mediaLOOK logo
@
Membrii trupei LACRIMOSA vor sa se intalneasca cu fanii din Romania
Bucuresti 2006-06-02

Membrii trupei LACRIMOSA vor sa se intalneasca cu fanii din Romania

Desi sunt adeptii unui mod de viata normal, la opusul publicitatii cu orice pret, componentii trupei LACRIMOSA si-au dat acordul pentru o intalnire cu fanii romani si pentru sesiune de autografe, pe 30 iunie in Bucuresti (cu o zi inainte de concertul de la Sala Polivalenta). Trupa este cunoscuta in toata lumea pentru caracterul elaborat al muzicii promovate, fiind considerata una din fondatoarele goticului simfonic.

Aflati la prima lor vizita in Romania, membrii formatiei vor participa la intalnire – bineinteles, nu vor lipsi "simbolurile" trupei - Tilo Wolff (compozitie, vocal) si Anne Nurmi (clape, vocal), doi muzicieni al caror crez artistic se reflecta si in eleganta tinutei lor gotice. Machiajul si costumatia celor doi sunt realizate de catre Anne, care are si propria firma de design vestimentar. Instrumentistii care vor canta la Bucuresti sunt cei care au contribuit la realizarea ultimului album "Lichtgestalt" (Figura de lumina): Jens Voigt Leonhardt (bass), Manfred Ruediger Uhlig (baterie), Jan-Peter Genkel (chitara), Dirk Wolff (chitara).

Intalnirea cu fanii romani va dura 45 de minute, timp in care vor avea acces la membrii trupei numai 100 norocosi. Locul desfasurarii si ora inceperii vor fi comunicate ulterior de catre organizatori (Fundatia Aquarius, cei care, dupa Nightwish si Therion, persista in a face cunoscut goticul simfonic in Romania).

Biletele pentru concertul de la Bucuresti costa 45 Ron (65 Ron la tribuna oficiala) si se gasesc la Magazinele Diverta din Bucuresti (Scala, Mall Bucuresti, Plaza Romania si Unirii), la magazinul Muzica si la magazinele Diverta din tara. Informatii si acreditari: http://www.nightwish.ro.

Saptamana aceasta, pe 2 iunie, Lacrimosa va fi cap de afis la Wave Gotik Treffen/Leipzig, cel mai mare festival gotic din Europa, unde vor sustine concerte 176 de trupe de gen. Publicul roman va afla amanunte de la fata locului despre concertul Lacrimosa la Wave Gotik Treffen prin intermediul organizatorilor din Romania, Fundatia Aquarius. Inainte de venirea in Romania, Lacrimosa va mai sustine doua concerte in Rusia.

Scurta prezentare a trupei:
Infiintata in anul 1990, LACRIMOSA a editat 15 albume, 3 single-uri si 2 DVD-uri (2000 si 2005). Vanzarile de albume si turneele de promovare in Europa si America de Sud au propulsat formatia in randul celor mai cunoscute trupe de gen, la nivel international. Tilo Wolff –compozitor, aranjament muzical, orchestratie si interpretare - este unul din principalii fondatori ai goticului simfonic, realizand inca din 1999 pe albumul "Elodia" (opera in 3 acte) o colaborare de exceptie cu London Symphonic Orchestra. Nu mai putin de 187 muzicieni au lucrat pe parcursul a 14 luni pentru realizarea acestei opere rock de o complexitate componistica deosebita.

"Cu albumul Lichtgestalt (Figura de lumina) LACRIMOSA perfectioneaza influenta clasica inceputa cu Elodia, desfasurandu-se cu grandoare la nivelul compozitiei, atmosferei si la nivel emotional. Ascultatorului nu-i ramane decat sa-i urmeze chemarea, pierzandu-se in magia Lacrimosa. Tilo Wolff, cu accentul sau inconfundabil si Anne Nurmi, cu o incantatoare interpretare cu gust dulce-amar, transpun incarcatura emotionala a compozitiilor, dand expresie versurilor care joaca un rol important in drama LACRIMOSA." – Metalstorm magazine, 2005.

Daca traiti cu prejudecata ca nemtii sunt reci, ascultati muzica formatiei de provenienta germana "LACRIMOSA" si veti simti in mod paradoxal cum "raceala" unei muzici va poate arde sufletul... Cea mai importanta cultura europeana moderna nu oboseste sa ne dovedeasca, o data in plus, ca are un cuvant decisiv de spus in oprirea procesului de uscare spirituala a contemporaneitatii.

Fundatia Aquarius