mediaLOOK logo
@
Laptopurile ASUS N obţin 9 Premii de Aur EPEAT
Bucureşti 2008-10-06

Laptopurile ASUS N obţin 9 Premii de Aur EPEAT

ASUS susţine protejarea mediului înconjurător şi dovedeşte responsabilitate socială prin lansarea pe piaţă a noi produse “verzi”, tot mai prietenoase cu mediul. Această activitate a fost apreciată cu 9 Premii de Aur EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool). EPEAT utilizează cele mai bine cotate şi mai stricte standarde internaţionale privind operarea “verde” a calculatoarelor, iar importanţa acestei distincţii ecologice cunoaşte o rapidă creştere în industria IT. Seria ASUS N este principalul exemplu bazat pe iniţiativa ecologică ASUS “Four Green Home Runs”, care se aplică tuturor laptopurilor produse de către companie şi care implică atributul ecologic “verde” pentru: Design, Procurare, Producţie, Service & Marketing.

IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) a definit 8 categorii EPEAT de performanţe privind protejarea mediului, care au fost reunite în cadrul standardului IEEE 1680. În total există 51 de criterii pe considerente ecologice, dintre care 23 sunt obligatorii, iar 28 sunt opţionale. Evaluarea EPEAT a produselor electronice conduce la acordarea a trei calificative: Bronz, Argint şi Aur, în funcţie de numărul de criterii întrunite.

Exemplu al inovaţiei şi al modului “verde” de operare, seria ASUS N a primit 9 distinţii de Aur EPEAT pentru modelele N50, N80, N10 şi N20. Laptopurile ASUS realizate după standardele Green ASUS au obţinut un sfert din totalul de 36 de Premii de Aur acordate de către Green Electronic Council în cadrul secţiunii de notebook-uri.

Câştigarea distincţiilor de Aur EPEAT se bazează pe respectarea celor 8 categorii de criterii privind performanţele ecologice:
• reducerea sau eliminarea materialelor nedegradabile;
• selectarea materiilor prime;
• designul durabil;
• longevitatea produsului / extinderea ciclului de viaţă;
• conservarea energiei;
• managementul End of Life;
• performanţele corporate;
• modul de împachetare.

Fiind primul producător de computere care a dezvoltat în 2004 prima placă de bază fără plumb (lead-free), ASUS deschide drumul către implementarea metodologiilor de producţie fără halogen în viitorul apropiat. ASUS deţine în portofoliul său peste 50 de modele de notebook-uri calificate Energy Star – fapt ce atestă implementarea unor standarde stricte privind eficienţa energetică. Prin reducerea şi eliminarea folosirii substanţelor periculoase pentru mediul înconjurător şi prin selectarea de materiale reciclabile, ASUS aplică principiile conservării naturii în realizarea fiecărui design de laptop, asigurându-se că acestea sunt uşor de asamblat, că se pot recicla şi refolosi. Beneficiind de notebook-uri proiectate pentru o durabilitate maximă şi pentru eficientizarea consumului de energie, utilizatorii le vor putea folosi pe o perioadă mai îndelungată şi în acelaşi timp vor utiliza mai puţine resurse pentru a face mai multe lucruri.

Imagini de rezoluţie mare:
http://www.medialook.ro/download/asus/serian.htm

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul "Business Week InfoTech 100" şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.