mediaLOOK logo
@
ASUS lansează ROG Rampage II Extreme pentru jucătorii entuziaşti
Bucureşti 2008-10-21

ASUS lansează ROG Rampage II Extreme pentru jucătorii entuziaşti

ASUS, lider pe piaţa producătorilor de plăci de bază, a lansat Republic of Gamers (ROG) Rampage II Extreme, cea mai avansată şi mai performantă platformă a momentului. Aceasta integrează ĂŽn cadrul arhitecturii sale cele mai recente inovaţii şi componente, precum cel mai nou chipset Intel şi “SLI/CrossFireX on Demand”, oferind performanţe deosebite graţie suportului pentru noua serie de microprocesoare Intel şi pentru tehnologiile Multi-GPU: 3-Way SLI şi CrossFireX™. ROG Rampage II Extreme respectă şi continuă promisiunea seriei “Republic of Gamers”, aceea de a oferi comunităţii de utilizatori de overclocking şi de jocuri serioase produse avansate, capabile să redefinească limitele operării.

ROG Rampage II Extreme beneficiază de ROG Extreme Engine, un sistem de management al alimentării cu mai multe faze – 16 faze pentru procesor şi câte 3 faze pentru QPI/DRAM, Northbridge şi pentru memorie – având condensatori premium din polimeri, de tip Multilayer (ML Caps), care asigură stabilitatea alimentării în condiţiile unor solicitări extreme. Graţie acestui sistem, utilizatorii vor putea extinde capabilităţile noii platforme ASUS.

Totodată, ROG Rampage II Extreme include şi uneltele TweakIt şi ProbeIt, necesare pentru overclocking şi pentru monitorizarea frecvenţelor şi a tensiunilor direct de pe placa de bază, în vederea obţinerii într-un mod rapid şi convenabil a unor performanţe maxime din partea sistemului.

Performanţe la superlativ, graţie suportului pentru noile procesoare Intel şi lui ROG Extreme Engine

ROG Rampage II Extreme oferă suport pentru noua serie de procesoare Intel, oferindu-le utilizatorilor ocazia de a valorifica atuurile noii micro-arhitecturi de procesoare: viteze sporite, capacitate multitasking îmbunătăţită, suport pentru memoriile DDR3-1800(OC) şi o mai bună eficienţă energetică.

Pentru a permite exploatarea la maxim, prin overclocking, a noii generaţii de procesoare, ROG Rampage II Extreme se bazează pe ROG Extreme Engine. Acesta este un sistem ce asigură managementul dinamic al electro-alimentării cu mai multe faze şi foloseşte condensatorii premium “ML Caps” pentru asigurarea stabilităţii electro-alimentării în cazul supratensiunilor, prin micşorarea ESR (Equivalent Series Resistance), protejând componentele critice: procesorul, memoria sistemului şi Northbridge-ul.

Graţie suportului pentru cel mai nou chipset Intel şi a posibilităţilor de overclocking facilitate de ROG Extreme Engine, platforma ROG Rampage II Extreme este pregătită să ridice sistemul la un nou nivel de performanţă.

Overclocking realizat hardware prin TweakIt şi ProbeIt
Pentru a ajuta utilizatorii să-şi dezvolte prin overclocking cele mai rapide sisteme în cel mai scurt timp, ROG Rampage II Extreme oferă două soluţii inovative: TweakIt şi ProbeIt. TweakIt permite modificarea în timp real a frecvenţelor, a tensiunilor şi a altor parametri cu ajutorul unui “joystick” situat pe placa de bază, chiar şi atunci când rulează utilitarul de “benchmark”.

Această procedură nu este una software, acţionarea prin TweakIt fiind exclusiv de natură hardware. Pe de altă parte, ProbeIt se ocupă de estimări pe baza informaţiilor preluate de la punctele de măsurare de pe placă, demarcând clar până unde vor putea merge utilizatorii cu modificările lor, urmărind un multitester. Placa dispune de opt seturi de puncte de măsură.

Suport SLI şi CrossFireX prin “SLI/CrossFireX on Demand”
O platformă cu chipset Intel şi cu tehnologie video SLI constituie visul oricărui utilizator de overclocking. Mulţi dintre aceştia şi-au pus chiar în pericol plăcile de bază pierzând garanţiile prin folosirea de drivere SLI “sparte” pe platfome nelicenţiate. ROG Rampage II Extreme oferă însă facilitatea “SLI/CrossFireX on Demand”, cu suport pentru 3-Way SLI. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a putea rula o configuraţie CrossFireX sau una SLI. Indiferent de calea aleasă, jucătorii se vor putea bucura de performanţe grafice la un nivel fără precedent.

Performanţe audio cu SupremeFX X-Fi
Pachetul ROG Rampage II Extreme include o placă de sunet SupremeFX X-Fi, eliminând nevoia achiziţionării uneia separate. SupremeFX X-Fi foloseşte tehnologii X-Fi, precum CMSS-3D şi EAX, pentru a reda un sunet cu o claritate de cristal pe canale multiple, atât în cadrul jocurilor, cât şi în diverse aplicaţii multimedia.

Imagini de rezoluţie mare:
http://www.medialook.ro/download/asus/rampage_extreme.htm

Specificaţii:
Memorie: arhitectură Triple channel; 6 x DIMM, max. 12 GB, DDR3 1800 (OC) / 1600 (OC) / 1333 / 1066 / MHz, non-ECC, unbuffered
VGA: Tehnologie Multi-GPU
Sloturi de expansiune: 3 sloturi PCIe2.0 x16, cu suport x16, x8, x8, sau dual x16; 2 sloturi PCIe2.0 x1 ( Slotul PCIEx1_1 (negru) poate fi folosit ca slot audio); 1 slot PCI 2.2
Opţiuni de stocare: 7 porturi SATA 3.0 Gb/s; 1 port eSATA 3.0 Gb/s; 1 x UltraDMA 133, pentru până la 2 dispozitive PATA
Reţea: Dual Gigabit LAN cu suport Teaming, ambele cu AI NET2
Sunet High Definition: SupremeFX X-Fi Audio cu suport EAX4.0
Conexiune IEEE 1394a: 2 porturi 1394a
Conexiuni USB: 12 porturi USB 2.0
Facilităţi exclusive pentru overclocking ROG Exclusive: TweakIt; ProbeIt; Extreme Engine cu ML Caps; CPU Level Up
Format: ATX Form Factor, 12” x 10,6” (30,5 cm x 26,9 cm)

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul "Business Week InfoTech 100" şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.