mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2010-03-29

Gotan Project la Bucuresti

Celebra trupa de electro-tango canta pe 25 iunie, la Sala Palatului in Bucuresti. Este pentru a treia oara cand trioul revine in Romania, unde toate reprezentatiile lor s-au desfasurat cu casa inchisa. De astazi, biletele s-au pus in vanzare online, pe eventim.ro, si prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas. Concertul este organizat de Events.

Gotan Project au creat un nou stil de muzica, un melanj fabulos, perfect echilibrat, intre pasiunea tangolui argentinian si rigurozitatea electro. Spectacolele lor live, memorabile prin proiectiile video spectaculoase, exploateaza senzualitatea tangoului clasic si interactiunea efervescenta cu sounduri moderne: dub, electro, nu-jazz si break.

Sinonimul "cool & chic", muzica Gotan Project se asculta peste tot in lume, de la cluburile din New York pana la plajele din Rio de Janeiro. Numele trupei este o anagrama a cuvantului „tango”, descriind sintetic muzica pe care o creeaza - un remix al tangoului. Albumul "La Revancha del Tango" (2001), pasaportul lor catre succes, a vandut peste un million de copii si i-a facut faimosi pentru reinventarea tangoului si reintroducerea acestui gen muzical in atentia unei audiente masive.

Francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff si suedezul Christoph H. Müller au in spate 11 ani de cariera si peste 2 milioane de albume vandute. Startul a fost in 1999, cand cei trei au pus bazele trupei la Paris; un an mai tarziu, a aparut single-ul Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo. Au urmat 8 albume: Vuelvo Al Sur (2000), El Capitalismo Foraneo (2001), La Revancha del Tango (2001), Inspiración Espiración (2004), Lunático (2006), El Norte (2006), Gotan Project Live (2008), si ultimul pe lista, Tango 3.0 (2010).

In fimul "Shall we dance" (2004), Jeniffer Lopez si Richard Gere au dansat pe piesa "Santa Maria (del Buen Ayre)" de pe albumul "La Revancha del Tango". Muzica Gotan Project a fost de asemenea folosita in serialul "Sex and the City" si a fost considerata foarte potrivita pentru mai multe episoade din showul TV britanic "Top Gear". In 2004, o alta piesa de pe albumul "La Revancha del Tango" a facut parte din coloana sonora a filmului "Ocean’s Twelve". Cantecul "El Capitalismo Foraneo" incepe sa ruleze la finalul scenei in care personajul jucat de Catherine Zeta-Jones il interogheaza pe Matsui, interpretat de Robbie Coltrane.

Spectacolul din Capitala este inclus in turneul european de promovare al ultimului album semnat de Gotan Project, "Tango 3.0", care va fi lansat pe piata la inceputul lunii aprilie. Lista turneului include destinatii din Rusia, Franta, Anglia, Portugalia, Belgia, Germania, Italia, Bulgaria sau Polonia. Albumul "Tango 3.0" este distribuit exclusiv in Romania de A&A Records/Warner Music Licensee si poate fi gasit in magazinele de specialitate de la sfarsitul lunii aprilie.

Events