mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2006-06-01

WSC Europa SA - Perspective in Romania

Astăzi, în saloanele Hotelului Marriott, decorat pentru această ocazie, cu un autentic bolid Formula 1, Jordan Peugeot, condus în 1996 de campionul brazilian Rubens Barrichello, WSC EUROPA SA a prezentat comunităţii economice din Bucureşti propria strategie de dezvoltare industrială. Înfiinţată acum 2 ani de Grupul Italian WSC, însă cu o bogată participare financiară, fie a investitorilor instituţionali italieni, cât şi a investitorilor români, firma a deschis un sediu operativ important în partea de sud a capitalei.

WSC EUROPA SA este implicată în trei tipuri de activităţi, reprezentând un model de colaborare italo-română. În prezent, activitatea principală este reprezentată de repararea celularelor şi PDA-urilor, fie GSM cât şi UMTS, fabricate de cei mai mari producători americani, europeni şi asiatici, cât şi a aparatelor Audio-Video şi a calculatoarelor. Capacitatea operativă oferită poate ajunge la 2 milioane de unităţi pe an, rezultată din utilizarea maximă a instalaţiilor.

Cea de-a doua activitate, integrată în cea principală este reprezentată de gestionarea logisticii de înalt nivel la scară mondială, implementând şi folosind procese operative naţionale şi internaţionale care încep de la constituirea canalelor de primire şi distribuţie, gestiunea depozitelor, fluxuri logistice de mari cantităţi de produse cu garanţie, siguranţă şi mare rapiditate. În această activitate se încadrează recenta deschidere a unui prim magazin la Bucureşti pentru clienţii care doresc repararea rapidă a celularelor, cât şi începerea serviciului de recepţionare şi livrare direct acasă sau la biroul clientului.

Cea de-a treia activitate este gestionarea de Call Center: azi sunt disponibile 200 de staţii care, în 12 ore, pot găzdui 600 de operatori. Activitatea se dezvoltă cu rapiditate, în baza unei cereri crescute provenite din toată Europa dar şi din China, astfel încât se prevede o rapidă ocupare a capacităţii operative. De aceea, Grupul WSC elaborează strategii de dezvoltare ulterioară în Estul Europei.

Integrată într-o structură organizatorică adecvată, activitatea de gestionare de Call Center întâmpină şi satisface necesităţile crescute ale firmelor de a exterioriza procesele care nu sunt direct legate de activitatea proprie, făcând loc programelor de outsourcing care au scopul de a menţine nivelul ridicat al serviciilor destinate clienţilor finali. Companiile pot reduce dramatic costurile operative alegând serviciile oferite de WSC EUROPA SA, care-şi dezvoltă activitatea sprijinind necesităţile mai-sus amintite, garantând gestionarea flexibilă, eficientă şi rapidă a proceselor.

Preşedintele WSC EUROPA SA, Dr. Augusto Appezzato şi Directorul Comercial, Bogdan Albulescu au prezentat numeroşilor invitaţi compania şi strategia acesteia, cât şi oferta pe piaţa românească şi internaţională.

Cea de-a doua parte a recepţiei a lăsat loc discuţiilor şi unui program de divertisment. Maşina de Formula 1 aurită Jordan Peugeot a fost condusă pe circuitul de la Monza de oaspeţii cei mai curajosi, profitând de un simulator de cursă instalat la bordul bolidului. Timpii obtinuţi în concurs au fost apoi clasificaţi şi au dus la alegerea celor mai rapizi trei piloţi ai serii, premiaţi de către Preşedintele Dr. Appezzato.

WSC EUROPA SA reprezintă fără îndoială una dintre cele mai frumoase realităţi industriale din ţara noastră. Reuseşte să valorifice capacitatea, entuziasmul şi profesionalismul tinerilor noştri care regăsesc în viziunea industrială şi financiară a Grupului WSC o extraordinară oportunitate de dezvoltare profesională.

WSC Europa SA