mediaLOOK logo
@
ASUS la Computex 2010: Eee PC 1018PB, Eee Pad EP121, Eee Tablet
București 2010-06-02

ASUS oferă o perspectivă a viitorului vizitatorilor de la Computex 2010

ASUS își consolidează poziția de lider în materie de inovaţie şi design cu prilejul expoziției Computex, ce se desfășoară zilele acestea la Taipei. În cadrul evenimentului, giganții IT prezintă o gamă largă de produse încadrându-se în cele cinci categorii: cloud computing, jocuri, componente PC pentru entuziaști, multimedia și green computing. ASUS expune Eee Pad, Eee Tablet și inovațiile seriei ROG.

Soluțiile ASUS Cloud Computing: mai ușor ca oricând să accesezi datele în timp real și de oriunde

ASUS oferă o gamă extinsă de dispozitive care se pot conecta la infrastructurile de tip cloud, oferind acces instant la date și posibilități de a partaja conținutul multimedia. Aceste echipamente răspund cerințelor utilizatorilor în contextul actual de interdependenţă.

Fără îndoială, cel mai important dispozitiv prezentat în cadrul Computex 2010 este ASUS Eee Tablet, unul dintre cele mai exacte și mai sensibile dispozitive digitale pentru luat noțite. Integrând un ecran sensibil la atingere și cu o rezoluție de 2450 dpi, o cameră care poate prelua fotografii la rezoluție înaltă în vederea adnotărilor sau a aplicării unor șabloane predefinite, Eee Tablet oferă studenților și oamenilor de afaceri aflați în mișcare instrumentele de care au nevoie în activitatea zilnică. Eee Tablet poate servi drept un e-book reader excepțional, oferind încărcarea rapidă a paginilor și un ecran asemănător cu hârtia, care permite lecturi îndelungate fără a obosi ochii. Echipamentul dispune de interfață USB și slot MicroSD pentru sincronizarea rapidă cu un calculator.

ASUS Eee Pad este o altă vedetă din rândul produselor expuse la Computex 2010. Este vorba de un dispozitiv ultra-subțire, ușor și foarte performant, care oferă utilizatorilor o experiență de operare din cloud în timp real, firească și pe măsura așteptărilor ("real time, real life and real human"). Eee Pad este disponibil în două configurații. Eee Pad EP121, cu ecran de 12 inci, este o tabletă PC care poate fi utilizat ca player multimedia, e-reader, computer compact și dispozitiv pentru conexiunea la internet. Motorizat de un procesor CULV Intel® Core™ 2 Duo căruia i se alătură sistemul de operare Windows® 7 Home Premium, acesta se achită de sarcini multiple fără efort, dând posibilitatea utilizatorilor să-și verifice email-urile, să deruleze video-conferințe și să lucreze cu documente Microsoft Word sau Excel în același timp. Eee Pad EP121 oferă o autonomie de 10 ore și două modalități de introducere a caracterelor: cu ajutorul unei tastaturi virtuale sau prin intermediul uneia care se atașează echipamentului.

Utilizatorii care vor mobilitate pot lua în considerare modelul Eee Pad EP101TC, cu o greutate de numai 675 de grame și o grosime de 12,2 milimetri. EP101TC rulează sistemul de operare Windows Embedded Compact 7 cu un set complet de instrumente bazate pe tehnologia Windows 7, care oferă o experiență antrenantă pentru utilizator, facilitându-i accesul în comunitatea Windows. Modul de lucru cu EP101TC este familiar accesării serviciilor din cloud, utilizatorii putând să-și mute cu ușurință aplicațiile favorite pe desktop-ul principal.

În cadrul Computex 2010, ASUS expune cea de-a patra generație Eee PC și anume modelele 1018, 1016 și clasicul Seashell 1015. Aceste notebook-uri beneficiază de un design special și de materiale aparte, precum aluminiu pentru modelul 1018 sau suprafața mată și plăcută la atingere a lui 1015 adresându-se utilizatorilor trendy.

ASUS Republic of Gamers (ROG): Prima alegere a campionilor
Tributare unui larg portofoliu de jocuri antrenante, produsele ASUS ROG au fost alegerea campionilor încă de la apariția mărcii, în anul 2006. Noul ROG CG8490 este un sistem de calcul pentru jocuri, foarte performant, care beneficiază de cel mai recent procesor cu șase nuclee Intel® Core™ i7-980X, 12GB memorie DDR3 și două plăci video Radeon HD5870 ce pot randa instrucțiunile compatibile cu DX11 pe trei monitoare prin funcțiile Eyefinity. Mai mult, CG8490 este optimizat pentru a fi supratactat cu peste 20%, comparativ cu design-ul de referință*.

Un alt produs ROG expus cu ocazia expoziției este notebook-ul G53 15.6”. Acesta are suport complet pentru jocurile 3D și interfețe HDMI cu revizia 1.4, o super-placă de bază concept care îmbină soluțiile video integrate și dedicate prin Lucid - o tehnologie care permite managementul a două plăci video indiferent de chipset-ul cu care sunt dotate sau de producător.

Prezentă în vitrina ASUS, ARES este una dintre cele mai puternice plăci video pentru desktop, având două nuclee Radeon 5870, 4GB memorie GDDR5 și o soluție de răcire masivă.

Plăcile de bază și cele video depășesc standardele prin inovații exclusiviste
ASUS expune la Computex cele mai noi și mai performante tehnologii pentru plăcile de bază: Turbo Unlocker și Dual Intelligent Processors. Turbo Unlocker optimizează reglajele pentru procesoarele Intel® Core™ și AMD Black Edition cu multiplicatorul deblocat și crește puterea de procesare atunci când este necesară rularea simultană a mai multor fire de execuție.
Dual Intelligent Processors, pe de altă parte, aduce împreună tehnologiile exclusive ASUS TPU (TurboV Processing Unit) și EPU (Energy Processing Unit) într-o arhitectură duală care reduce încărcarea sistemului și maximizează eficiența plăcii de bază.

Inovațiile ASUS sunt extinse și la plăcile video. Noua serie ENGTX400 de la ASUS, bazată pe tehnologia NVIDIA GeForce 400, cunoscută anterior ca Fermi, este de asemenea prezentată la Computex. Puterea amplă a acestor plăci video DX11 este adusă la potențialul maxim – sau chiar dincolo de acesta – grație tehnologiilor ASUS precum Voltage Tweak, ce crește performanțele procesorului grafic cu până la 50% și Splendid HD care îmbunătățește acuratețea culorilor, contrastul și claritatea imaginilor.

Distracția cunoaște o nouă dimensiune cu noile produse multimedia 3D
ASUS a dezvoltat o gamă diversă de produse multimedia cu scopul de a înlătura complexitatea mediului digital, făcându-le accesibile, intuitive și cât mai plăcute. Cele mai noi și mai surprinzătoare sunt prezentate acum la Computex 2010. ASUS EeeTop PC ET 24'' este un desktop all-in-one cu conectivitate USB 3.0 și capabilități 3D**, care încorporează tehnologia ASUS SonicMaster pentru o reproducere fidelă a sunetului. Capabil să ofere conținut 3D este și ASUS BW-12B1LT - cel mai rapid inscriptor Blu-ray 12X - care convertește instant filmele 2D 720p în semnal 3D printr-un singur click. Imaginile 3D convingătoare transmise de BW-12B1LT sunt vizionate în condiții optime pe monitorul LCD ASUS VG236H 3D, cu o rată de refresh de 120 Hz și un timp de răspuns de numai 2 ms.
La COMPUTEX 2010 și-a făcut debutul și player-ul multimedia Asus Eee, care oferă cel mai ușor mod de căutare, descărcare și de vizionare a filmelor pe ecranele de mari dimensiuni. Acesta dispune de browser pentru internet, capabilități peer-to-peer și un consum foarte redus de energie (sub 10W cu harddisk-ul conectat) făcându-l ideal pentru a descărca fișiere multimedia de mari dimensiuni.

O viață mai verde cu produsele eco de la ASUS
Consumatorii care aspiră la un mod de viață în deplină armonie cu mediul înconjurător îl vor găsi cu ajutorul seriei de notebook-uri Asus U Bamboo și a monitoarelor LED Designo. Noile notebook-uri Bamboo au un exterior fumuriu din bambus, permițându-le pe de o parte, utilizatorilor să simtă natura mai aproape și pe de altă parte, constructorilor să reducă necesarul de plastic consumat. Elementele din bambus se îmbină cu suprafețele din aluminiu, formând un design coerent, elegant și luminos.
ASUS înțelege că în materie de energie, un consum mai mic înseamnă mai mult pentru utilizator și astfel, folosește numai tehnologii LED fără mercur în componență, pentru gamele sale de notebook-uri și monitoare. Modelele cu diagonală între 20 și 24 de inci din seria LED ASUS Designo folosesc cu 45% mai puțină energie, comparativ cu un LCD clasic, echivalentul a 37,2 kWh sau a 3,6kg CO2 anual.
Ca parte a angajamentelor sale pentru protecția mediului, ASUS a dezvoltat SEA (Smart Energy in Action), o soluție verde care permite utilizatorilor să măsoare cu ușurință și să analizeze consumul casnic de energie electrică. ASUS SEA încarcă în mod automat datele pe un site unde utilizatorii pot studia în detaliu și pot afla mici trucuri pentru reducerea consumului de energie. Odată ce datele sunt stocate în rețea, utilizatorii le pot acesa de oriunde.

ASUS și Lamborghini creează noi legende
ASUS și producătorul de automobile sport Lamborghini au colaborat din nou, iar noile rezultate ale muncii lor - ASUS-LAMBORGHINI VX7 și ASUS-LAMBORGHINI VX6 - debutează la Computex. VX7 furnizează o putere de procesare extremă, care va satisface gamerii și entuziaștii, iar VX6 redă un sunet de înaltă fidelitate, grație sistemului Bang & Olufsen ICEpower®, apreciat de audiofili.

* Performanța reală în overclock poate varia în funcție de componente și configurația utilizată.
** În funcție de configurație și modul de utilizare. Disponibilitatea poate varia în funcție de SKU și de țară.
Specificațiile se pot schimba fără o notificare prealabilă. Vă rugam vizitați site-ul www.asus.com pentru informații actualizate.

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, plăci de bază, plăci video, unităţi optice, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din Business Week InfoTech 100.

Produse mentionate in comunicat:

1 imagini disponibile
ASUS EeeTop PC 2400 black
ASUS EeeTop PC 2400 black
Descarcă
1 imagini disponibile
ASUS Eee Media player
ASUS Eee Media player
Descarcă
5 imagini disponibile
ASUS Eee PC 1018PB
ASUS Eee PC 1018PB
Descarcă
EeePC 1018P alb (capac intredeschis, vedere din stanga)
EeePC 1018P alb (capac intredeschis, vedere din stanga)
Descarcă
EeePC 1018P alb (capac deschis, vedere din dreapta)
EeePC 1018P alb (capac deschis, vedere din dreapta)
Descarcă
EeePC 1018P alb (inchis, vedere capac)
EeePC 1018P alb (inchis, vedere capac)
Descarcă
EeePC 1018P alb (inchis, vedere capac)
EeePC 1018P alb (inchis, vedere capac)
Descarcă
1 imagini disponibile
ASUS Eee Pad EP101TC 10inch
ASUS Eee Pad EP101TC 10inch
Descarcă
1 imagini disponibile
ASUS BW-12B1LT inscriptor Blu-ray 12X
ASUS BW-12B1LT inscriptor Blu-ray 12X
Descarcă
2 imagini disponibile
Asus Ares
Asus Ares
Descarcă
Placa video ASUS ROG ARES
Placa video ASUS ROG ARES
Descarcă
1 imagini disponibile
Eee Tablet
Eee Tablet
Descarcă
6 imagini disponibile
Laptopul Asus ROG G53
Laptopul Asus ROG G53
Descarcă
Laptop gaming ASUS ROG G53
Laptop gaming ASUS ROG G53
Descarcă
Laptop gaming ASUS ROG G53
Laptop gaming ASUS ROG G53
Descarcă
Laptop gaming ASUS ROG G53
Laptop gaming ASUS ROG G53
Descarcă
Laptop gaming ASUS ROG G53
Laptop gaming ASUS ROG G53
Descarcă
Laptop gaming ASUS ROG G53
Laptop gaming ASUS ROG G53
Descarcă
5 imagini disponibile
ASUS-LAMBORGHINI VX6
ASUS-LAMBORGHINI VX6
Descarcă
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (negru)
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (negru)
Descarcă
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (negru, deschis frontal)
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (negru, deschis frontal)
Descarcă
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (alb, vedere capac, partial deschis)
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (alb, vedere capac, partial deschis)
Descarcă
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (alb, vedere capac, inchis)
Netbook ASUS-LAMBORGHINI Eee PCVX6 (alb, vedere capac, inchis)
Descarcă
1 imagini disponibile
ASUS Eee Pad EP121 12 inch
ASUS Eee Pad EP121 12 inch
Descarcă