mediaLOOK logo
@
ASUS revolutioneaza jocurile PC cu prima telecomanda fara fir Eee Stick
Taipei, Taiwan 2008-08-06

ASUS revolutioneaza jocurile PC cu prima telecomanda fara fir Eee Stick

ASUS marchează o nouă premieră în lumea digitală prin lansarea telecomenzii fără fir Eee Stick, un dispozitiv care prin conectarea la un computer, va translata pe ecran mişcările mâinilor utilizatorilor. “Intraţi în ritmul jocului”, îndeamnă sloganul noului produs, iar Eee Stick îşi va convinge utilizatorii prin trei noi E-promisiuni: “Extrem de uşor de conectat”, “Excelent ca telecomandă 3D” şi “Electrizează atmosfera jocurilor”.

Eee Stick va fi comercializat împreună cu anumite modele Eee PC™ şi Eee Box, alături de o colecţie de jocuri dezvoltate şi adaptate pentru rularea cu noul dispozitiv.

Ideal pentru divertisment
Conectat la ultraportabilele Eee PC™, dispozitivul Eee Stick este ideal pentru a rula jocuri în timpul unor deplasări. Se va dovedi la fel de potrivit şi acasă, atunci când se conectează la Eee Box, Eee PC™ sau la orice alt computer, în cadrul jocurilor sau al altor aplicaţii multimedia.

Durată şi arie extinse de funcţionare
Eee Stick include o telecomandă de Activare, una de Navigare şi un dispozitiv de conectare la computer pe unde radio cu frecvenţa 2.4GHz. Chiar dacă pot vibra, cele două telecomenzi consumă foarte puţină energie, fiind capabile să funcţioneze fără întrerupere timp de trei zile (72 de ore), utilizând câte două baterii AA. Dispozitivul de conectare pe unde radio oferă o libertate de mişcare pe o rază de 10 metri, fără să impună anumite poziţionări sau orientări. Utilizatorul va rămâne conectat inclusiv atunci când telecomenzile nu vor mai fi orientate către dispozitivul USB, fapt ce permite executarea oricăror mişcări fizice, fără teama pierderii conexiunii.

Trei moduri de operare
Senzorii de mişcare integraţi în Eee Stick permit operarea în trei moduri diferite: acţiuni 3D, punctări/ţintiri şi înclinări. Modul cu acţiuni 3D răspunde mişcărilor pe toate axele, reproducându-le pe ecran, inclusiv în cazul rotirilor din încheietura mâinii. Acest mod este ideal pentru jocurile spotive, pentru cele de acţiune şi pentru cele cu lupte (“beat ‘em up”). Modul de punctare şi ţintire este destinat pentru ochiri şi trageri, fiind ideal pentru jocurile din categoriile FPS (“First Person Shooters”) şi “Light Gun”. Modul ce tratează înclinările dispozitivului se adresează jocurilor de curse şi simulatoarelor de zbor, telecomanda reproducând mişcările înainte-înapoi şi înclinările într-o parte şi în cealaltă.

Mod simplu de instalare
Urmând exemplele tuturor produselor din familia Eee, dispozitivul Eee Stick este proiectat pentru a funcţiona cât se poate de simplu. Procedura de instalare constă în introducerea conectorului RF într-un port USB şi în apăsarea timp de cinci secunde a butoanelor de pornire de pe telecomenzile de Activare şi de Navigare. Aprinderea luminilor pe toate cele trei accesorii semnalizează încheierea procesului de recunoaştere şi de conectare, fiind posibilă apoi configurarea dispozitivelor.

Compatibilitate extinsă
Teoretic, Eee Stick se poate folosi împreună cu orice PC, graţie conectivităţii HID. Dispozitivul va rula cel mai bine în compania jocurilor dezvoltate pentru acesta, fiecare pachet comercializat reunind un număr de astfel de aplicaţii. De asemenea, Eee Stick poate opera alături de alte periferice destinate jocurilor PC (gamepad, keypad) oferindu-le jucătorilor posibilitatea de a-şi perfecţiona stilurile proprii.

Galerie foto:
http://www.medialook.ro/download/asus/eeestick.htm

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având peste 8000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită. În anul 2007, compania a realizat o cifră de afaceri de 6,9 miliarde USD. ASUS a fost clasificat 11 ani consecutivi printre primele 10 companii IT în cadrul "Business Week InfoTech 100" şi a fost declarat Numărul 1 de către Wall Street Journal Asia pentru cele mai bune produse realizate în Taiwan.