mediaLOOK logo
@
Noile modele APC Back-UPS ES ajută utilizatorii individuali şi companiile mici să-şi diminueze consumul de energie
Bucureşti 2009-11-26

Noile modele APC Back-UPS ES ajută utilizatorii individuali şi companiile mici să-şi diminueze consumul de energie

APC by Schneider Electric, lider global în furnizarea de soluţii integrate de electro-alimentare de siguranţă şi de climatizare de precizie, a lansat modelele Back-UPS ES 550 şi Back-UPS ES 700, care beneficiază de un design inovator şi foarte eficient, având posibilitatea de a optimiza consumul energetic. Noile UPS-uri se bazează pe tehnologiile APC privind încărcarea bateriei interne şi protecţia la supratensiunile accidentale.

APC urmăreşte constant identificarea de noi modalităţi de a îmbunătăţi eficienţa energetică pentru toate categoriile de produse destinate tuturor segmentelor de piaţă. În această direcţie, APC a reproiectat sursele de tensiune neîntreruptibilă Back-UPS ES 550 & 700 pentru a respecta cele mai înalte standarde de eficienţă energetică în funcţionare”, a declarat Florentina Totth, Vice President pentru România, APC by Schneider Electric. “În plus, modelele Back-UPS ES 550 & 700 conferă unei prize de alimentare principale controlul automat asupra prizelor care asigură doar protecţie la supratensiuni, permiţându-le utilizatorilor să reducă costurile cu energia electrică irosită de anumite echipamente aflate în aşteptare”.

Graţie unei noi tehnologii adoptate, modelele Back-UPS ES 550 şi 700 oferă facilitatea de economisire a energiei (“load shedding”) într-o manieră convenabilă pentru utilizator. În acelaşi spirit al preocupării pentru protecţia mediului şi a resurselor naturale, ambalajele produselor sunt fabricate dintr-un material reciclat.

Aceste UPS-uri APC utilizează tehnologia SmartShedding, care permite prizei de alimentare principale să urmărească momentul în care computerul conectat este oprit sau trece în starea de hibernare, oprind alimentarea echipamentelor periferice neutilizate. Astfel, se va economisi energie electrică şi implicit, bani. Prin oprirea alimentării acestor consumatori “fantomatici”, modelele APC Back-UPS ES 550 &700 oferă o medie de economisire de circa 28 de Euro pe an pe factura de energie electrică(*).

Ambele modele au câte opt prize, toate fiind protejate împotriva vârfurilor de tensiune accidentală din reţea, patru dintre acestea fiind alimentate şi de pe bateria internă. În plus, se oferă protecţie împotriva supratensiunilor şi la conectarea liniei telefonice şi a reţelei de date.

Echipamentele dispun de un port de comunicaţii destinat conectării UPS-ului la calculatorul protejat de acesta. Software-ul specializat PowerChute® Personal Edition asigură monitorizarea UPS-ului precum şi oprirea în siguranţă a calculatorul în cazul unei întreruperi extinse, atunci când bateria este aproape descărcată.

Echipamentele sunt acoperite de politica APC Equipment Protection Policy, care asigură echipamentele conectate corespunzător în limita sumei de 100.000 de euro (vezi detaliile de asigurare).

Pentru a afla mai multe informaţii despre soluţiile APC de electro-alimentare de siguranţă şi de climatizare de precizie, vă invităm să vizitaţi site-ul www.apc.com.

Nota:
(*) 21 de ore x 365 de zile pe an = 7.665 de ore, durata totală de funcţionare într-un an în modul “iddle”
Consumul pentru imprimantă / difuzoare / hard disk = 25WH
25WH x 7.665 de ore = 191625 WH (~192kWH), energie irosită cu funcţionarea în modul de aşteptare
192 x cu 0,14 Euro = 28 de Euro

APC by Schneider Electric

APC by Schneider Electric, lider global în furnizarea de soluţii integrate de electro-alimentare de siguranţă şi climatizare de precizie, oferă produse, software şi sisteme destinate reşedinţelor, birourilor, centrelor de date şi mediilor industriale. Beneficiind de puterea, experienţa şi reţeaua extinsă a diviziei Critical Power & Cooling Services a lui Schneider Electric, APC furnizează soluţii proiectate corespunzător, instalate şi întreţinute într-un mod exemplar de-a lungul întregii durate de viaţă. Printr-un angajament strict în privinţa calităţii, APC oferă soluţii revoluţionare, eficiente din punct de vedere energetic pentru aplicaţii tehnologice critice şi industriale. În 2007, Schneider Electric a achiziţionat APC şi a creat Divizia Critical Power & Cooling Services împreună cu MGE UPS Systems. Noua divizie din cadrul Schneider Electric a înregistrat în 2008 venituri de 2,6 miliarde Euro, având 12.000 de angajaţi în întreaga lume. Soluţiile APC includ surse de putere neîntreruptibilă (UPS), echipamente de climatizare de precizie, cabinete metalice, software de control, monitorizare şi administrare, precum şi arhitectura APC InfraStruXure® - soluţia completă care integrează electro-alimentarea, climatizarea de precizie şi administrarea. Având 114.000 de angajaţi şi derulând operaţiuni în 100 de ţări, Schneider Electric a realizat în 2008 vânzări în valoare de 18,3 miliarde Euro.
Pentru mai multe informaţii despre APC, vă rugăm să vizitaţi site-ul www.apc.com.