mediaLOOK logo
@
Zephyrus S GX701 cu ecran ultra-rapid de 300Hz
BERLIN, Germania 2019-09-06

IFA Berlin 2019: ASUS Republic of Gamers a prezentat noile laptopuri de gaming cu ecrane ultra-rapide de 300Hz

Zephyrus S GX701 va fi primul notebook de gaming ROG echipat cu un ecran ultra-rapid.
ÔŚĆ Cele mai avansate ecrane: ROG se eviden╚Ťiaz─â mereu prin ecranele cu rate ridicate de refresh, demonstr├ónd acest lucru ╚Öi cu prilejul IFA 2019 prin lansarea unui laptop echipat cu un panou de 300Hz.
ÔŚĆ Viteze f─âr─â precedent: Ecranele tactate la 300Hz sunt cu 25% mai rapide fa╚Ť─â de standardele curente din sportul electronic ╚Öi pot afi╚Öa de 5 ori mai multe cadre pe secund─â fa╚Ť─â de ecranele tradi╚Ťionale.
ÔŚĆ Performan╚Ťe de top ├«n scenarii multiple: Laptopurile de gaming nu se reduc doar la vitez─â, noile modele fiind ideale ├«n domenii variate, de la jocuri la crearea de con╚Ťinut.
ÔŚĆ Dincolo de frecven╚Ťe ridicate: ROG ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte afi╚Öajul din toate perspectivele, oferind noi panouri 4K UHD ╚Öi HDR.

ASUS Republic of Gamers (ROG) a prezentat la IFA Berlin 2019 noile ecrane cu rate de refresh de 300Hz implementate pe mai multe laptopuri Strix ╚Öi Zephyrus, oferind o viziune a viitoarelor portabile destinate sporturilor electronice ╚Öi gaming-ului avansat. Aceste afi╚Öaje revolu╚Ťionare sunt cele mai rapide din lume la ora actual─â; primul dispozitiv ROG care va fi dotat cu asemenea ecran ultra-rapid - Zephyrus S GX701 – va fi lansat în luna octombrie, iar la începutul anului viitor va fi urmat de mai multe laptopuri ROG.

ROG urm─âre╚Öte nu doar oferirea celor mai rapide sisteme de gaming, ci ╚Öi translatarea acestor viteze într-o experien╚Ť─â mai captivant─â ╚Öi cu un r─âspuns mai rapid. Adoptând în for╚Ť─â aceste ecrane ultra-rapide pe laptopuri, ROG le ofer─â juc─âtorilor posibilitatea s─â vizualizeze mai multe cadre pe secund─â pentru o derulare mai fluid─â a jocului, în special în titlurile de ac╚Ťiune, ╚Öi chiar s─â câ╚Ötige un avantaj în fa╚Ťa adversarilor virtuali.

Ecrane de top în industrie
În 2016, ROG a introdus în premier─â pe laptopurile de gaming ecranele cu rate mari de refresh, odat─â cu modelul G752VS, al c─ârui panou de nivel IPS tactat la 120Hz reda culori excelente ╚Öi avea unghiuri largi de vizualizare în ciuda dubl─ârii frecven╚Ťei, comparativ cu panourile obi╚Önuite. G752VS a stabilit atunci un nou standard în industrie pentru laptopurile premium destinate jocurilor.
A urmat un proiect împreun─â cu gigantul din industria chimic─â Merck, al c─ârui rezultat a fost dezvoltarea unei structuri noi de cristale lichide capabile s─â ating─â viteze ╚Öi mai mari. Dup─â aceast─â colaborare, ROG a putut introduce pe pia╚Ť─â în anul urm─âtor primele laptopuri cu ecrane de 144Hz - celebrul G703 din categoria înlocuitorului de desktop ╚Öi edi╚Ťia mai portabil─â - Strix GL503VS SCAR.

În timp ce ratele de refresh mai ridicate fac jocul s─â arate ╚Öi s─â fie perceput mai fluid, tranzi╚Ťiile rapide ale pixelilor reduc neclarit─â╚Ťile obiectelor care se mi╚Öc─â rapid ╚Öi artefactele din urma mi╚Öc─ârilor pentru a reproduce o imagine mai clar─â, ajutând juc─âtorii s─â urm─âreasc─â mai bine ╚Ťintele, men╚Ťinând efectul captivant. Panoul de 144Hz avea un timp de r─âspuns de doar 7ms (de la gri la gri), de 4 ori mai mic fa╚Ť─â de alternativele de atunci de pe pia╚Ť─â. În 2018, lucrurile au mers mai departe, ROG dând tonul din nou în industrie nu doar prin ob╚Ťinerea unui timp de r─âspuns de doar 3ms, dar ╚Öi prin adoptarea larg─â a acestor panouri pe întreaga serie de laptopuri de gaming echipate cu procesoare Coffee Lake de la Intel.

La începutul acestui an, cu prilejul CES, ROG a previzionat viitorul ar─âtând un ecran de 240Hz integrat în modelul Strix SCAR II. Câteva luni mai târziu, ROG a fost primul care a implementat noua genera╚Ťie de ecrane pe un portofoliu diversificat ce includea: Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502, Strix SCAR III G531 ╚Öi Strix Hero III G531. Modelele de 15,6” au fost urmate rapid de primele implement─âri pe carcase de 17” - Strix SCAR III G731 – lansate la Computex 2019.

Pentru juc─âtorii profesioni╚Öti ╚Öi cei competitivi fiecare cadru conteaz─â, iar ac╚Ťiunea mai fluid─â oferit─â de ratele mari de refresh contribuie la o experien╚Ť─â vizual─â îmbun─ât─â╚Ťit─â în jocurile AAA. Mergând pe aceast─â idee, ROG a continuat s─â urm─âreasc─â frecven╚Ťele ╚Öi mai mari, revolu╚Ťionând iar prin ecranele la 300Hz. Viitoarea edi╚Ťie Zephyrus S GX701 va fi livrat─â pe pia╚Ť─â începând din luna octombrie 2019.

Viteze f─âr─â precedent
Rata de reîmprosp─âtare de 300Hz aduce o cre╚Ötere de 25% fa╚Ť─â de standardul actual din turneele avansate de esport. La aceast─â vitez─â ecranul poate reda de 5 ori mai multe cadre pe secund─â fa╚Ť─â de panourile de 60Hz disponibile pe laptopurile obi╚Önuite. Al─âturi de un GPU care produce suficiente cadre pe secund─â pentru a putea ╚Ťine ritmul, ecranele rapide fac jocurile s─â se deruleze mai fluid ca niciodat─â.

Frecven╚Ťele mai mari pot de asemenea s─â îmbun─ât─â╚Ťeasc─â experien╚Ťa când num─ârul de cadre e fix iar num─ârul FPS scade sub minim. Întârzierea dintre ciclurile de refresh este mai mica, permi╚Ťându-i ecranului s─â r─âspund─â mai rapid s─â redea noile cadre produse de GPU. Atunci când sistemul ruleaz─â Vsync pentru a elimina ruperile de imagine, frecven╚Ťa mai mare atenueaz─â întreruperile vizuale care pot ap─ârea când ecranul este for╚Ťat s─â a╚Ötepte urm─âtorul ciclu pentru redarea noului cadru. La 300Hz, acesta e preg─âtit s─â reproduc─â un nou cadru complet la fiecare 3,3 ms, care se potrive╚Öte timpului s─âu de r─âspuns de 3ms.

Performan╚Ťe de top în scenarii multiple
Demonstra╚Ťiile ecranului ROG de la IFA cuprind mai multe segmente ╚Öi dimensiuni de laptopuri. Modelele prototip includ edi╚Ťii de 15” ╚Öi 17” ale lui Strix SCAR III. Aceste portabile de dimensiuni medii pun în valoare panourile ultra-rapide prin GPU-urile puternice NVIDIA GeForce RTX™ 2070 turate la maximum cu ROG Boost. Sistemul inteligent de r─âcire este suficient de eficient încât GPU-ul s─â poat─â fi împins pân─â la frecven╚Ťa de 1540MHz la 115W în modul Turbo, fiind tehnic overclockat din fabric─â.

Gama ultra-sub╚Ťire Zephyrus aduce aceea╚Öi tehnologie în segmentul premium al laptopurilor de gaming, estompând demarca╚Ťia dintre munc─â ╚Öi joc. Noile panouri de 300Hz sunt, de asemenea, integrate în Zephyrus S GX502 de 15” ╚Öi Zephyrus S GX701 de 17”. Ambele modele echilibreaz─â consumul prin facilitatea ROG GPU Switch, care se poate interschimba între modul G-SYNC™ pentru jocuri line ╚Öi modul Optimus pentru o durat─â de via╚Ť─â mai lung─â a bateriei. Ecranele de pe laptopurile Zephyrus S sunt precalibrate din fabric─â pentru a satisface cerin╚Ťele Valid─ârii PANTONE®, oferindu-le creatorilor precizia de culoare de care au nevoie pentru a lucra, f─âr─â a sacrifica viteza dorit─â atunci când aleg s─â se joace.

R─âcirea laptopurilor ultra-sub╚Ťiri este o adev─ârat─â provocare, iar ROG Active Aerodynamic System apeleaz─â la o deschiz─âtur─â atunci când capacul laptopului este ridicat, tr─âgând mai mult aer rece în interiorul sistemului. Fluxul de aer îmbun─ât─â╚Ťit permite atingerea unor performan╚Ťe excep╚Ťionale, prin care utilizatorul poate pune în valoare ╚Öi rata de refresh ultra-rapid─â. În ciuda profilului mult mai sub╚Ťire ╚Öi a unei greut─â╚Ťi mai mici, Zephyrus S GX502 integreaz─â unitatea de procesare grafic─â GeForce RTX 2070 cu acelea╚Öi frecven╚Ťe îmbun─ât─â╚Ťite cu ROG Boost, ca în cazul lui Strix. Zephyrus S GX701 duce performan╚Ťa la nivelul urm─âtor cu un GPU GeForce RTX 2080 tactat pân─â la 1230MHz la 100W în modul Turbo, dep─â╚Öind specifica╚Ťiile altor sisteme la fel de sub╚Ťiri.

Dincolo de frecven╚Ťe ridicate
Laptopurile de gaming cu ecrane de 300Hz prezentate la IFA se axeaz─â pe rate de refresh mai mari, dar asta e doar o parte a demersului ROG. La Computex 2019, ROG a combinat rezolu╚Ťia mare ╚Öi viteza ridicat─â într-un laptop cu ecran 4K UHD la 120Hz. Dac─â acest tip de panou este destinat viitoarelor dispozitive, noua genera╚Ťie ROG Mothership este disponibil─â cu un ecran UHD 4K cu o acoperire integral─â a paletei Adobe RGB.

Edi╚Ťiile speciale ale Zephyrus S GX531 ╚Öi GX701 sunt primele laptopuri de gaming disponibile cu HDR. Aceste modele combin─â rate de refresh ridicate cu certificarea VESA DisplayHDR 400. Panourile lor HDR pot reproduce peste un miliard de culori ╚Öi folosesc întunecarea local─â a fundalului pentru a oferi un contrast poten╚Ťat. Acest hardware merge pân─â la limita suportului software, care e destul de complicat în absen╚Ťa unui API comun pentru HDR, o consecin╚Ť─â inevitabil─â atunci când dep─â╚Öe╚Öti cadrul actual.
ROG ofer─â op╚Ťiuni variate în privin╚Ťa ecranelor, r─âspunzând tuturor tipurilor de utilizatori, de la cei hardcore care doresc s─â fie mereu în vârf, pân─â la creatorii de con╚Ťinut ╚Öi utilizatorii avansa╚Ťi care folosesc laptopurile dincolo de gaming.

Stabilind calea evolu╚Ťiei laptopurilor de gaming
Noua genera╚Ťie de ecrane de gaming ultra-rapide pentru laptopuri este expus─â în standul ROG de la IFA Berlin în perioada 6-11 septembrie 2019. Demonstra╚Ťiile tehnologiei ultra-rapide de 300Hz au loc în Hall 12/110 la Berlin ExpoCenter City-Messe Berlin.

ASUS Republic of Gamers (ROG)

Republic of Gamers (ROG) este un sub-brand ASUS dedicat cre─ârii celui mai bun hardware de gaming din lume. Lansat în 2006, ROG ofer─â o linie complet─â de produse recunoscute pentru performan╚Ť─â ╚Öi calitate, incluzând pl─âci de baz─â, pl─âci video, laptopuri, desktopuri, monitoare, echipamente audio, routere ╚Öi periferice. ROG particip─â ╚Öi sus╚Ťine cele mai importante evenimente interna╚Ťionale de gaming. Echipamentele ROG au fost utilizate în atingerea a sute de recorduri de overclocking ╚Öi continu─â s─â fie alegerea preferat─â a gamerilor ╚Öi a utilizatorilor entuzia╚Öti din întreaga lume. Afla╚Ťi mai multe despre alegerea campionilor pe https://rog.asus.com/.

Produse mentionate in comunicat:

ROG Zephyrus S GX701

7 imagini disponibile
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Rezolutie: 2500x2500px
Dimensiune: 0.51MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Rezolutie: 2500x2500px
Dimensiune: 0.53MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Rezolutie: 1772x1417px
Dimensiune: 0.49MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Rezolutie: 2500x2500px
Dimensiune: 0.76MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Rezolutie: 2500x2500px
Dimensiune: 0.52MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Rezolutie: 1200x1200px
Dimensiune: 0.62MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...
Zephyrus S GX701 la IFA 2019
Rezolutie: 1500x1000px
Dimensiune: 1.36MB
Tip fisier: image/jpeg
Salveaza...