mediaLOOK logo
@
Z Spot Media lanseaza printerele 3D UP! in Romania
Bucuresti 2013-09-23

Z Spot Media lanseaza printerele 3D UP! in Romania

Din aceasta toamna, Z Spot Media, furnizor specializat de solutii complete si echipamente 3D, lanseaza in Romania renumitele printere 3D UP!. Modelul UP MINI reprezinta cel mai ieftin printer 3D ready-to-print existent pe piata europeana fiind disponibil la 1059EUR fara TVA

Poate va reamintiti ca Z Spot Media a fost prima firma care a introdus printerele 3D ieftine in Romania, prin anul 2009. Chiar si atunci, „ieftin” insemna aproximativ 3000EUR pentru un printer 3D care utiliza filament ABS sau PLA pentru printare. Suma era destul de mare pentru buzunarul romanilor insa, pentru destui, printerele 3D „ieftine” distribuite de Z Spot Media au reprezentat prima initiere in domeniul printarii 3D si al prototiparii rapide.

Acum, la 4 ani de la introducerea printerelor BFB-3000, am pregatit alte noutati, mult mai interesante si mult mai accesibile. Am lansat in Romania printerele 3D din gama UP! - printere de tip Desktop bazate pe tehnologia FDM (Fused Deposition Modeling) disponibile la preturi incepand cu 1059EUR fara TVA -reprezentand astfel cel mai ieftin printer 3D ready-to-print existent pe piata europeana.

Printerele UP! utilizeaza extrudarea termoplastica a unui filament din ABS sau PLA pentru construirea obiectului 3D dorit, aceasta fiind in prezent cea mai utilizata tehnologie de fabricare aditiva, datorita simplitatii, eficientei si a accesibilitatii. Printerele 3D UP! folosesc filament ABS sau PLA ca material de printare, disponibil intr-o paleta larga de culori, in role de 1kg.

Filamentul de plastic este incalzit de capul de printare (extrudor) pana la temperatura de topire si apoi aplicat uniform, strat peste strat, cu mare acuratete, rezultand in final modelul 3D fizic, corespunzator fisierului CAD. Tehnologia FDM permite printarea unui obiect intr-o singura culoare, insa, multiple componente printate in culori diferite pot fi integrate in ansambluri sugestive si explicative.

Spre deosebire de kiturile neasamblate ieftine, disponibile online la costuri de cateva sute de euro, modelele UP! de printere 3D sunt asamblate din fabricatie, avand o structura metalica rigida si solida. Asta se traduce prin durabilitate, rezistenta si fiabilitate – avantaje inexistente la kiturile DIY de printere 3D neasamblate. Printerele UP! vor rezista ani de zile la utilizare zilnica, neavand nevoie de calibrarea platanelor sau a extrudoarelor (capetelor de printare).

Printerele 3D de la UP! sunt gata de lucru imediat ce le-ati scos din ambalaj si le-ati asezat pe birou. Sunt ergonomice, solide dar si eficient de simple. Puteti incepe printarea 3D a modelelor dorite in 15 minute. Nu veti mai pierde saptamani la rand testand si calibrand un kit 3D ieftin pentru a va multumi in final cu un print 3D de calitate mediocra.

Calitatea printarii 3D a printerelor UP! va fi constanta de la un print la altul permitandu-va sa transformati eficient modelele CAD dorite in piese dure, rezistente si de calitate din ABS sau PLA. Printerele functioneaza eficient si constant in acelasi regim de performanta.

Printerele UP! includ o aplicatie software de operare extrem de prietenoasa si simplificata, care permite setarea rapida a parametrilor de printare doriti. Acuratetea printerelor UP este de max 0,15mm, suficienta pentru utilizarea prototipurilor printate 3D in teste functionale (socuri mecanice si termice, prelucrare mecanica, finisare exterioara, infiletare, etc).

Recomandam printerele 3D UP! tuturor micilor intreprinzatori, firmelor mici si mijlocii care doresc sa utilizeze un printer 3D in proiectarea si testarea de produse, piese, repere si componente, dar si designerilor, arhitectilor, inventatorilor sau inginerilor interesati in prototiparea rapida a modelelor conceptuale, la costuri intradevar ieftine.

Printerele UP, distribuite in exclusivitate in Romania prin Z SPOT MEDIA, sunt deja disponibile pentru prezentare si testare in showroom-ul firmei din Bd. Timisoara 84, Bucuresti. Specialistii firmei va stau la dispozitie pentru orice informatii, inclusiv referitoare la alte echipamente si solutii 3D din domeniul scanarii, printarii si proiectarii CAD. Departamentul de solutii 3D al firmei distribuie branduri recunoscute precum Steinbichler Artec si DavidLaser (scanare 3D), UP, Tiertime, EnvisionTEC si Voxeljet (printare 3D) precum si solutii CAD/CAM precum ZW3D, Matrix si Rapidform.

Z SPOT MEDIA SRL