mediaLOOK logo
@
Noua placa video ASUS ROG EN9800GT MATRIX/HTDI/512M extinde seria MATRIX
Bucureşti 2008-09-24

Noua placa video ASUS ROG EN9800GT MATRIX/HTDI/512M extinde seria MATRIX

ASUS – producător de soluţii grafice superioare – a lansat noua placă video ROG EN9800GT MATRIX/HTDI/512M, ca urmare a succesului înregistrat de ROG (“Republic of Gamers”) EN9600GT MATRIX. Noul produs oferă “gamer”-ilor experienţe de joc fără precedent, graţie integrării unor tehnologii avansate şi a unor facilităţi unice, printre care:

• Controlul complet al plăcii video prin integrarea de hardware şi software special;
• Reglarea precisă a tensiunii de alimentare pentru GPU şi memorie;
• Monitorizarea completă a temperaturilor pentru GPU, memorie, circuit integrat de alimentare şi ambient;
• Monitorizarea completă a consumului de energie pentru GPU, memorie şi placă;
• Controlul automat al vitezei ventilatorului în concordanţă cu gradul de încărcare a GPU-ului;
• Eficientizarea consumului de energie comparativ cu plăcile generice;
• Funcţii care pot fi personalizate de către jucători pentru a spori nivelul de control.

Răspunsul ideal la cerinţele de joc
Designul deosebit ce reuneşte linii îndrăzneţe, un Hybrid Cooler cu aspect futurist şi o placă cu circuite de culoare neagră este un reper pentru utilizatorii abili să identifice ASUS ROG EN9800GT MATRIX drept o piesă hardware de calitate superioară. Emblema ROG dispusă proeminent pe cooler reprezintă promisiunea că placa video este capabilă să ofere performanţe grafice extreme. Prin echiparea cu ASUS Super Hybrid Engine, cu tehnologia Hybrid Cooler şi cu iTracker, performanţele în modul 3D sunt îmbunătăţite cu 15%, iar în modul 2D se obţine diminuarea cu 30% a consumului de energie precum şi reducerea zgomotului ventilatorului. În acest fel jucătorii vor putea obţine soluţia care să satisfacă cerinţele tuturor jocurilor.

Detectarea hardware automată şi reglarea prin Super Hybrid Engine
Noua tehnologie Super Hybrid Engine îşi dezvăluie inteligenţa prin intermediul a două procese. Mai întâi colectează informaţii detaliate despre GPU, memorie şi circuitul integrat de alimentare, privind temperatura şi nivelul de încărcare. Super Hybrid Engine calculează ulterior soluţia optimizată pentru obţinerea celor mai bune performanţe. În plus, toate aceste procese se derulează în timp real, fără solicitarea vreunor experimente sau aproximări din partea utilizatorului, simplificând modul de reglare în trepte a tensiunilor de alimentare ale GPU-ului şi memoriei pentru a oferi performanţe grafice fără precedent sau pentru a optimiza consumul de energie.

Hybrid Cooler pentru un sistem de răcire proactiv cu autoreglare
Numele “Hybrid Cooler” pentru inovaţia din domeniul sistemelor inteligente de răcire a fost inspirat din sectorul maşinilor hibride. “Hybrid Cooler” combină pe un singur card un ventilator şi o soluţie de disipare a căldurii, urmărind să asigure performanţe deosebite cu optimizarea consumului energetic. Ventilatorul şi radiatorul vor funcţiona împreună atunci când va fi necesar, în vederea obţinerii răcirii optime. Ventilatorul este reglat automat potrivit nivelului de încărcare a GPU-ului. Utilizatorii vor beneficia astfel de un sistem de răcire proactiv şi de optimizarea consumului în condiţiile unei utilizări moderate privind grafica, după exemplul maşinilor hibride.

iTracker permite utilizatorului alegerea modului de operare potrivit
Facilitatea “iTracker” este integrată cu tehnologia “Super Hybrid Engine” şi oferă 4 moduri standard de lucru pentru jucătorii începători: Optimizat/Optimized, Joc/Gaming, Consum eficient de energie/Power Saving şi modul Standard/Default. Această aplicaţie utilă afişează în timp real informaţiile culese de la componentele plăcii video: frecvenţele de lucru ale GPU-ului, “shader”-ului şi memoriei, tensiunile de alimentare ale GPU-ului şi memoriei, nivelul temperaturii pentru GPU, memorie, circuit integrat de alimentare şi pentru mediu, precum şi viteza ventilatorului. Utilizatorii vor putea selecta modul de lucru care se potriveşte cel mai bine tipului de operare.

Cu până la 15% mai rapidă în modul 3D
Tensiunile de alimentare pentru GPU şi memorie pot creşte de la 1,2V la 1,301V şi respectiv, de la 1,9V la 1,92V, atunci când placa ROG EN9800GT MATRIX operează în modul 3D. Frecvenţele GPU-ului, “shader”-ului şi ceasului memoriei vor putea fi dezvoltate de la 600MHz până la 750MHz, de la 1800MHz până la 2000MHz şi respectiv, de la 1512MHz până la 1753MHz. Graţie acestor creşteri ale performanţelor, modelul ROG EN9800GT MATRIX a obţinut un scor în 3DMark Vantage Extreme Mode de 2308 de puncte faţă de 2013 - o îmbunătăţire a vitezei cu 15% comparativ cu plăcile de referinţă*. Jucătorii vor putea simţi valul imens de adrenalină pus în mişcare de performanţele deosebite în “gaming” oferite de ASUS ROG EN9800GT MATRIX/HTDI/512M.

Optimizarea cu până la 30% a consumului de energie şi răcirea silenţioasă în modul 2D
Reducerea consumului de energie se impune atunci când placa ROG EN9800GT MATRIX operează în modul 2D. Optimizarea are la bază reducerea tensiunilor de alimentare a GPU-ului şi memoriei de la 1.2V până la 0.9V şi respectiv, de la 1.9V la 1.8V. Mai mult, tehnologia “Auto Phase Switch” ajută la rândul ei la eficientizarea consumului de energie, acesta reducându-se de la 46.27W la 32.44W. Comparativ cu orice altă placă de referinţă** ROG EN9800GT MATRIX oferă o optimizare de 30% a utilizării resurselor energetice. În plus, “Hybrid Cooler” reduce numărul de rotaţii ale ventilatorului în modul de operare 2D, asigurând utilizatorilor un mediu de lucru silenţios, confortabil.

Imagine de rezoluţie mare:
http://www.medialook.ro/download/asus/rog_en9800gt.htm

* Configuraţia pentru testul de performanţă
Placă de bază: ASUS P5N-T Deluxe
Procesor: Intel QX9650
Memorie: DDR2-533 2GB
Scorul 3DMark Vantage a fost obţinut folosind Extreme Mode.
Facilităţile de overclocking pot să difere în funcţie de plăcile folosite.
** Configuraţia pentru testul de performanţă
Placă de bază: ASUS P5N-T Deluxe
Procesor: Intel QX9650
Memorie: DDR2-533 2GB
2D idle mode

Specificaţii:
Model: ROG EN9800GT MATRIX/HTDI/512M
Unitate de procesare video: GeForce 9800GT
Bus standard: PCI Express 2.0
Memorie video: 512MB DDR3
Frecventa procesor: 612 MHz
Frecvenţă Shader: 1,5GHz
Frecvenţă memorie: 1,8 GHz (900MHz DDR3)
Interfaţa memoriei: 256 biţi
Rezoluţa maximă DVI: 2560 * 1600
Ieşire D-Sub: Da, (prin adaptor DVI / D-Sub)
Ieşire DVI: Da, 2 ieşiri (DVI-I)
Ieşire HDTV (YPbPr): Da (prin cablu HDTV Out)
Compatibilitate HDCP: Da
Ieşire HDMI: Da**
Adaptoare/Cabluri incluse: 1 x adaptor DVI / D-Sub, 1 x cablu HDTV-out, 1 x cablu de alimentare
Software inclus: ASUS Utilities & Driver
Dimensiuni: 4.376 inci x 9 inci

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul "Business Week InfoTech 100" şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.