mediaLOOK logo
@
Tornado Sistems prezintă monitorul LCD de 17” cu timp de raspuns ultra-rapid - 12ms - produs de BenQ
Bucuresti 2004-02-16

Tornado Sistems prezintă monitorul LCD de 17” cu timp de raspuns ultra-rapid - 12ms - produs de BenQ

Producătorul BenQ dă tonul în ceea ce priveşte tehnologia monitoarelor LCD cu timp de răspuns super-rapid. Tornado Sistems – distribuitor autorizat BenQ – anunţă lansarea monitorului BenQ FP767-12, cu un timp de răspuns de 12ms.

Conform standardelor stabilite de VESA (Video Electronics Standards Association), frecvenţa cerută pentru a avea o imagine fără pâlpâieli la un monitor CRT este 72Hz. Până de curând, monitoarele LCD cu timp de răspuns de 16 ms lansate pe piaţă au putut realiza frecvenţe de numai până la 63Hz (1/0.016), făcând astfel ca performanţele lor să fie inferioare celor de la monitoarele CRT. Prin urmare, utilizatorii jocurilor pe calculator au continuat să folosească monitoare CRT.

Noul monitor LCD BenQ FP767-12 marchează un moment de cotitură, reducând timpul de răspuns la numai 12ms. Panelurile LCD folosite la aceste monitoare pot accepta o frecvenţă de afişare de 83Hz (1/0.012). Cu un design electronic sofisticat, monitoarele LCD de la BenQ ating potenţialul maxim de performanţe hardware, fiind compatibile cu cardurile VGA care funcţionează la frecvenţa de 75 Hz, respectiv cu aplicaţiile dedicate acestora.

Uimitorul timp de răspuns ultrarapid de 12 ms disponibil la monitoarele LCD BenQ asigură fluiditate în prezentarea imaginilor video şi a altor efecte vizuale; în plus, reduce dublarea imaginii şi efectele de zigzag, făcându-le ideale pentru vizionarea de filme, clipuri video sau rularea de jocuri. Astfel, jocurile dinamice şi scenele din filme vor fi prezentate fără întreruperi, oferind o calitate a imaginilor comparabilă cu cea a unor monitoare CRT.

Timpul de răspuns reprezintă viteza de reacţie a semnalului pe ecran, timpul necesar unui panel cu cristale lichide să schimbe culoarea pe tot ecranul de la alb la negru şi înapoi la alb. Un monitor LCD cu timp de răspuns de 16 ms poate afişa 63 imagini pe secundă (1/0.016), iar unul cu timp de răspuns de 12 ms va prezenta 83 de imagini (1/0.012) pe secundă, acestea din urmă fiind mult mai line şi fluide pe ecran.

BenQ FP767-12 are următoarele caracteristici: timp de răspuns de 12 ms, pixel de 0,264mm, rată de contrast de 500:1 şi luminozitate de 300 cd/m2 la imagini fotografice cu culori reale, rezoluţie de 1280 x 1024. Monitorul este dotat cu conector D-sub, difuzoare şi un cadru negru-argintiu.

Mai multe informatii despre produsele BenQ puteţi afla accesând situl www.tornado.ro.

Tornado Sistems

Fondata în 1991, Tornado Sistems este compania IT&C structurata pe doua directii: distributia de echipamente de tehnica de calcul si, pe de alta parte, networking - proiectarea, instalarea, instruirea si consultanta în domeniul retelelor de calculatoare.
Unul dintre principalii factorii care au contribuit la succesul companiei îl reprezinta sistemul care sta la baza ofertei Tornado Sistems - “un singur punct de contact pentru o solutie completa”. Certificarea ISO 9001:2000 nu face decât sa confime profesionalismul, seriozitatea si preocuparea noastra de a oferi clientilor cele mai complete si avantajoase solutii si servicii. Tornado este distribuitor autorizat a numerosi furnizori IT de prestigiu: Microsoft, HP, Fujitsu-Siemens Computers, Acer, Canon, Benq, Lite-ON, Brother, Gigabyte, Allied Telesyn, Brand-Rex, 3Com, Philips, APC, Printronix, APW, Rehau, Proxim, US Robotics.

Structura organizatorica a companiei, orientata spre satisfacerea tuturor categoriilor de clienti, a determinat, datorita complexitatii sale, obtinerea unor performante de vârf de-a lungul timpului, atât în ceea ce priveste rezultatele obtinute, cât si în relatiile cu clientii sai, devenind partenerul de afaceri preferat de majoritatea companiilor IT din România.