mediaLOOK logo
@
ASUS lansează modelul fashion Eee PC™ S101
Bucureşti 2008-10-08

ASUS lansează modelul fashion Eee PC™ S101

ASUS a lansat Eee PC™ S101, un netbook cu design elegant, destinat persoanelor trendy, pentru care stilul aparte reprezintă un factor de succes. Eee PC™ S101 integrează formatul ce a iniţiat un nou segment în cadrul industriei, ergonomia şi facilităţile predecesorilor săi din cadrul seriei. În plus, noul model beneficiază de un exterior revigorat, disponibil în trei teme cromatice deosebite - Maro, Şampanie şi Grafit, potenţat de detalii încântătoare, precum finisajele premium obţinute prin tehnologia Infusion şi balamalele ornate cu cristale. Graţie îmbinării reuşite dintre funcţionalităţi şi modă, noul Eee PC™ S101 se poziţionează în fruntea segmentului de netbook-uri în privinţa modului de operare.

Cu stilul său elegant şi cu muchia subţire, Eee PC™ S101 capătă un profil remarcabil şi ar putea completa orice ţinută vestimentară. Culorile sale unice transmit încredere în sine, succes şi dinamism. Portabilitatea conferită de greutatea de doar 1 Kg şi de grosimea de 1,8 cm - mai mică decât cea a unei reviste de modă – îi permite utilizatorului să îl poarte cu graţie, fără niciun efort şi fără să coboare din umeri precum se plâng uneori cei care îşi transportă laptopurile obişnuite. Fiind atât de subţire încât are darul de a atrage în mod misterios atenţia celor din jur, Eee PC™ S101 poate să încapă în cele mai multe genţi, fiind pe gustul persoanelor feminine.

Formă şi fond în egală măsură
Eee PC™ S101 impresionează în egală măsură atât prin portabilitatea impresionantă şi aspectul ce captează inevitabil privirile, cât şi prin facilităţile de operare. Modelul suportă standardul de conectivitate fără fir Wi-Fi 802.11n, permiţând realizarea conexiunilor de mare viteză la Internet. Graţie funcţionalităţii Bluetooth V2.0, utilizatorii vor putea comunica rapid şi simplu cu o gamă largă de dispozitive electronice.

Fiecare Eee PC™ S101 este disponibil împreună cu un spaţiu de 20GB pe Internet, facilitate cunoscută sub denumirea de Eee Storage, care permite utilizatorilor să stocheze şi să acceseze ulterior de oriunde şi oricând documente electronice şi alte informaţii securizate. În acelaşi timp Eee PC™ S101 oferă capacităţi de stocare de până la 64 GB pe suport Solid State Drive (SSD), în condiţii de maximă protecţie la lovituri şi şocuri. Spre deosebire de hard disk-uri, SSD-urile operează mai silenţios şi au un consum redus de energie. Dezvoltându-şi capabilităţile de stocare, Eee PC™ S101 integrează un cititor de carduri de memorie flash 4-în-1, care suportă mai multe formate flash decât celelalte modele Eee PC™: MMC, SD, Memory Stick şi MS-PRO.

Noul Eee PC™ S101 este echipat cu ecran panoramic de 10,2” capabil să funcţioneze la o rezoluţie WSVGA, asigurând un spaţiu amplu pentru vizualizarea documentelor şi a materialelor multimedia.

Autonomie de 5 ore
Eee PC™ S101 foloseşte tehnologia exclusivă Super Hybrid Engine (SHE), care îmbunătăţeşte semnificativ eficienţa energetică, permiţând utilizatorilor să se bucure de o autonomie mai mare per ciclu de încărcare a bateriei, de până la 5 ore de lucru fără întrerupere şi fără nevoia conectării la priză. SHE oferă mai multe moduri predefinite de operare din perspectiva performanţelor şi a consumului, adaptându-se de fiecare dată scenariului de utilizare selectat de către fiecare persoană.

Sistem de operare la alegere
Adresându-se unui spectru larg de utilizatori cu niveluri diferite de experienţă, Eee PC™ S101 este disponibil fie cu sistemul de operare Microsoft® Windows®, fie cu GNU Linux.

Versiunea cu Microsoft Windows oferă utilizatorilor medii şi avansaţi posibilitatea de opera o gamă largă de aplicaţii. Windows Live™ Messenger şi Windows Live Mail sunt preinstalate pentru a răspunde prompt nevoilor de comunicare, iar Microsoft Works asigură un mediu de lucru eficient şi în afara biroului. Pe de altă parte, utilizatorii mai puţin experimentaţi vor aprecia varianta cu Linux, care beneficiază de o interfaţă cu pictograme, uşor de folosit. Această versiune include peste 50 de aplicaţii preinstalate, oferind un mediu de studiu, productivitate şi divertisment.

Imagini de rezoluţie mare:
http://www.medialook.ro/download/asus/eeepc_s101.htm

Specificaţii
Model: Eee PC™ S101
Sistem de operare: Windows® XP Home sau GNU Linux
Ecran: 10,2” wide active matrix LED-backlit TFT, WSVGA 1024 x 600 pixeli, 252K culori
Procesor: Intel Atom
Chipset: Intel 945GSE, ICH7-M
Reţea cu fir: Adaptor integrat 10/100 Mbps Fast Ethernet
Reţea fără fir: WLAN: 802.11n, Bluetooth V2.0
Memorie: 1 GB (DDR2)
Capacitate de stocare: Solid State Drive 16 GB / 32 GB / 64 GB; 20 GB Eee Storage
Interfeţe: 1 x VGA (D-sub 15-pini pentru monitor extern)
3 x USB 2.0; 1 x LAN RJ-45; Ieşire pentru căşti, Intrare pentru microfon
Camera Web: 0,3 MPixeli
Cititor de carduri: 4-in-1: MMC, SD, Memory Stick şi MS-PRO
Touchpad: Multi-touch
Audio: Hi-definition audio CODEC; Difuzoare high quality stereo; Digital Array Mic
Baterie: Cu polymer: 36 W/hr; 2S2P (2450 mAh/cell)
Dimensiuni: 264 mm (w) x 180,5 mm (d) x 18 ~ 25 mm (h)
Greutate: 1 kg
Culori disponibile: Brown, Champagne sau Graphite; Infusion

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul "Business Week InfoTech 100" şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.