mai rapid, oriunde s-ar afla.

Ecranul 3K (2880x1800) cu culori ultra-vii, ASUS Lumina OLED 120 Hz transformă fiecare moment de vizionare într-unul incredibil, grație unei luminozități de până la 600 de niți, raportului de aspect 16:10 prietenos pentru web și raportului ecran/corp de 87%. Sincronizarea adaptivă ajustează automat rata de reîmprospătare pentru imagini fluide în orice situație.

În ciuda formatului său ultra-compact, Zenbook 14 OLED include un set complet de porturi I/O de mare viteză de dimensiuni normale - inclusiv două porturi Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 1 Type-A, HDMI 2.1 (TMDS) și un jack audio convenabil de 3,5 mm - pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să poarte cu ei dongle-uri sau adaptoare.

Experiență de utilizare premium


Zenbook 14 OLED a fost proiectat cu gândul la utilizatori, încorporând o serie de caracteristici avansate menite să le îmbunătățească stilul de viață mobil. Indiferent de ceea ce ascultă utilizatorul, sunetul puternic și cristalin oferit de noile difuzoare super-liniare, de amplificatorul inteligent și de tehnologia ASUS Audio Booster din sistemul audio certificat Harman Kardon îi va încânta urechile cu efectul multidimensional Dolby Atmos®.

Noua tastatură silențioasă ASUS ErgoSense reduce la minimum perturbările auditive, oferind în același timp o experiență de tastare extrem de confortabilă, datorită pasului optim reglat al tastelor, a capacelor ușor concave și a cursei ergonomice a tastelor.

Pentru a proteja intimitatea utilizatorului, camera FHD IR dispune de un paravan fizic și oferă o experiență de videoconferință la superlativ, îmbunătățită prin anularea zgomotului prin AI și îmbunătățiri video pentru un sunet foarte clar și clipuri video impecabile.   

Fabricat cu grijă pentru planetă


Prin Zenbook, ASUS se angajează să facă mai mult, consumând mai puține resurse. Acest dispozitiv își propune să minimizeze impactul asupra mediului pe întregul ciclu de viață al produsului, de la utilizarea materialelor și producție, până la asamblare, utilizare și sfârșitul ciclului de viață. Compania a atenuat amprenta sa de carbon prin încorporarea a până la 50% materiale reciclate după consum (PCR) și prin proiectarea unui ambalaj prietenos cu mediul, 100% reciclabil. Zenbook 14 OLED depășește, de asemenea, cu 50% cerințele standardului de eficiență energetică ENERGY STAR®.

Pentru a maximiza durata de viață a laptopului - și, prin urmare, pentru a îmbunătăți sustenabilitatea - testarea strictă de nivel militar american în cadrul unui program riguros de teste contribuie la o durabilitate excepțională.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚ


ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405) va fi disponibil în România începând din 22 decembrie 2023, inclusiv pe eShop-ul oficial ASUS la adresa: https://ro.store.asus.com/90nb11r1-m00fy0-asus-zenbook-14-oled-ux3405.html. Prețurile pornesc de la aprox. 6999 lei (taxe incluse).

Resurse online pentru Zenbook 14 OLED (UX3405):
Pagina de produs: https://www.asus.com/ro/laptops/for-home/zenbook/asus-zenbook-14-oled-ux3405/
Clip video cu produsul: https://www.youtube.com/watch?v=7XCleoyGxuE

Specificații ASUS ZenBook 14 OLED (UX3405)7
CPUProcesor Intel® Core™ Ultra 9 185H /
Procesor Intel® Core™ Ultra 7 155H /
Procesor Intel® Core™ Ultra 5 125H
EcranASUS Lumina OLED de 14 inchi 16:10 3K (2880 x 1800) cu rame subțiri NanoEdge, raport ecran/corp de 87%, luminozitate maximă de până la 600 de niți, acoperire 100 % DCI-P3, certificare DisplayHDR™ True Black 600, rată de reîmprospătare de 120Hz /
ASUS Lumina OLED NanoEdge tactil de 14 inchi 16:10 3K (2880 x 1800), cu raport ecran/corp de 87%, luminozitate maximă de până la 550 de niți, acoperire 100% DCI-P3, certificare DisplayHDR™ True Black 500, rată de reîmprospătare de 120Hz /
ASUS Lumina OLED NanoEdge de 14 inchi 16:10 FHD (1920 x 1200) cu rame subțiri NanoEdge, raport ecran/corp de 87%, luminozitate maximă de până la 600 de niți, acoperire 100 % DCI-P3, certificare DisplayHDR™ True Black 600, rată de reîmprospătare de 60 Hz
Sistem de operareWindows 11 Home / Pro
GraficăGrafică Intel® Arc™
Memorie principalăPână la 32 GB LPDDR5x 7467 MHz RAM
StocarePână la 1 TB PCIe® Gen 4 SSD
ConectivitateWiFi 6E (802.11ax) 
Până la Bluetooth® 5.3
CamerăCameră FHD IR / 3DNR / ACS
Porturi I/O2 x Thunderbolt™ 4 Type-C®, 1 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1 x HDMI® 2.1 (TMDS), 1 x Audio jack
Touchpad129 x 74 mm ASUS ErgoSense Touchpad
AudioBoxe încorporate
Tehnologie de amplificare inteligentă
Microfon integrat
Certificare Harman Kardon
Certificare Dolby Atmos®
Baterie75 Wh
Adaptor ACAdaptor de alimentare de 65 W 
Ieșire adaptor: 5V~20V, 65 W
Intrare adaptor: 100~240 V AC, 50 / 60 Hz universal  
Dimensiuni312,42 x 220,05 x 14,9 mm
Greutate1,2 kg


Note:
1 Grafica Intel® Arc™ este disponibilă numai în cazul modelelor cu procesoare Intel® Core™ Ultra 9-185H/ Ultra 7-155H/ Ultra 5-125H și cu cel puțin 16 GB de memorie dual-channel.
2 Ecranul tactil este opțional.
3 Greutatea poate varia în funcție de specificații.
5 Zenbook UX3405MA cu panou FHD OLED, procesor Intel Core Ultra 5 125H, SSD de 512GB, 8GB RAM. Setări de testare: WiFi activat, dar deconectat (nu este conectat la niciun punct de acces), Windows Power Plan setat pe Balanced, luminozitatea ecranului setată la 150cd/m2. Durata reală de viață a bateriei poate varia în funcție de configurația produsului, de utilizare, de condițiile operaționale și de setările de gestionare a energiei. Durata de viață a bateriei va scădea pe parcursul duratei de viață a acesteia.
4 Aceste date provin din testele de laborator ASUS, care implică simularea frecvenței zilnice de încărcare ca standard de testare. Durata de viață reală a bateriei poate diferi în funcție de factori precum configurația produsului, tiparele de utilizare, condițiile de operare și setările de gestionare a energiei. Cu timpul, durata de viață a bateriei se va reduce în mod natural. Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să consultați link-ul https://www.asus.com/support/faq/1051114.
6 Disponibilitatea WiFi 6E poate varia în funcție de țară și de reglementările specifice acesteia. Funcție suportată numai de Windows 11 sau o versiune ulterioară.
7 Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produsului pot fi modificate fără notificare prealabilă și pot fi diferite de la o țară la alta. Performanța reală poate varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la http://www.asus.com.

ASUS

ASUS este lider global în domeniul tehnologiei, oferind cele mai inovatoare și intuitive dispozitive, componente și soluții pentru experiențe incredibile ce îmbunătățesc viața utilizatorilor de pretutindeni. Cu o echipă de peste 5000 de profesioniști în cercetare și dezvoltare, ASUS și-a câștigat renumele la nivel mondial reimaginând în mod continuu tehnologiile pentru un viitor mai bun, obținând în fiecare zi peste 11 premii pentru calitate, inovație și design, și situându-se, potrivit Fortune, printre cele mai admirate companii din lume.

Produse mentionate in comunicat:

13 imagini disponibile
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă
Zenbook 14 OLED UX3405
Zenbook 14 OLED UX3405
Descarcă