mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2021-06-18

Produc─âtorul brandului “vitamin aqua” î╚Öi gestioneaz─â opera╚Ťiunile cu sistemele Senior Software

Merlins Beverages, produc─âtorul b─âuturilor r─âcoritoare ÔÇŁvitamin aquaÔÇŁ, ╚Öi-a optimizat ├«ntreaga activitate, ├«ncep├ónd de la aprovizionarea cu materii prime ╚Öi p├ón─â la v├ónzarea produselor finite. Folosind sistemele ERP ╚Öi BI de la Senior Software, compania din Neam╚Ť a ob╚Ťinut raport─âri detaliate, vizibilitate ╚Öi control asupra resurselor ╚Öi proceselor din companie.

Merlins Beverages, produc─âtorul de b─âuturi r─âcoritoare premium ╚Öi a renumitelor branduri ”vitamin aqua” ╚Öi ”Pop Cola”, ╚Öi-a automatizat afacerea cu solu╚Ťiile Senior Software ╚Öi a înregistrat beneficii majore. Liderul în România pe segmentul de ape cu vitamine ╚Öi-a simplificat fluxurile de lucru ╚Öi a crescut performan╚Ťa în zona opera╚Ťional─â, folosind sistemele SeniorERP ╚Öi SeniorVisualBI.

“Pentru noi este imperativ s─â avem acces la ultimele dezvolt─âri de software în vederea eficientiz─ârii opera╚Ťiunilor. Am primit recomand─âri din partea unor parteneri pentru solu╚Ťiile oferite de Senior Software ╚Öi, pentru c─â ne-am dorit s─â avem un tablou complet al activit─â╚Ťilor desf─â╚Öurate (aprovizionare, produc╚Ťie ╚Öi vânzare), am ales solu╚Ťiile SeniorERP ╚Öi SeniorVisualBI de la Senior Software.

Cu SeniorERP reu╚Öim s─â urm─ârim întreg fluxul de activit─â╚Ťi ╚Öi procese, de la aprovizionare materii prime ╚Öi pân─â la vânzare, iar BI ne este util în ceea ce prive╚Öte raportarea pe diferite departamente”, a men╚Ťionat Ruxandra Alexianu, CEO Merlins Beverages.

Printre cele mai importante beneficii înregistrate cu ajutorul sistemelor SeniorERP – soft ERP pentru managementul resurselor ╚Öi SeniorVisualBI – soft BI pentru analize complexe ╚Öi raport─âri detaliate, se num─âr─â:

● Urm─ârirea în timp real a fluxurilor din companie
● Asigurarea trasabilit─â╚Ťii materiilor prime ╚Öi produselor finite
● Ob╚Ťinerea unor rapoarte de produc╚Ťie detaliate ╚Öi u╚Öor de vizualizat
● Operativitate ╚Öi vizibilitate crescut─â în zona de vânz─âri
● Opera╚Ťiuni financiar-contabile simplificate
● Viziune de ansamblu asupra proceselor din companie
● Analize ╚Öi raport─âri realizate rapid ╚Öi cu date corecte
● Realizarea cu u╚Öurin╚Ť─â a bugetelor
● Stabilirea deciziilor potrivite privind investi╚Ťiile necesare
● Îmbun─ât─â╚Ťirea ╚Öi urm─ârirea performan╚Ťelor echipei de vânz─âri
● Sus╚Ťinerea proceselor decizionale ╚Öi a strategiilor de business

Importan╚Ťa solu╚Ťiilor ERP ╚Öi BI în produc╚Ťie ╚Öi vânz─âri

Prin automatizare, Merlins Beverages a reu╚Öit s─â optimizeze procesele din produc╚Ťie ╚Öi pe cele din vânz─âri. Cu solu╚Ťiile Senior Software, pe lâng─â o gestionare eficient─â a tuturor resurselor, produc─âtorul î╚Öi construie╚Öte rapoarte concludente atât în sfera financiar-contabil─â, cât ╚Öi în vânz─âri. În acest mod, echipa managerial─â a simplificat opera╚Ťiunile de realizare a bugetelor, a îmbun─ât─â╚Ťit procesele decizionale (inclusiv pe partea de investi╚Ťii) ╚Öi a crescut productivitatea echipei de vânz─âri.

”ERP ne ofer─â suportul pentru trasabilitatea materiei prime ╚Öi a produselor finite. Rapoartele de produc╚Ťie sunt complete ╚Öi u╚Öor de vizualizat, astfel încât ╚Öi gestiunea a cunoscut îmbun─ât─â╚Ťiri. Pe zona de vânz─âri, avem o situa╚Ťie mult mai clar─â despre activitatea agen╚Ťilor de vânz─âri pe diversele canale de distribu╚Ťie pe care le deservim. U╚Öurin╚Ťa cu care realiz─âm înregistr─ârile contabile, faptul c─â am automatizat declara╚Ťiile ╚Öi diferite documente uzuale, cât ╚Öi posibilit─â╚Ťile extinse pe care le avem în întocmirea rapoartelor – pentru noi sunt cele mai importante avantaje aduse de SeniorERP”, a completat Ruxandra Alexianu.

Legat de aplicativitatea în cadrul companiei, CEO-ul Merlins Beverages consider─â c─â ERP-ul îl ajut─â cu prec─âdere în stocarea datelor ╚Öi în monitorizarea ╚Öi evaluarea rezultatelor prin intermediul urm─âtoarelor func╚Ťionalit─â╚Ťi, grupate pe zone de business:

● produc╚Ťie - ordine de produc╚Ťie, gestionare furnizori de materie prim─â inclusiv comenzi, consumuri în produc╚Ťie, realizare rapoarte / centralizatore de produc╚Ťie, BIP (bon intrare produc╚Ťie) etc.
● financiar - facturare, pl─â╚Ťi, stingere facturi, compens─âri, verific─âri sold, trezorerie, rapoarte etc.
● contabilitate - balan╚Ťe, eviden╚Ť─â scaden╚Ťe furnizori / clien╚Ťi, bonuri de consum, introducere facturi etc.
● vânz─âri - facturare - gestiune furnizori ╚Öi clien╚Ťi (structur─â, istoric ╚Öi rapoarte), transfer de m─ârfuri între gestiuni etc.

”Cu solu╚Ťia de Business Intelligence de la Senior Software ob╚Ťinem o viziune de ansamblu asupra unei serii de procese relevante din companie, utilizând datele introduse în sistem, ceea ce reprezint─â un avantaj major pentru Merlins Beverages”, a ad─âugat Ruxandra Alexianu.

De asemenea, rela╚Ťia produc─âtorului cu marii retaileri (IKA) a fost îmbun─ât─â╚Ťit─â prin automatizarea transferurilor de documente. Acest lucru se realizeaz─â cu ajutorul platformei EDI (Electronic Data Interchange), ale c─ârei func╚Ťionalit─â╚Ťi sunt integrate în SeniorERP. Platforma de transfer electronic al datelor vine cu o gam─â extins─â de beneficii, începând de la simplificarea comunic─ârii cu IKA (International Key Accounts) ╚Öi transmiterea rapid─â a documentelor, pân─â la p─âstrarea corectitudinii datelor ╚Öi reducerea considerabil─â a costurilor.

În iulie 2021, Merlins Beverages urmeaz─â s─â finalizeze o nou─â unitate de produc╚Ťie, fapt ce va determina extinderea portofoliului de produse ╚Öi m─ârirea personalului. Parteneriatul cu Senior Software are capabilitatea de a sus╚Ťine nevoile extinse de automatizare ale companiei, care vin odat─â cu dezvoltarea afacerii, furnizorul fiind unicul din România cu un pachet complet de solu╚Ťii software integrate pentru managementul afacerii.

Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de solu╚Ťii integrate. Fondat─â în 2003, compania a realizat peste 450 de implement─âri de succes, utilizând cele mai noi tehnologii. Senior Software a pornit businessul cu o singur─â divizie, iar în prezent dispune de 6 divizii prin care implementeaz─â sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce ╚Öi Hardware. Compania î╚Öi desf─â╚Öoar─â activitatea în patru loca╚Ťii din România (Bucure╚Öti, Constan╚Ťa, Cluj, Ia╚Öi) cu o echip─â format─â din 160 de angaja╚Ťi.