mediaLOOK logo
@
Placa de baza ASUS Crosshair IV Extreme cu tehnologia Multi-GPU CrossLinx 3 pentru procesoare AMD
Bucureşti 2010-10-15

ASUS a lansat placa de baza Crosshair IV Extreme cu tehnologia Multi-GPU CrossLinx 3

Noua placă de bază Crosshair IV Extreme din seria ASUS Republic of Gamers suportă cele mai rapide procesoare disponibile pentru chipset-ul AMD 890FX. Platforma este livrată cu tehnologia CrossLinx 3 care permite utilizarea simultană a plăcilor video provenite de la producători diferiți sau din generații diferite. Crosshair IV Extreme aduce numeroase facilități intuitive pentru overclocking, precum ROG Connect, RC Bluetooth și ROG iDirect.

Flexibilitate în alegerea plăcii grafice
Cu ajutorul tehnologiei CrossLinx 3, utilizatorii plăcilor de bază Crosshair IV Extreme au posibilitatea de a folosi plăci video atât NVIDIA cât și ATI, incluzând modele cu nuclee grafice din generații diferite. Această tehnologie utilizează motorul Lucid HYDRALOGIX care creează o punte între plăci video diferite pentru funcționarea lor simultană. Înlăturând problemele de compatibilitate, CrossLinx 3 face posibilă experimentarea diverselor configurații de plăci grafice pentru atingerea performanțelor maxime.

Crosshair IV Extreme are un design unic, care include cinci sloturi de extensie PCI Express. Două dintre acestea sunt dedicate plăcilor grafice native în configurație single GPU sau CrossFire. Celelalte trei beneficiază de tehnologiile Lucid HYDRALOGIX și CrossLinx 3, care oferă opțiunea de a utiliza simultan plăci grafice de la producători diferiți, din generații diferite, fiind posibilă cuplarea a patru modele odată.

Utilizatorii care doresc să-și supratacteze sistemele au o mai mare libertate mulțumită celor cinci sloturi de extensie PCI Express, iar tehnologia optimizează performanțele fie că este folosită o configurație single GPU, fie una cu mai multe plăci video.

Utilizatorul preia controlul platformei
Crosshair IV Extreme continuă tradiția ROG privind performanțele extreme, aducând mult doritele facilități de overclocking pe segmentul de piață al procesoarelor AMD. Noua placă oferă ROG Connect pentru realizarea overclocking-ului hardware printr-o conexiune USB între desktopul în cauză și un portabil.

Prin RC Bluetooth, parametrii plăcii de bază, ai memoriilor și procesorului pot fi accesați de pe orice dispozitiv compatibil Bluetooth. ROG iDirect permite overclocking-ul direct de pe un terminal iPhone. Simplificarea procedurii de overclocking nu compromite rezultatele. Fiecare utilizator, fie că e începător sau foarte experimentat, va putea valorifica fără dificultate întregul potențial al platformei Crosshair IV Extreme și al componentelor hardware aferente. Totul a fost proiectat luându-se în considerare feedback-ul comunității de utilizatori.

Placa de bază Crosshair IV Extreme va fi disponibilă pe piața românească la începutul lunii noiembrie, prețul aproximativ fiind 1299 RON (TVA inclus).

Model ROG Crosshair IV Extreme
Procesor Procesoare AMD pe socket AM3 din seriile
Phenom™ II/Athlon™ II/ Sempron™ 100
Chipset AMD® 890FX / SB850
Memorie DDR3 2000(O.C.)/1866 (O.C.)/ 1800 (O.C.)/ 1600(O.C.) / 1333 / 1066 MHz memorii 4xDIMM, max. 16GB
Sloturi *5 sloturi PCIe2.0 x16 (două @x16, trei @x16, patru @x16 x16 x8 x8)
1 x PCI 2.2
Multi-GPU Suport pentru tehnologia HYDRALOGIX / ATI CrossFire™X
Stocare - 6 porturi SATA 6Gb/s cu RAID 0, 1, 5, 10 (roșu)
- 2 porturi SATA 3Gb/s (gri)
- 2 porturi externe SATA 3Gb/s pe partea din spate
Bluetooth Bluetooth V2.0/V2.1+EDR
Comutator RC Bluetooth ON/OFF
LAN Intel® Gigabit LAN
Sunet 8 canale de înaltă definiție
IEEE1394a 2 porturi 1394a (un port pe spate, un port pe placă)
USB Controler NEC® pentru USB 3.0 - 2 porturi USB 3.0/2.0 pe partea din spate
Chipset AMD SB850 - 13 porturi USB 2.0
Dimensiuni ATX extins , 12”x 10.6” (30.5cm x 26.9cm)

ASUS

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS a obţinut 3268 de distincţii în anul 2009 și este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3000 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009.

Produse mentionate in comunicat:

1 imagini disponibile
Placa de baza ASUS Crosshair IV Extreme pentru procesoare AMD
Placa de baza ASUS Crosshair IV Extreme pentru procesoare AMD
Descarcă