mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2022-09-29

ASUS lansează cinci noi serii de plăci de bază AMD X670

Fiecare serie dispune de PCIe 5.0, alimentare robustă, suport DDR5, conectivitate USB de mare viteză, ASUS Q-Design și multe altele

PUNCTE CHEIE

  • Puterea a cincea: În plus față de suportul pentru DDR5 și PCIe® 5.0, toate cele cinci serii oferă capacități îmbunătățite de lățime de bandă, stabilitate și conectivitate generală
  • Caracteristici exclusive de overclocking: Obține performanțe maxime cu Precision Boost Overdrive îmbunătățit și cu Dynamic OC Switcher și Core Flex.
  • ASUS Q-Design: Designul inteligent elimină punctele nevralgice din instalarea, depanarea și actualizarea plăcilor grafice, a unităților M.2 și a modulelor de memorie


ASUS a anunțat o gamă completă de plăci de bază AMD X670 - o colecție care include seriile ROG Crosshair, ROG Strix, TUF Gaming, ProArt și Prime.

Trei generații de procesoare AMD Ryzen™ au cucerit deopotrivă gamerii, utilizatorii profesioniști și creatorii. Încărcate până la refuz cu nuclee, aceste cipuri excelează în sarcinile care necesită o doză suplimentară de putere de calcul paralel, cum ar fi multitasking-ul intens, modelarea 3D și randarea video sau sesiunile de joc live-streaming pe Twitch. Acum, AMD a lansat cea de-a patra salvă de procesoare AMD Ryzen - iar ASUS dispune de plăcile de bază X670E și X670 care pot exploata întregul potențial al acestor noi cipuri.

„ASUS face o declarație cu cele cinci serii distincte de plăci de bază X670, oferind utilizatorilor o gamă enormă de opțiuni care se potrivesc perfect cu procesoarele AMD Ryzen din seria 7000", a declarat David McAfee, Corporate Vice President și General Manager, Client Channel Business Unit, AMD. „Cu o multitudine de caracteristici unice și exclusive, utilizatorii vor putea să deblocheze întregul potențial al platformei AM5 cu cele mai noi conectivități DDR5 și PCIe 5.0."
Această gamă de plăci de bază X670E și X670 are câte ceva pentru toată lumea. Seria ROG Crosshair revine pentru a oferi performanță și stil fără compromisuri pentru cei care îndrăznesc să construiască un PC de gaming fără egal. Plăcile ROG Strix oferă performanțe de gaming într-o gamă largă de modele, în timp ce gama TUF Gaming oferă caracteristici esențiale într-un design călit în luptă. ProArt X670E-Creator WiFi deservește comunitatea creativă cu stilul său profesional, conectivitatea excepțională și performanța puternică. În sfârșit, ASUS a extins linia de plăci de bază Prime, axată pe valoare, cu opțiuni care oferă un punct de intrare accesibil pentru X670E și X670 destinat constructorilor de toate felurile.

Ridicate la puterea a cincea


Modificările cheie aduse procesoarelor și chipset-ului AMD îi permit lui ASUS să facă din X670 o platformă cu adevărat next-gen. Fabricate pe baza unui proces de ultimă generație de 5 nanometri, procesoarele AMD Ryzen™ din seria 7000 se încadrează în noul soclu AM5. Fiind un soclu de tip LGA, pinii se află pe placa de bază, nu pe CPU, ceea ce face mai puțin probabilă orice îndoire sau deteriorare accidentală a pinilor. AM5 suportă un TDP (Thermal Design Power) de până la 170 de wați, permițând performanțe de calcul excepționale pentru procesoarele cu număr mare de nuclee în sarcini de lucru grele.

Dar nu doar soclul CPU se bucură de o actualizare de ultimă generație. Plăcile de bază X670E și X670 suportă cea mai recentă memorie RAM DDR5. Cu viteze de transfer de date cu 50% mai rapide decât memoria DDR4 din generația anterioară, DDR5 dezlănțuie un nou nivel de performanță, iar plăcile de bază ASUS oferă o serie de optimizări hardware și firmware care le permit utilizatorilor să overclockeze kiturile capabile până la limita absolută.

De asemenea, plăcile de bază X670E și X670 dispun de conectivitate PCIe 5.0. Cu viteze ale conexiunii duble față de PCIe 4.0, noul standard oferă lățimea de bandă necesară pentru a echipa plăcile de bază ASUS X670E și X670 cu o selecție cuprinzătoare de porturi de mare viteză. Poți găsi modele echipate cu cele mai recente porturi USB4®, iar porturile USB 3.2 Gen 2x2 abundă în toată gama.

Plăcile X670E și X670 diferă prin implementarea PCIe 5.0 și PCIe 4.0 pe circuite. "E" din X670E vine de la "Extreme". Astfel, se asigură faptul că utilizatorii primesc o placă dotată cu un slot PCIe 5.0 x16 și cel puțin un socket PCIe 5.0 M.2. Dar ASUS nu se mulțumește să ofere doar minimul - dacă scopul este stocarea de mare viteză, utilizatorii o vor găsi din abundență în ofertele de top. Majoritatea plăcilor ROG Strix X670E au cel puțin două sloturi PCIe 5.0 M.2 la bord, iar flagship-ul ROG Crosshair X670E Extreme oferă un total de patru sloturi PCIe 5.0 incluzând sloturile sale integrate și cele de pe plăcile adiționale. Deoarece SSD-urile M.2 de gamă superioară și de capacitate mai mare pot produce mai multă căldură, ASUS își îmbunătățește, de asemenea, sistemul de răcire pentru X670E și X670. Multe dintre aceste sloturi M.2 includ un radiator M.2 cu două fețe pentru a ajuta la disiparea căldurii.

Construire de PC-uri fără probleme


Au trecut zeci de ani de când construirea unui PC nu mai necesită o diplomă în informatică, iar ASUS lucrează neobosită pentru a face mai ușor bricolajul pentru PC cu fiecare generație de plăci de bază. Inovațiile exclusive ASUS Q-Design din gama X670E și X670 simplifică și eficientizează procesul de construire și modernizare a unui PC.

Plăcile grafice de ultimă generație din ziua de azi au adesea soluții de răcire robuste și plăci de ranforsare solide. Acest lucru este excelent pentru performanță - dar acestea pot împiedica operarea zăvorului de eliberare PCIe. Butonul ASUS PCIe Slot Q-Release le permite utilizatorilor să elibereze placa grafică din slot cu o singură apăsare. Utilizatorii vor găsi această funcție convenabilă pe toate plăcile de bază ROG Crosshair X670E, pe ProArt X670E-Creator WiFI, pe majoritatea opțiunilor ROG Strix și chiar și pe Prime X670E-Pro.

În mod similar, modelele tradiționale de sloturi DIMM necesită ca utilizatorii să blocheze ambele părți ale stick-ului de memorie și nu a fost întotdeauna ușor pentru cei cu degete mai mari să deblocheze zăvorul cel mai apropiat de placa grafică. Acesta este motivul pentru care ASUS a implementat, de asemenea, designul său de blocare Q-DIMM pe o singură față pe toate plăcile de bază X670E. Cu acest aranjament, utilizatorii nu vor trebui să își facă griji cu privire la un zăvor care ar putea fi prea aproape de placa grafică. Un singur zăvor pe partea mai ușor accesibilă a slotului DIMM este tot ce este necesar pentru a menține un stick de memorie ferm în poziție. Instalarea memoriei RAM - și actualizarea acesteia pe parcurs - este acum mult mai ușoară.

ASUS a simplificat chiar și procesul de instalare a unei unități M.2. Exclusivul M.2 Q-Latch M.2 înseamnă că utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să manipuleze un alt șurub M.2 micuț și ușor de pierdut; acum pot fixa sau elibera o unitate M.2 doar cu vârful degetelor.

O nouă generație de răcire


Mulți constructori optează în prezent pentru ventilatoare de carcasă cu turație mai mare, capabile să deplaseze volume mari de aer. Aceste ventilatoare sunt perfecte pentru a menține răcoroase componentele de înaltă performanță sub sarcină, dar pot produce un zgomot excesiv atunci când utilizatorii efectuează sarcini ușoare, cum ar fi navigarea pe internet sau trimiterea de e-mailuri. Pentru a le oferi utilizatorilor un instrument simplu pentru a obține un flux de aer eficient sub sarcină și o funcționare silențioasă în timpul sarcinilor ușoare, ASUS lansează AI Cooling II pentru întreaga sa gamă de plăci de bază X670E și X670.

Atunci când este activat prin intermediul interfeței FanXpert din aplicația Armoury Crate, instrumentul utilizează un algoritm de învățare automată pentru a colecta date despre sistem în timpul unui scurt test de stres. Din acel moment, AI Cooling II monitorizează procesorul și folosește datele din testul de stres pentru a calcula cea mai mică viteză a ventilatorului necesară pentru a răci eficient sistemul - menținând în același timp nivelul de zgomot scăzut. Acest sistem de control al ventilatoarelor poate reduce zgomotul ventilatoarelor sistemului cu până la 5,7 dB în cazul unor sarcini susținute. Prin intermediul acestui sistem autoadaptiv, utilizatorii vor avea întotdeauna puterea de răcire atunci când au nevoie și o funcționare silențioasă atunci când vor asta. De asemenea, ASUS a profitat de această ocazie pentru a actualiza FanXpert cu setul său complet de opțiuni de calibrare și control al ventilatoarelor. Atât cartografierea intrărilor de temperatură, cât și cartografierea răspunsului ventilatorului sunt disponibile în Windows prin intermediul aplicației practice Armoury Crate.

Instrumente puternice pentru utilizatorii pretențioși


Primul lucru pe care mulți entuziaști hardware îl vor face cu noile lor procesoare AMD Ryzen™ seria 7000 și placa de bază X670E este să vadă cât de multă performanță suplimentară pot scoate din sistemul lor prin overclocking. În sarcinile de lucru cu multe fire de execuție, un overclock manual all-core poate oferi beneficii substanțiale. Dar pentru aplicații cu mai puține fire de execuție, cum ar fi jocurile, PBO (Precision Boost Overdrive) încorporat de AMD este adesea o alegere superioară. Această tehnologie de optimizare a performanței analizează automat factori precum temperatura procesorului, numărul de sarcini active și consumul de energie pentru a crește în mod inteligent frecvențele.
Utilizatorii nu ar trebui să fie nevoiți să aleagă între PBO și overclocking manual pentru toate nucleele. Acesta este motivul pentru care ASUS a dezvoltat Dynamic OC Switcher. Această funcție a debutat pe legendara placă de bază ROG Crossshair VIII Dark Hero de ultimă generație, iar acum ASUS include microcontrolerul integrat necesar pe toate plăcile sale de bază X670E. Această funcție comută automat între cele două moduri pentru a oferi cea mai bună performanță pentru sarcina respectivă. După configurarea unui overclock manual pentru sarcini grele, utilizatorii pot selecta un prag pentru activarea Dynamic OC Switcher, pe baza amperajului și a temperaturii. Din acel moment, sistemul va funcționa în mod implicit cu PBO, dar va trece la un overclock manual în mod dinamic pentru o performanță multithreaded excepțională exact atunci când este nevoie de ea cel mai mult.

Utilizatorii pot, de asemenea, să profite de noua funcție Core Flex pentru a sparge limitele prin controlul discret al frecvențelor, al livrării de energie și al temperaturii. În forma sa cea mai simplă, utilizatorii pot maximiza ceasul de bază în timpul încărcărilor mai ușoare și pot seta puncte de întrerupere pentru a reduce treptat frecvențele nucleului CPU pe măsură ce temperatura sau curentul crește. Acest sistem este extrem de adaptabil, suportând mai multe setări pentru a manipula limitele de putere, curent și temperatură în mod independent, astfel încât utilizatorii să poată plia performanța CPU după bunul plac.

Linia ASUS X670E anunță, de asemenea, revenirea ROG True Voltician. Acest kit de osciloscop, inclus în pachet cu ROG Crosshair X670E Extreme și ROG Crosshair X670E Gene, simplifică fluxul de lucru al entuziaștilor care au nevoie de o analiză detaliată a circuitelor de alimentare de pe placa lor de bază pentru a extrage cele mai înalte niveluri de performanță din hardware-ul lor. Odată conectat la sistem, sistemul de osciloscop prezintă intuitiv informațiile de tensiune în timp real pe un sistem separat. Nu a fost niciodată mai ușor să colectezi datele necesare pentru un overclocking la nivel profesional.

ROG Crosshair este lider în acest domeniu


Din 2006, plăcile de bază Republic of Gamers au împins neîncetat limitele designului și ale performanței pentru a oferi produse cu adevărat avansate pentru gamerii care cer mai mult. Folosind componente de top și design de ultimă generație capabile să atingă cele mai mari viteze, inginerii ROG creează plăci de bază care emană calitate și măiestrie, redefinind în același timp posibilitățile de calcul ale desktop-urilor.

Un trio de plăci de bază ROG Crosshair X670E propulsează seria în viitor cu un set de caracteristici de ultimă generație. ROG Crosshair X670E Hero atrage cu un amestec de necucerit de caracteristici de nivel entuziast și un stil efervescent. ROG Crosshair X670E Gene aduce caracteristicile high-end ale noii platforme pentru build-urile microATX de dimensiuni medii. Iar în vârful stivei se află puternica ROG Crosshair X670E Extreme, o placă de bază EATX construită pentru cei care le vor pe toate.

ROG Crosshair X670E Hero


Fiind cel mai accesibil model din gama ROG Crosshair X670E, ROG Crosshair X670E Hero face legătura între constructorii profesioniști de PC-uri și jucătorii obișnuiți, permițând tuturor să construiască un PC de înaltă performanță.
Nuanțele întunecate predomină pe suprafața modelului ROG Crosshair X670E Hero, oferind un fundal intens pentru un build. Iluminarea Polymo de-a lungul panoului I/O integrat oferă un accent efervescent. Această matrice microstructurală de lumină și culoare dispune de două modele RGB, dând posibilitatea constructorilor să afișeze un stil RGB luminos pe care nu îl vor vedea nicăieri altundeva.

Pentru cei care doresc să ducă procesoarele AMD Ryzen™ din seria 7000 la nivelul următor, cele 18 + 2 etaje de alimentare în echipă cu o putere nominală de 110 amperi, pot furniza fără efort o alimentare stabilă a procesorului. Radiatoarele integrate substanțiale mențin circuitele la rece, iar o gamă largă de conectori permite utilizatorilor să configureze o soluție de răcire de vis.

ROG Crosshair X670E Hero îi pregătește pe utilizatori pentru un build de gaming de ultimă generație. Perechea sa de sloturi PCIe 5.0 x16 este pregătită pentru plăcile grafice de ultimă generație, în timp ce oferă, de asemenea, trei sloturi PCIe 5.0 și două sloturi PCe 4.0. Sunetul impecabil pentru jocuri competitive și divertisment este asigurat de un DAC Quad ESS® ES9218 de calitate audiofilă, care pompează un sunet de calitate superioară la ieșirea de pe panoul frontal. Cu un raport semnal-zgomot excepțional, această soluție audio este perfectă pentru conectarea unor căști de înaltă calitate.

Conectivitatea de înaltă calitate completează setul de caracteristici al lui Hero. WiFi 6E le permite utilizatorilor să acceseze banda de 6 GHz, proaspăt deschisă, pentru o rețea wireless fără obstacole cu routere compatibile în anumite regiuni. Două porturi USB4 dorsale oferă puncte de acces flexibile pentru stocare externă de mare viteză și periferice.

Gene ROG Crosshair X670E Gene


S-ar putea spune că microATX locuiește în zona ideală a dimensiunilor plăcilor de bază - nici prea mari, nici prea mici. Pentru gamerii care nu au nevoie de un al doilea slot PCIe x16, ROG Crosshair X670E Gene oferă performanțe de vârf, un set de caracteristici excepționale și estetica specifică ROG în formatul microATX de dimensiuni medii.

Un logo ROG gravat și reflectorizant de pe panoul I/O integrat și o pictogramă pixelată Fearless Eye de pe radiatorul chipsetului anunță loialitatea față de Republic of Gamers. Accentele LED RGB de pe radiatorul VRM, personalizabile cu Aura Sync, oferă un strop de culoare pe o placă care, altfel, face o declarație cu tonurile sale întunecate și accentele sale unghiulare.

Platforma X670 de ultimă generație le permite utilizatorilor să ducă experiențele de gaming la puterea a cincea cu PCIe 5.0 și DDR5. Slotul său PCIe 5.0 x16 poate gestiona cele mai rapide plăci grafice de astăzi și de mâine, iar suportul său pentru DDR5 le permite utilizatorilor să se bucure de lățimea de bandă masivă, de noile viteze uimitoare și de eficiența energetică excepțională oferite de memoria RAM DDR5 de ultimă generație. Cu sloturile sale de la bord și placa ROG Gen-Z.2, Gene oferă în total două sloturi PCIe 5.0 M.2 și un slot PCIe 4.0 M.2, ceea ce oferă spațiu suficient pentru a construi o bibliotecă de jocuri rapidă și spațioasă - și pentru a o extinde ulterior. Și, bineînțeles, această placă de bază este construită chiar și pentru cele mai puternice procesoare AMD Ryzen™ din seria 7000, cu soluția sa de alimentare robustă cu 16 + 2 etaje de alimentare în echipă, cu o putere nominală de 110 amperi.

Suita largă de opțiuni de conectivitate a lui Gene bifează toate căsuțele pentru o placă de bază de top: acces la banda de 6 GHz proaspăt inaugurată prin cea mai recentă WIFi 6E; Intel 2,5 Gb Ethernet pentru o rețea fără obstacole; o pereche de porturi USB4 pe panoul I/O din spate; un conector pentru un port USB 3.2 Gen 2x2 Type-C pe panoul frontal și suport pentru Quick Charge 4+.

ROG Crosshair X670E Extreme


ROG Crosshair X670E Extreme nu acceptă compromisuri și nu ia prizonieri. Cu liniile sale unghiulare, accentele vii ale LED-urilor RGB și tonurile negre sumbre, placa de bază ROG Crosshair X670E Extreme adoră să fie în centrul atenției. Pentru opțiuni de personalizare de neegalat, această placă dispune de afișajul AniMe Matrix™, o matrice de LED-uri care poate afișa animații personalizate în stil retro.

De fiecare dată, elementele vizuale izbitoare ale ROG Crosshair X670E Extreme servesc dorința de performanță nestăvilită. Radiatoarele mari de deasupra circuitelor VRM, a chipsetului și a sloturilor M.2 de la bord oferă o putere de răcire substanțială și o frumusețe simetrică. Grafica multistrat ornamentează suprafața capacului lat al radiatorului pentru slotul M.2 principal. Iar panoul I/O integrat din aluminiu ajută la răcirea circuitelor, simplifică procesul de construcție și, în același timp, arată bine.

O soluție de alimentare robustă oferă modelului ROG Crosshair X670E Extreme un potențial aproape nemărginit pentru a duce procesoarele AMD Ryzen™ din seria 7000 la următorul nivel. Cu cele 20 + 2 etaje de alimentare în echipă, cu o putere nominală de 110 amperi, această placă de bază EATX este pregătită să furnizeze un flux stabil de energie către CPU. Procesoarele din ziua de azi profită de puterea disponibilă și de spațiul termic pentru a oferi cea mai bună performanță în orice moment, astfel încât răcirea nu este doar o chestiune de confort - o răcire cuprinzătoare se asigură că utilizatorii obțin performanța susținută pe care o cer. ROG Crosshair X670E Extreme oferă o suită completă de opțiuni pentru configurarea unei soluții de răcire de vis. Șase conectori pentru ventilatoarele de carcasă, radiator și CPU ajută la stabilirea și controlul fluxului de aer din sistem. Pentru cei care plănuiesc să implementeze o soluție personalizată de răcire cu lichid, o multitudine de conectori pentru pompe și debite oferă un control total asupra lichidului de răcire care circulă prin build.

Prin dublarea vitezelor conexiunilor, noul standard PCIe 5.0 oferă lățimea de bandă necesară pentru a echipa ROG Crosshair X670E Extreme cu porturi USB4 și USB 3.2 Gen 2. Deoarece atât de mulți gameri folosesc porturile USB de pe panoul frontal al PC-ului pentru a reîncărca dispozitivele, ROG Crosshair X670E Extreme oferă un conector USB 3.2 Gen 2 x2 pe panoul frontal cu suport pentru Quick Charge 4+. Asociază această placă de bază cu o carcasă care dispune de un port USB Type-C pe panoul frontal pentru a avea acces convenabil la încărcarea de 60 de wați.

Două sloturi PCIe 5.0 x16 sunt oferite pentru plăcile grafice de ultimă generație de astăzi și de mâine.Cu cele două sloturi onboard și cele trei sloturi suplimentare puse la dispoziție prin intermediul cardului ROG PCIe 5.0 M.2 și al cardului ROG GEN-Z.2, ROG Crosshair X670E Extreme oferă cinci sloturi M.2 în total - dintre care patru suportă modul PCIe 5.0 x4. Radiatoarele pentru toate sloturile, inclusiv cele de pe plăcile adiționale, asigură performanța deplină a unităților fără a le limita. Șase porturi SATA 6 Gbps stabilesc o matrice de stocare și mai mare, astfel încât utilizatorii să nu fie niciodată nevoiți să își raționalizeze biblioteca de jocuri.

Opțiunile de rețea ale plăcii de bază sunt, de asemenea, impresionante. Conectivitatea WiFi 6E permite utilizarea unui router compatibil în anumite regiuni pentru a accesa banda de 6 GHz, proaspăt deschisă și cu interferențe reduse. Un port Ethernet Intel de 2,5 Gb oferă o linie hardline cu lățime de bandă mare către un router, în timp ce un port Ethernet Marvell AQtion de 10 Gb pregătește o mașină pentru a gestiona cu ușurință transferuri de fișiere de mai mulți terabyte pe rețele rapide.

Dacă aspectul vizual conduce atunci când vine vorba de jocuri, cel audio este pe scaunul din față. Pe ROG Crosshair X670E Extreme, sunetul excepțional începe cu o soluție audio SupremeFX 7.1 Surround Sound cu amplificatoare și amplificatoare operaționale integrate. Designul circuitului audio utilizează condensatori premium, ecranare împotriva interferențelor și trasee discrete pentru canalele stânga și dreapta. Detectarea automată a impedanței permite chiar și căștilor audiofile cu impedanță ridicată să obțină o ieșire clară și fără distorsiuni. Un DAC Quad ESS ES9218 pompează un sunet de top la ieșirea de pe panoul frontal cu un raport semnal-zgomot excepțional de 120 dB, ideal pentru căștile de înaltă calitate.

ROG Strix adună jucătorii de pretutindeni


Pentru cei care își construiesc un PC în primul rând pentru jocuri, unele dintre caracteristicile exotice ale seriei ROG Crosshair ar putea părea mai degrabă un lux decât o necesitate. Plăcile de bază ROG Strix păstrează elemente cheie ale stilului și performanței seriei Crosshair, evitând în același timp caracteristicile specializate de care constructorii obișnuiți ar putea să nu aibă nevoie. În total, ASUS oferă patru plăci de bază ROG Strix X670E: un trio de plăci de bază ATX de înaltă performanță, cu diferite niveluri de caracteristici și stiluri, și o minune Mini-ITX sub forma lui ROG Strix X670E-I.

ROG Strix X670E-E Gaming WiFi


Fiind cea mai performantă placă din familia Strix, ROG Strix X670E-E Gaming WiFi îmbină cele mai bune caracteristici de formă și funcționalitate. Accente unghiulare se întind de-a lungul radiatoarelor plăcii, alături de iconografia distinctivă ROG, în timp ce un afișaj acrilic iluminat pe capacul I/O integrat face o declarație de impact.

Soluțiile complete de alimentare și de răcire îi pregătesc pe utilizatori pentru a face față celor mai noi echipamente high-end. 18 + 2 etaje de alimentare în echipă, cu o putere nominală de 110 amperi, oferă un flux stabil de energie pentru un procesor AMD. Două sloturi PCIe 5.0 x16 așteaptă plăcile grafice de ultimă generație și plăcile adiționale. Pentru ca SSD-urile PCIe 5.0 să funcționeze fără probleme, radiatorul combinat M.2, puternic și gros, oferă o suprafață mare pentru răcire. Iar radiatorul masiv M.2 este inclus în kitul de accesorii.

O nouă generație de facilități ușurează procesul de construcție cu ROG Strix X670E-E Gaming WiFi. În plus față de butonul Q-Release al slotului PCIe, care facilitează scoaterea plăcii grafice, există un buton de pornire integrat pe placa de bază care facilitează efectuarea unui pre-test înainte de a construi întregul sistem. Iar o plăcuță termică M.2 de rezervă în kitul de accesorii ROG se asigură că utilizatorii sunt capabili să mențină în stare optimă de funcționare viitoarele drive-uri de înlocuire.

ROG Strix X670E-F/ X670E-A Gaming WiFi


În zilele noastre, mulți gameri profită doar de unul dintre sloturile PCIe x16 de pe placa de bază. Pentru aceștia, ROG Strix X670E-F Gaming WiFi și ROG Strix X670E-A Gaming WiFi oferă tot ce au nevoie pentru un build high-end în două stiluri spectaculoase și izbitor de diferite.

Aceste două plăci de bază împărtășesc multe elemente: un slot PCIe 5.0 x16, patru sloturi M.2 la bord (două cablate pentru PCIe 5.0 și două pentru PCIe 4.0), WiFi 6E, suport DDR5 și un conector Thunderbolt (USB4®). Strix X670E-F se inspiră vizual din Strix X670E-E, oferind suprafețe predominant negre tăiate cu accente unghiulare. Panoul acrilic iluminat de pe radiatorul VRM masiv, iluminat cu LED-uri Aura Sync RGB, adaugă nota potrivită de stil și lux.

Modelul Strix X670E-A, care marchează tendințele, urmează o altă cale. Albul metalic îndrăzneț de pe suprafețele sale îl face un candidat ideal pentru un build cu tematică albă. Panoul său acrilic iluminat cu LED-uri RGB conferă plăcii un aspect înghețat, care completează perfect abilitățile termice ale hardware-ului său.

ROG Strix X670E-I Gaming WiFi


Strix X670E-I ar putea părea imposibil de mic pentru ceea ce oferă: o platformă completă pentru o construcție de gaming de ultimă generație. Dispune de un slot PCIe 5.0 x16 pregătit pentru o placă grafică de ultimă generație, o pereche de sloturi DDR5 DIMM, plus două sloturi M.2 - unul cablat pentru PCIe 5.0 și unul cablat pentru PCIe 4.0.

Elementele inovatoare de design asigură faptul că utilizatorii obțin performanța și caracteristicile de care au nevoie, chiar și atunci când construiesc în interiorul limitelor strânse ale unei carcase Mini-ITX. Panoul I/O este premontat pentru o instalare mai ușoară și o potrivire mai ordonată în jurul porturilor din spate. Un singur radiator răcește simultan slotul PCIe 5.0 M.2 și chipset-ul, iar temperaturile VRM sunt ajutate de o placă de ranforsare mare, care utilizează un tampon termic po plăcuță termică pentru a transfera căldura departe de condensatorii critici de decuplare. Placa ROG FPS-II, care economisește spațiu, oferă acces ușor la conectorii de pe panoul frontal, la două porturi SATA, la conectori importanți pentru ștergerea CMOS și activarea supraalimentării CPU-ului și la un comutator de mod PCIe pentru cardurile de expansiune tradiționale.

Interfața de control extern ROG Strix Hive, complet nouă, este cea care diferențiază cu adevărat placa de bază ROG Strix X670E-I de concurență. Aceasta abordează în mod clar provocările comune cu care se confruntă constructorii de PC-uri atunci când asamblează o mașină Mini-ITX compactă - și merge un pas mai departe, punând la îndemâna oricui caracteristicile de gaming ale plăcii de bază.

Formatul Mini-ITX nu oferă prea mult spațiu pentru o soluție audio high-end, așa că ASUS a gândit (la propriu) în afara cutiei. Hive găzduiește hardware audio de top - un codec ALC4050 și un DAC Quad ESS ES9260, mai exact. O mufă audio combinată și o ieșire optică S/PDIF oferă un sunet impecabil, în timp ce un buton de volum integrat permite utilizatorilor să dețină controlul.

Sunetul premium nu este singurul truc din mâneca lui ROG Strix Hive. Acesta oferă un port USB Gen 2 Type-C® de tip 2 convenabil, care facilitează conectarea dispozitivelor de stocare externe și a perifericelor. Acesta include matricea intuitivă ASUS Q-LED, astfel încât se pot diagnostica rapid problemele de construcție. Un buton EZ Mode PBO le permite utilizatorilor să activeze un profil PBO fin reglat în sistemul de operare în timp real - fără a intra în BIOS. Iar utilizatorii vor găsi chiar și butoane fizice FlexKey și BIOS Flashback. Construirea, actualizarea și depanarea unui PC Mini-ITX nu a fost niciodată mai ușoară.

TUF Gaming aduce excelența în jocuri la îndemâna tuturor


Mulți gameri au o listă de cumpărături simplă atunci când sunt în căutarea unei noi plăci de bază. Aceștia caută produse cu performanțe esențiale, un stil discret și o funcționare fiabilă, construite pentru a merge până la capăt. Pentru acești constructori de PC-uri, ASUS oferă familia de plăci de bază TUF Gaming. Aceste plăci oferă performanțele de care utilizatorii au nevoie, în modele care comunică durabilitate și un caracter practic.

TUF Gaming X670E-Plus și TUF Gaming X670E-Plus WiFi


Plăcile de bază TUF Gaming X670E-Plus și TUF Gaming X670E-Plus WiFi îi echipează pe utilizatori pentru a depăși concurența cu setul lor cuprinzător de caracteristici și aspectul robust. Estetica lor fără complicații începe cu linii simple și curate și nuanțe discrete de gri care facilitează coordonarea aspectului unui build. Insignele de pe panoul I/O integrat și de pe plăci oferă accente discrete.

Aceste plăci de bază împărtășesc multe dintre aceleași caracteristici de ultimă generație ca și plăcile ROG Crosshair și ROG Strix, care sunt de top. Un slot PCIe Gen 5.0 x16 permite instalarea celor mai performante plăci grafice de astăzi și de mâine. Un total de patru sloturi M.2 - unul cablat pentru PCIe 5.0, două pentru PCIe 4.0 și unul pentru PCIe 3.0 - permit utilizatorilor să configureze un sistem de stocare spațios și rapid. Acestea includ o gamă largă de caracteristici Q-Design, inclusiv matricea intuitivă de diagnosticare Q-LED care conține informații rapide despre starea unei construcții. Dacă cineva are nevoie de rețele wireless de înaltă performanță, există TUF Gaming X670E-Plus WiFi echipat cu WiFi 6E. Dacă o conexiune prin cablu este tot ce are nevoie un utilizator, TUF Gaming X670E-Plus, de altfel identic, își va face treaba cu portul Ethernet Realtek 2,5 Gb.

ProArt își încordează mușchii creativi


Cu siguranță, gamerii nu sunt singurii care stau cu ochii pe potențialul de performanță al celor mai recente procesoare AMD Ryzen™ din seria 7000. Profesioniștii creativi, cum ar fi inginerii, designerii, videografii, animatorii și dezvoltatorii de jocuri, cu toții tind să aibă fluxuri de lucru care pot profita din plin de procesoarele multicore, de memoria RAM DDR5 cu lățime de bandă mare și de stocarea PCIe 5.0 de mare viteză. Pentru acești creatori și nu numai, plăcile de bază ProArt oferă conectivitate superbă, opțiuni de stocare de mare viteză abundente și stil profesional.

ProArt X670E-Creator WiFi


ProArt X670E-Creator WiFi se ridică la nivelul next-gen cu un set de caracteristici excepționale. Începe cu un stil sofisticat înrădăcinat în linii curate, unghiuri grațioase și simetrie precisă. Culorile discrete conferă acestei plăci ProArt un aspect atemporal, indiferent dacă se construiește un PC pentru un birou acasă, pentru un studio sau pentru partajarea muncii cu clienții. Accentele aurii de pe panoul I/O integrat și de pe radiatorul chipsetului adaugă note de lux și rafinament.

Pentru fluxurile de lucru creative care se adaptează cu kituri de memorie de înaltă calitate, ProArt X670E-Creator WiFi va accelera productivitatea cu lățimea de bandă masivă, vitezele fulgerătoare și eficiența energetică excepțională oferite de memoria RAM DDR5 de ultimă generație. Această placă de bază oferă o serie de optimizări hardware și firmware care le permit utilizatorilor să facă overclocking la limita absolută a kiturilor capabile.

Cu conectivitate PCIe 5.0, ProArt X670E-Creator WiFi oferă acces la cele mai rapide SSD-uri și GPU-uri de ultimă generație. Această placă de bază se mândrește nu doar cu unul, ci cu două sloturi PCIe 5.0 x16. Deoarece multe activități creative profită din plin de cele mai rapide viteze de transfer pe care le pot obține, ASUS a echipat această placă cu patru sloturi M.2 onboard, dintre care două sunt conectate pe PCIe 5.0.

Poți găsi, de asemenea, o selecție cuprinzătoare de porturi de mare viteză concepute pentru a conecta o stație de lucru creativă completă. Noul protocol PCIe 5.0 oferă o lățime de bandă suficientă pentru a include o pereche de porturi USB4 pe panoul I/O din spate. Conectivitatea flexibilă a panoului frontal este esențială pentru multe fluxuri de lucru, astfel că ProArt X670E-Creator WiFi oferă un conector USB 3.2 Gen 2x2 Type-C pe panoul frontal, cu suport pentru Quick Charge 4+. Combinarea acestuia cu o carcasă care are un port USB Type-C pe panoul frontal poate acorda acces convenabil la o încărcare de 60 W.

Opțiunile de rețea excepționale completează setul de caracteristici al acestei plăci. Cu un router compatibil, acest radio WiFi 6E deblochează accesul la spectrul de 6 GHz nefolosit anterior pentru conexiuni wireless mai puternice în anumite regiuni. Intel 2,5 Gb Ethernet oferă o rețea prin cablu solidă și fiabilă, în timp ce un port Marvell AQtion 10G Ethernet deschide și mai multe opțiuni, cum ar fi conectarea la un sistem de stocare foarte rapid atașat la rețea.

Obține toate elementele esențiale cu plăcile de bază ASUS Prime


Pentru utilizatorii care caută o placă de bază simplă, care oferă caracteristici excelente, performanțe fiabile și un design discret - toate acestea la un preț bun - există gama ASUS Prime. ASUS oferă un trio de plăci Prime pentru noile platforme AMD X670E și X670. În vârful stivei se află Prime X670E-Pro WiFi. Cu suport pentru DDR5, un slot PCIe 5.0 x16 și un slot PCIe 5.0 M.2, aceasta este o opțiune rentabilă pentru oricine își construiește un PC de ultimă generație. WiFi 6E, un port Ethernet Realtek de 2,5 Gb și un header Thunderbolt (USB4®), toate acestea se adaugă la propunerea sa de valoare deja impresionantă. Și asta înainte de a lua în considerare gama sa de caracteristici prietenoase pentru bricolaj. Panoul său I/O premontat simplifică procesul de instalare și, în plus, dispune de butonul Q-Release pentru slot PCIe, care simplifică scoaterea unei plăci grafice, precum și de o matrice de diagnosticare Q-LED, care simplifică procesul de rezolvare a problemelor.

Vitezele de transfer uluitoare oferite de SSD-urile PCIe 5.0 fac diferența în multe sarcini de lucru, dar poate că aceasta nu este o caracteristică indispensabilă pe lista de cumpărături AM5 a multor utilizatori. ASUS a conceput Prime X670-P WiFi și Prime X670-P tocmai pentru astfel de utilizatori. Aceste plăci își fac treaba cu ajutorul suportului DDR5 și oferă un spațiu amplu pentru stocare cu cele trei sloturi M.2 de la bord. Un conector Thunderbolt (USB4®) le permite utilizatorilor să configureze un port frontal flexibil și de mare viteză într-o carcasă compatibilă. Dacă rețeaua wireless încorporată este o necesitate, ia Prime X670-P WiFi, care oferă conectivitate WiFi 6. Dacă cineva se mulțumește cu rețeaua prin cablu, poate opta pentru Prime X670-P, de altfel identic.

Completează un build cu componente ASUS PC DIY


ASUS și-a clădit reputația pe calitatea și performanța gamei sale de plăci de bază. În prezent, ASUS oferă un portofoliu de produse foarte variat, care include cam tot ceea ce este necesar pentru a construi un PC complet - de la plăci grafice la carcase, de la ventilatoare de carcasă la coolere cu lichid AIO și de la surse de alimentare la suporturi pentru plăci grafice. Există, de asemenea, o gamă completă de ecrane, periferice și produse de rețea wireless. ASUS oferă tot ceea ce este necesar pentru a construi un PC cu o estetică coerentă și unitară - o mașină care extinde calitatea legendară a plăcilor de bază ASUS la fiecare componentă ancorată de o placă de bază ASUS X670E sau X670, care este înconjurată de o gamă de hardware extras dintr-un ecosistem vast.

Jucătorii și creatorii vor căuta o placă grafică pentru noul lor build Ryzen, iar ASUS are la dispoziție o gamă largă de opțiuni. Fie că un utilizator are nevoie de o placă grafică de ultimă generație cu unul dintre cele mai bune GPU-uri oferite de partenerii ASUS AMD și NVIDIA, fie că un utilizator are nevoie de un model entry-level accesibil - ASUS le are pe toate. Dă clic aici pentru a afla mai multe despre diferitele noastre oferte de plăci grafice.
Dacă dorești să te ajutăm să începi să construiești un PC pentru prima dată - sau poate vrei să te inspiri pentru următorul - accesează portalul PC DIY pentru informații din interior despre cele mai recente produse ASUS, videoclipuri care prezintă procesul de construcție a unui PC și pentru recomandări de construcție care facilitează întocmirea unei liste de cumpărături complete. Asamblarea unui PC este mai ușoară decât ai putea crede, iar ASUS este bucuroasă să ajute constructorii să înceapă.

ASUS