mediaLOOK logo
@
ASUS Learn and Compete 2024
Bucuresti 2023-11-22

ASUS anunță „ASUS Learn and Compete 2024”, o nouă ediție a concursului TIC destinat liceenilor din capitală

PUNCTE CHEIE:

  • ASUS Learn and Compete 2024 este dedicat elevilor de liceu din București. Include două etape online și o finală în format fizic. Înscrierile se pot realiza online în perioada 8 ianuarie – 1 februarie 2024.
  • Inspirat de succesul ediției 2023, concursul își propune un format similar, cu provocări și premii individuale pentru elevii participanți și profesorii lor coordonatori.
  • Primii trei câștigători vor fi recompensați cu laptopuri ASUS. De asemenea, vor fi premiați cu laptopuri și profesorii coordonatori ai acestora.


ASUS România, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, anunță cu entuziasm lansarea celei de-a treia ediții a concursului de TIC, ASUS Learn and Compete 2024. Competiția se adresează liceenilor din București, continuând tradiția de promovare a competențelor digitale în rândul tinerilor. În urma finalei, ASUS îi va premia cu câte un laptop pe primii 3 concurenți, precum și pe profesorii coordonatori ai acestora.

Înscrierea este gratuită, realizându-se pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 8 ianuarie – 1 februarie 2024, prin intermediul profesorilor coordonatori. Aceștia pot înscrie în mod gratuit mai mulți liceeni ce doresc să participe la concurs. Numărul total de concurenți va fi limitat la 2000 de elevi din clasele IX-XII, conform regulamentului.

ASUS Learn and Compete 2024 continuă să stimuleze interesului liceenilor pentru tehnologie, ASUS România reafirmându-și angajamentul de a sprijini educația digitală și de a oferi oportunități de învățare interactive și competitive.

Programul Concursului ASUS Learn and Compete 2024
  • 8 ianuarie – 1 februarie 2024: În perioada înscrierilor, elevii din clasele IX-XII din București care doresc să participe la concurs pot fi înregistrați de către un profesor coordonator prin completarea formularului online de pe site-ul www.asuschallenge.ro. Înscrierile sunt gratuite, în limita a 2000 de participanți.
  • 6 februarie 2024: Profesorii coordonatori pot participa la un workshop online, în cadrul căruia organizatorii vor prezenta portofoliul ASUS Education, regulamentul și modul de desfășurare a concursului.
  • 8 februarie 2024: Elevii înscriși în concurs pot asista la un workshop online pentru a afla detalii despre concurs și regulament.
  • 12 februarie 2024: Prima etapă a concursului se adresează tuturor participanților care respectă regulamentul. În urma acestei etape online se vor califica în finală primii 15 elevi, conform punctajelor obținute.
  • 15 februarie 2024: Cea de-a doua etapă online va oferi încă o șansă de calificare participanților rămași. Vor fi desemnați alți 15 elevi finaliști, conform clasamentului etapei.
  • 5 martie 2024: Finala se va desfășura în format fizic într-un spațiu ce va fi comunicat ulterior. La etapa finală vor participa maxim 30 de concurenți finaliști.
  • 5 martie 2024: După publicarea clasamentului final, organizatorii vor desemna câștigătorii locurilor I, II și III. Aceștia vor fi premiați cu câte un laptop ASUS. Cu același prilej vor fi anunțați și profesorii coordonatori ai câștigătorilor care vor fi premiați la rândul lor cu câte un laptop ASUS.


Toate etapele concursului se vor desfășura prin intermediul platformelor Kahoot! și Microsoft Teams. Fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop și cel puțin un smartphone conectate la internet.

Competiția este inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2024.

După succesul remarcabil al ediției 2023, suntem încântați să continuăm competiția ASUS Learn and Compete în 2024, fiind o tradiție să susținem pasiunea tinerilor pentru tehnologie. Liceenii își pot demonstra și îmbunătăți abilitățile TIC, ASUS fiind alături de ei cu un portofoliu vast de echipamente și soluții”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

Fie că sunt pasionați de codare, design sau inteligență artificială, fie că sunt doar la începutul călătoriei în lumea informaticii, acest concurs le oferă elevilor posibilitatea de a-și testa cunoștințele și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod captivant și interactiv.
Echipa ASUS România își propune să cultive pasiunea pentru tehnologie și să le ofere susținere în explorarea lumii digitale într-un cadru educativ și distractiv.
Prin intermediul acestui concurs, elevii au șansa de a se conecta cu profesioniști din domeniul tehnologiei, deschizându-și orizonturile și facilitând legături valoroase în acest domeniu în continuă expansiune.
Mulțumim ASUS România pentru implicarea continuă în promovarea educației digitale și pentru oferirea acestor oportunități valoroase elevilor noștri. Prin colaborarea noastră, ne dorim să contribuim la formarea unei generații de tineri pregătiți să facă față provocărilor tehnologice ale viitorului.
”, a declarat Vlad Florentin Drinceanu, Inspector Școlar General, ISMB.

ASUS Learn and Compete 2024 promite o experiență educativă captivantă și provocatoare, reprezentând un pas important în promovarea educației digitale în rândul tinerilor din România.

ASUS

ASUS este lider global în domeniul tehnologiei, oferind cele mai inovatoare și intuitive dispozitive, componente și soluții pentru experiențe incredibile ce îmbunătățesc viața utilizatorilor de pretutindeni. Cu o echipă de peste 5000 de profesioniști în cercetare și dezvoltare, ASUS și-a câștigat renumele la nivel mondial reimaginând în mod continuu tehnologiile pentru un viitor mai bun, obținând în fiecare zi peste 11 premii pentru calitate, inovație și design, și situându-se, potrivit Fortune, printre cele mai admirate companii din lume.

Produse mentionate in comunicat:

2 imagini disponibile
ASUS BR1402F
ASUS BR1402F
Descarcă
ASUS BR1402F
ASUS BR1402F
Descarcă
1 imagini disponibile
ASUS BR1402C
ASUS BR1402C
Descarcă
2 imagini disponibile
ASUS anunță ASUS Learn and Compete 2024, o nouă ediție a concursului TIC destinat liceenilor din capitală
ASUS anunță ASUS Learn and Compete 2024, o nouă ediție a concursului TIC destinat liceenilor din capitală
Descarcă
ASUS Learn and Compete 2024, o nouă ediție a concursului TIC destinat liceenilor din capitală
ASUS Learn and Compete 2024, o nouă ediție a concursului TIC destinat liceenilor din capitală
Descarcă