mediaLOOK logo
@
ASUS anunţă cele mai rapide plăci video EAH4870X2
Taipei, Taiwan 2008-08-13

ASUS anunţă cele mai rapide plăci video EAH4870X2

Plăcile video cu performanţe şi viteze excepţionale sunt întotdeauna aşteptate cu interes de către jucătorii împătimiţi. ASUS – producător de soluţii grafice de calitate – a lansat placa video EAH4870X2/HTDI/2G, cu cea mai nouă genereraţie Dual GPU AMD RV770XT şi o capacitate de 2GB de memorie integrată. Compania va lansa şi modelul ASUS EAH4870X2 TOP, ce promite un nivel impresionant de performanţă în rularea jocurilor. Ambele variante vor fi îmbunătăţite în curând şi vor include un nou sistem de răcire, special proiectat pentru disiparea eficientă a căldurii.

ASUS reiterează promisiunea de a furniza soluţii de calitate superioară, integrând în următoarele versiuni ale seriei EAH4870X2 o serie de soluţii noi destinate atingerii unor performanţe de top. Plăcile vor folosi un sistem special de răcire care va permite disiparea căldurii degajate de către cele două unităţi de procesare grafică, oferind mai multă stabilitate faţă de modelul de referinţă*.

Produsele vor beneficia de o protecţie EMI sporită, nivelul interenţelor electromagnetice fiind redus cu 66%, asigurându-se transmiterea unor semnale stabile. De asemenea, s-au adoptat bobinele “DIP Spring Chokes” în locul celor toroidale tradiţionale (Toroidal Coil Chokes), efectul fiind reducerea temperaturii cu 5-10 grade Celsius. Prin folosirea tehnologiei “LF PAK MOS” se va optimiza consumul de energie şi implicit, se va reduce cantitatea de căldură emisă, iar condensatorii din polimer fabricaţi în Japonia vor îmbunătăţi factorul de stabilitate. Utilizatorii versiunilor secunde ale seriei ASUS EAH4870X2 vor putea astfel să se bucure de performanţe extreme fără să se îngrijoreze privind durata de viaţă a produselor.

Seria ASUS EAH4870X2 include facilitatea ASUS GamerOSD, care permite maximizarea puterii plăcilor video. Utilizatorii vor putea dezvolta parametrii GPU direct de pe ecran, pe parcursul jocurilor, îmbunătăţind performanţele în timp real atunci când este nevoie. Jucătorii îşi vor putea înregistra propriile acţiuni şi vor putea să le difuzeze pe Internet într-un mod facil.

Graţie tehnologiei Splendid™ Video Intelligence, plăcile video ASUS redau imagini vibrante, ajustate pentru percepţia în cele mai bune condiţii vizuale de către ochiul uman. Astfel, filmele vor putea fi vizionate pe monitoarele PC în aceleaşi condiţii deosebite ca şi în cazul televizoarelor performante. Splendid™ este însoţită de tehnologia AMD Avivo HD, care oferă accelerare hardware pentru decodarea video.

Seria ASUS EAH4870X2 va furniza “gamer”-ilor o putere grafică deosebită. Graţie noului procesor grafic TeraScale şi tehnologiei CrossFireX, experienţa vizuală cinematică oferită redefineşte modul de joc, stabilind un nou standard pentru rularea jocurilor de înaltă rezoluţie. De asemenea, utilizatorii vor putea urmări materiale video “Blu-ray” şi să ruleze conţinut de înaltă rezoluţie cu o fidelitate vizuală excepţională şi o eficienţă sporită.

Fotografie cu rezoluţie mare:
http://www.medialook.ro/download/asus/products/EAH4870X2.jpg

Note:
*Configuraţia pentru testul de performanţă
PCI-Express 16X:
Placa de bază: Maximus Extreme Rev: 2.00 BIOS: 0802
CPU: Intel Core™2 Extreme 3.00GHz (QX9650)
Memorie: 2048MB (DDR3 APACER 1333 1024M*2)
HDD: WD SATAII 300 1600AAJS
DVD-ROM: LG DVD-GSA-H55N

Facilităţile de overclocking pot să difere în funcţie de plăcile folosite.

Specificaţii:
Model: EAH4870X2/HTDI/2G
Procesor grafic: Radeon HD 4870X2
Bus Standard: PCI Express 2.0
Memorie video: 2GB DDR5
Frecvenţă procesor: 750 MHz
Frecvenţă memorie: 3.6GHz (900MHz DDR5)
Interfaţă memorie: 256-bit
Rezoluţa maximă DVI: 2560 * 1600 (pixeli)
Ieşire D-Sub: DA (prin adaptor DVI / D-Sub)
Ieşire DVI: DA, 2x DVI-I
Compatibilitate HDCP: DA
Ieşire HDMI: DA (prin adaptor DVI / HDMI)
Ieşire HDTV (YPbPr): Da (prin cablu HDTV Out)
Include: 1 x Adaptor DVI / D-Sub, 1 x Cablu HDTV-out, 1 x Adaptor DVI / HDMI, 1 x Cablu de alimentare
Software inclus: ASUS Utilities & Driver
Dimensiunile plăcii: 4.376 inci x 10.5 inci

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul "Business Week InfoTech 100" şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.