mediaLOOK logo
@
BR1402F - laptop convertibil cu ecran care se rabatează la 360° pentru a deveni o tabletă multi-touch
Bucuresti 2023-07-27

ASUS anunță seria BR1402, ce cuprinde primele laptopuri robuste 2-în-1 cu ecran de 14 inchi pentru învățământul preuniversitar

PUNCTE CHEIE:

  • Robuste și fiabile: Concepute special pentru nevoile elevilor și cerințele învățământului de 12 clase, cu durabilitate și caracteristici de protecție de nivel militar
  • Pregătite pentru educația modernă: Afișaj mare de 14 inchi, certificat pentru emisiile scăzute de lumină albastră, conectivitate rapidă și stocare pe SSD cu posibilitate de upgrade până la 1 TB
  • Dedicate studiului: Design rabatabil la 180° sau la 360°, cu numeroase funcții care îi ajută pe elevi să-și sporească productivitatea și să-și păstreze concentrarea
  • Design modular, ușor de întreținut: Proiectat pentru un timp de învățare maxim, având componente ușor de înlocuit, șuruburi captive și posibilități de upgrade


ASUS a anunțat seria BR1402, ce reunește primele laptopuri robuste 2-în-1 cu ecran de 14 inchi, destinate învățământului preuniversitar, concepute pentru nevoile elevilor de astăzi și pentru cerințele învățământul hibrid.

Disponibile atât în forma tradițională cu clapetă (BR1402C), cât și într-un design convertibil care se rabatează la 360° pentru a deveni o tabletă multi-touch versatilă (BR1402F), noile laptopuri din seria BR1402 sunt construite conform standardelor militare și sunt dotate cu funcții de protecție inteligente pentru a ajuta elevii pe parcursul experiențelor lor de învățare.

Seria BR1402 este, de asemenea, prevăzută cu elemente esențiale pentru cerințele studiului hibrid, facilitând procesul educațional și în afara sălii de clasă. Pentru a permite o zi întreagă de studiu, aceste laptopuri beneficiază de o autonomie a bateriei de până la 10 ore, USB-C® cu funcții complete, interfață până la WiFi 6 pentru conectivitate rapidă și un design modular pentru întreținere ușoară și upgrade facil.

Cu un design fiabil și robust, mai multe formate la alegere și opțiuni ce includ un stilou digital cu încărcare rapidă și o cameră foto orientată spre exterior, laptopurile din seria BR1402 oferă oportunități educaționale extinse pentru elevii de astăzi și pentru sistemul hibrid de învățare.

Robuste și fiabile


Seria ASUS BR1402 cuprinde primele laptopuri robuste 2-în-1 de 14 inchi din lume, special concepute pentru nevoile elevilor și cerințele învățământului modern preuniversitar.

Ambele modele au fost proiectate și testate extensiv pentru a îndeplini standardele exigente de durabilitate de nivel militar1. Circumferința exterioară este protejată de o bară de protecție din cauciuc, care reduce impactul șocurilor fizice.

Suprafețele tastelor sunt, de asemenea, acoperite cu un finisaj fin, rezistent la amprente, ceea ce facilitează menținerea curată a laptopului. O bară de cauciuc la bază oferă suport și facilitează aderența în timpul transportului - un detaliu de design gândit cu atenție, care reduce riscul de manevrare greșită și de alunecare. Tastatura este rezistentă la stropire, putând rezista la un volum de apă de până la 400cc2, iar tastele sunt securizate, ceea ce înseamnă că nu pot fi scoase cu ușurință. Consolidările se extind atât la balamalele ecranului, cât și la porturile I/O, care au fost testate în mod exhaustiv pentru a se asigura capacitatea lor de a rezista la tensiunile și solicitările utilizării zilnice. Afișajul rabatabil al modelului BR1402F este acoperit cu sticlă Corning® Gorilla® ultra-puternică și rezistentă la zgârieturi, prevenind zgârieturile și rezistând la niveluri mai ridicate de stres.

Suprafața oricărui laptop poate conține numeroase bacterii potențial dăunătoare, aspect valabil mai ales în cazul modelelor utilizate de copii în sălile de clasă. Pentru a menține BR1402 în condiții igienice, tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palmă sunt toate protejate cu tehnologia ASUS Antimicrobial Guard3 pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor și pentru a ajuta la menținerea suprafeței laptopului curată și igienică pentru mai mult timp.

Ambele modele beneficiază de certificarea TÜV Rheinland pentru emisii scăzute de lumină albastră, ceea ce poate contribui la protejarea ochilor elevilor, oferind un confort mai bun în timpul sesiunilor lungi de vizionare.

Laptopurile din seria BR1402 sunt, de asemenea, dotate cu funcții de securitate pentru a asigura protecția elevilor și a datelor lor. Ambele modele dispun de un scut fizic pentru camera web pe camera orientată spre utilizator, pentru confidențialitate instantanee. Pot include, de asemenea, securitate biometrică integrată, cu un senzor de amprentă opțional, pentru o autentificare rapidă și sigură, plus TPM 2.0 opțional de nivel enterprise, pentru a păstra datele în siguranță și a proteja confidențialitatea.

Pregătite pentru învățământul modern


Studenții din ziua de azi sunt online pentru o mai mare perioadă de timp, având nevoie de laptopuri cu ecran mare, baterie care să reziste toată ziua, conectivitate fiabilă și opțiuni de upgrade pentru a corespunde și cerințelor viitoare.

Modelele ASUS BR1402 integrează un ecran vibrant de 14" și sunt alimentate de o baterie care asigură până la 10 ore de funcționare cu o singură încărcare - suficient de multă energie pentru a putea învăța o zi întreagă și chiar mai mult. De asemenea, acestea beneficiază de tehnologia WiFi 6 pentru a permite desfășurarea rapidă și fiabilă a activităților online.

Seria BR1402 poate fi actualizată, având un slot pregătit să găzduiască SSD-uri de până la 1 TB și putând fi echipată cu până la 256 GB de stocare rapidă UFS 2.1, ceea ce le permite elevilor să gestioneze proiecte complexe.

Conectivitatea fizică ușoară și compatibilitatea cu perifericele sunt priorități pentru seria BR1402, ce oferă o conectică variată: două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un USB 3.2 Gen 1 Type-C® (cu funcții complete), un USB 2.0 Type-C (PD, transfer de date), HDMI® 1.4b și o mufă audio combo de 3,5 mm.

Dedicate studiului


Seria ASUS BR1402 a fost proiectată cu meticulozitate pentru nevoile lumii post-pandemice, în care educația s-a extins în mod inevitabil dincolo de mediile tradiționale ale sălilor de clasă - și în locuri în care tehnologia potrivită poate ajuta la concentrare și învățare.

BR1402F dispune de un ecran tactil rabatabil la 360°, care poate fi utilizat în diverse scenarii, de la modul tradițional laptop la cel de tabletă sau în orice alt mod intermediar. Acest model beneficiază, de asemenea, de o cameră de 13 MP orientată spre exterior, plus un stylus MPP 2.0, opțional, cu spațiu dedicat de păstrare și o încărcare de 15 secunde care oferă suficientă energie pentru până la 45 de minute de utilizare. Modelele au un indicator LED pe capacul superior pentru ca profesorii să poată vedea dintr-o privire dacă laptopul elevului se confruntă cu probleme de conectivitate la internet sau de alimentare - oferindu-le profesorilor un avertisment atunci când un elev ar putea avea nevoie de ajutor.

Pentru a oferi experiențe excepționale de învățare și în videoconferințe, laptopurile din seria BR1402 dispun de tehnologia ASUS de anulare a zgomotului prin AI, care utilizează algoritmi de învățare automată pentru a izola zgomotele nedorite din dialoguri. De asemenea, acestea dispun de o cameră foto cu reducere a zgomotului care elimină până la 94% din zgomotul aleatoriu de imagine, în special în condiții de iluminare slabă. De asemenea, microfonul poate fi dezactivat printr-o singură atingere, pentru acele momente în care conversația trebuie să fie confidențială.

Design modular, cu mentenanță facilă


Seria BR1402 este ușor de întreținut și de actualizat, asigurând un timp de nefuncționare minim pentru o învățare maximă. Designul modular permite înlocuirea în câteva minute, cu ajutorul unor unelte simple, a componentelor cheie, cum ar fi tastatura, bateria, modulul termic și placa I/O. Chiar și șuruburile carcasei au fost proiectate cu atenție, cu un mecanism captiv, care asigură că nu pot fi scăpate sau pierdute. Ambele laptopuri pot fi upgradate, oferind acces ușor atât la SSD-ul M.2, cât și la sloturile de memorie - până la 16 GB RAM, cu un capac de service convenabil amplasat la bază, care permite accesul facil, fără a fi nevoie de demontarea întregului dispozitiv.

Disponibilitate și prețuri:


Seria ASUS BR1402 va fi disponibilă în România începând din luna august 2023, prețurile pornind de la aprox. 1999 de lei.

Linkuri utile:
Clip video: https://www.youtube.com/watch?v=dY2eud8yqCs
Pagina de produs ASUS BR1402F: https://www.asus.com/ro/laptops/for-students/br-series/asus-br1402f/
Pagina de produs ASUS BR1402C: https://www.asus.com/ro/laptops/for-students/br-series/asus-br1402c/

Note:
1 Regimul de testare include atât cerințele standardelor militare, cât și testele de calitate ASUS și variază în funcție de dispozitiv. Testele MIL-STD-810 sunt efectuate numai pe anumite produse ASUS. De reținut că testarea MIL-STD-810 ajută la asigurarea calității produselor ASUS, dar nu indică o anumită compatibilitate pentru uz militar. Testul este efectuat în condiții de laborator. Orice deteriorare cauzată de încercările de reproducere a acestor condiții de testare este considerată accidentală și nu este acoperită de garanția standard ASUS. O acoperire suplimentară este disponibilă cu ASUS Premium Care.
2 Tastatura ASUS BR1402 este rezistentă la vărsare, nu este rezistentă la apă. Deteriorarea prin apă este posibilă dacă produsul este scufundat sau expus la cantități mari de apă pentru perioade lungi de timp. Garanția limitată standard ASUS nu acoperă problemele rezultate în urma unor accidente, cum ar fi daunele provocate de apă. Pentru a preveni deteriorarea prin apă rezultată în urma unor deversări mari sau a altor accidente, ASUS recomandă să opriți notebook-ul, apoi să înclinați laptopul pentru a scurge excesul de apă, să îl ștergeți și să îl lăsați să se usuce timp de cel puțin 24 de ore.
3 Tratamentul anti-microbian este testat de către un laborator terț independent în conformitate cu standardul ISO 22196 (măsurarea activității antibacteriene pe materiale plastice și alte suprafețe neporoase), folosind culturi bacteriene care includ Escherichia coli și Staphylococcus aureus, cu un rezultat al activității antibacteriene (R) de R > 2. R = 2 indică o reducere de 99% a activității bacteriene în comparație cu o suprafață netratată.

ASUS

ASUS este o companie multinațională recunoscută pentru cele mai bune plăci de bază din lume, PC-uri, monitoare, plăci grafice și routere, apreciată de Laptop Mag drept cea mai bună marcă de laptopuri în 2020. Cu un vast portofoliu de soluții superioare pentru gaming, crearea de conținut și AIoT, ASUS se detașează în industrie prin design-ul de top și inovațiile gândite pentru o experiență digitală inteligentă, activă și plină de satisfacții, accesibilă oricărui utilizator, oriunde și oricând. Având angajați în întreaga lume, printre care peste 5000 de profesioniști în cercetare și dezvoltare, ASUS urmărește să devină cea mai admirată și inovatoare companie de tehnologie din lume. Inspirat de sloganul "În Căutarea Incredibilului / In Search of Incredible", ASUS a câștigat peste 11 premii pe zi în 2020, situându-se printre "Cele mai admirate companii din lume" și "Cele mai apreciate companii din lume", potrivit Fortune.

Related products:

2 related pictures
ASUS BR1402F
ASUS BR1402F
Save...
ASUS BR1402F
ASUS BR1402F
Save...
1 related pictures
ASUS BR1402C
ASUS BR1402C
Save...