mediaLOOK logo
@
Distribuitorul online Corect 2000 proceseaza fara erori sute de comenzi pe zi sustinut de Senior Software
Bucuresti 2023-10-12

Distribuitorul online Corect 2000 proceseaza fara erori sute de comenzi pe zi, sustinut de Senior Software

Distribuitorul online de dispozitive electronice, Corect 2000, isi gestioneaza optim intreaga activitate de cand a inlocuit vechiul soft ERP cu o solutie moderna si integrata, formata din sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI, de la Senior Software. In prezent, compania proceseaza zilnic, fara erori, sute de comenzi provenite din eMAG si dispune de un mod de facturare simplificat, timpul dedicat acestei operatiuni fiind redus de la cateva saptamani la cateva ore.

Corect 2000, business care comercializeaza online dispozitive electronice, a obtinut economii majore de timp si gestioneaza mult mai eficient activitatea dupa ce a renuntat la vechiul program de gestiune in favoarea unui soft ERP performant. Distribuitorul a decis sa isi imbunatateasca performantele afacerii implementand sistemul SeniorERP integrat cu softul de raportare si analiza a datelor SeniorVisualBI, de la Senior Software.

Cu o cifra de afaceri de circa 24 milioane RON, compania vinde o gama larga de produse electronice, atat prin intermediul magazinului online, cat si prin platforma eMAG Marketplace. Gestionarea corecta a stocului, precum si simplificarea procesului de preluare si procesare comenzi, inclusiv a activitatilor de facturare, reprezentau doua dintre preocuparile majore ale distribuitorului. In prezent, ca urmare a parteneriatului cu Senior Software, compania realizeaza mult mai simplu managementul integrat al afacerii, iar prin automatizarea transferului de date dintre noul soft ERP si platforma eMAG, firma proceseaza fara probleme sute de comenzi pe zi.

”Cel mai important aspect obtinut cu SeniorERP este faptul ca facturarea se produce mult mai rapid. Inainte, identificarea platilor transmise de eMAG si asocierea acestora cu fiecare factura in parte se facea manual, proces ce dura chiar si cateva saptamani si era predispus erorilor. Acum, prin integrarea sistemului ERP cu eMAG, astfel de operatiuni sunt realizate extrem de repede, in doar cateva ore. Procesam si 400 de comenzi pe zi, iar ERP-ul cu siguranta ne simplifica acest proces pentru ca totul se importa automat, se factureaza automat, fara vreo eroare”, a declarat Horia Petrutiu, Director Vanzari - Corect 2000.

Conectarea sistemului SeniorERP cu platforma eMAG permite asocierea automata a platilor din borderoul de incasari cu facturile aferente si, implicit, stingerea soldurilor, fiind astfel asigurate trasabilitatea si acuratetea intregului proces de facturare.

Anterior parteneriatului cu Senior Software, distribuitorul utiliza un program ERP pus la dispozitie de un furnizor din Targu Mures. Odata cu dezvoltarea companiei, softul in cauza nu mai reusea sa acopere nevoile afacerii, iar customizarile necesare erau numeroase si implementarea acestora de catre furnizorul de software dura prea mult timp. Problemele cu care se confrunta echipa Corect 2000 erau legate atat de acuratetea in gestiunea stocurilor, cat si de aspecte referitoare la contabilitatea afacerii, care era tinuta intr-un program separat, neintegrat cu vechiul ERP. Distribuitorul intampina dificultati cu privire la exportul facturilor si completarea si generarea declaratiilor conform cu cerintele legale.

”Noi nu aveam o gestiune corecta a stocului cu vechiul ERP si nici nu dispuneam de rapoarte detaliate. Afacerea a crescut si acest program nu mai reusea sa tina pasul cu dezvoltarea companiei si cu evolutia pe care noi ne-am propus-o. O alta problema era faptul ca zona de contabilitate era acoperita de un alt program, care nu era integrat cu acel ERP, existand probleme si in emiterea declaratiilor. Inclusiv fisierul SAF-T din acest program ne dadea mari batai de cap.

Acum, cu SeniorERP, avem partea de contabilitate integrata in soft, am reusit sa depunem corect si Declaratia 406 si gestionam optim intreaga afacere. Un alt plus important il reprezinta faptul ca putem lansa mult mai rapid comenzile catre furnizori si stim exact de ce produse avem nevoie. Noua solutie de la Senior Software ne ajuta sa stabilim cat mai precis necesarul de marfa, luand printre altele in calcul si predictii de vanzare cat mai exacte pentru perioada urmatoare. In ziua de astazi, fara un sistem ERP integrat nu poti face fata problemelor care apar in acest domeniu de activitate”, a adaugat Horia Petrutiu.

Cu sistemul ERP de la Senior Software, compania isi gestioneaza optim stocul de marfa, inclusiv retururile si zona de service. Prin eliminarea situatiilor de lipsa stoc sau excedent de stoc, dar si prin procesarea mai rapida si corecta a comenzilor, distribuitorul a reusit sa imbunatateasca atat modul in care se desfasoara activitatea in companie, cat si relatiile comerciale cu clientii si furnizorii. Cu SeniorVisualBI, managerii Corect 2000 au in plan sa urmareasca in detaliu vanzarile si profitabilitatea in functie de diferite criterii de interes setate intern, ceea ce le va permite sa conceapa strategii mai eficiente de business. Totodata, distribuitorul va beneficia de o noua platforma B2C, magazin online care va fi pus la dispozitie tot de Senior Software si care, de asemenea, va fi integrat cu SeniorERP.

Despre Corect 2000

Inceputa ca o afacere de familie in 1998, Corect 2000 a activat initial pe piata de constructii si instalatii, iar din anul 2016 s-a orientat catre distributia online a unei game largi de produse, printre care se numara si dispozitive electronice. Vanzarea se realizeaza prin platforma eMAG Marketplace si prin magazinul online propriu kidgps.ro. Printre produsele comercializate de Corect 2000 se numara: camere de supraveghere, smartwach-uri, produse de gaming, jucarii, articole pentru intretinere si ingrijire corporala, produse pentru uz casnic, accesorii auto si nu numai.

Senior Software

Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.