mediaLOOK logo
@
Ideal FoodPack tine sub control costurile de productie cu SeniorERP
Bucuresti 2023-06-09

Fabrica de ambalaje Ideal FoodPack tine costurile sub control cu ajutorul datelor precise din SeniorERP

Ideal FoodPack, producatorul care ofera solutii inovatoare de ambalare pentru industria alimentara si HoReCa, isi gestioneaza activitatea si isi poate scala cu usurinta afacerea, cu ajutorul sistemului SeniorERP de la Senior Software. Datorita solutiei pentru managementul resurselor, compania din Mures are acces la date corecte, actualizate in timp real, care ii permit sa tina sub control costurile si sa identifice rapid directiile potrivite de business.

Ideal FoodPack, producator de solutii de ambalare pentru alimente si bauturi, isi administreaza mult mai eficient afacerea cu ajutorul sistemului SeniorERP – soft ERP pentru gestionarea integrata a resurselor, de la Senior Software. Astfel, compania din Mures, care dispune de o fabrica de 5.000 de metri patrati in Reghin, are acces la informatii detaliate si actualizate ce ii ofera o imagine mult mai clara asupra intregii afaceri si ii permite sa tina costurile de productie sub control.

Cu o cifra de afaceri de circa 3,5 milioane de euro, Ideal FoodPack este singura companie din Romania care dispune de echipamente concepute special pentru a produce anumite tipuri de ambalaje de carton, destinate lactatelor, ce au o amprenta de carbon mult mai redusa. Lunar, compania produce ambalaje in valoare totala de 1,5 milioane de euro, produsele fiind disponibile atat pe piata interna, cat si pe cea externa. Producatorul a decis sa implementeze ERP de la Senior Software, deoarece sistemul permite scalarea businessului si sustine dezvoltarea accelerata a companiei.

“Am realizat ca avem nevoie de un soft mult mai performant, care sa ne permita sa solutionam toate provocarile din industrie si, astfel, sa avem posibilitatea sa ne dezvoltam in ritmul dorit. Am avut prezentari de la patru furnizori de solutii software de ERP, iar dupa ce am analizat pragmatic lucrurile, am constatat ca sistemul SeniorERP oferit de Senior Software se potriveste cel mai bine nevoilor noastre de business.

Ca manager, pot spune ca daca nu implementam SeniorERP, aveam foarte mult de pierdut, mai ales pe viitor. Nu poti sa scalezi afacerea daca nu ai un astfel de sistem si, mai mult decat atat, nu ai cum sa te dezvolti. Tinand cont de functionalitatile sistemului SeniorERP si de proiectele pe care le avem in plan, preconizam ca in urmatorii doi ani vom atinge o cifra de afaceri de aproximativ 13 milioane de euro”, a spus Laszlo Baruch, CEO - Ideal FoodPack.

Experienta si profesionalismul de care a dat dovada echipa Senior Software, precum si dedicarea continua pentru dezvoltarea solutiilor software din portofoliu, sunt cateva dintre aspectele care au determinat inceperea colaborarii dintre cele doua companii. Totodata, in ceea ce priveste solutia aleasa, pentru conducerea Ideal FoodPack a contat foarte mult feedbackul companiilor care utilizau deja SeniorERP, dar si faptul ca softul este un sistem ERP 100% romanesc, ce se adapteaza usor particularitatilor afacerilor din Romania.

“Sistemul ERP imi ofera multe date la indemana
si ma ajuta sa cunosc mai bine afacerea”

Cu ajutorul sistemului SeniorERP, Ideal FoodPack a automatizat procesele de business si, in prezent, isi gestioneaza integrat operatiunile si resursele din companie, acoperind cu succes zonele de productie, financiar-contabile si management al stocurilor. Solutia ii asigura producatorului un flux continuu de informatii corecte, permitand astfel conectarea proceselor si cresterea operativitatii in activitatile de zi cu zi. Prin datele si rapoartele din SeniorERP, conducerea Ideal FoodPack a obtinut vizibilitate end-to-end asupra companiei si posibilitatea de a stabili rapid directii de business potrivite, pentru cresterea profitabilitatii.

“Pana sa implementam solutia ERP de la Senior Software, intampinam dificultati in a gestiona activitatea noastra. Nu aveam acces rapid la rapoarte, iar acestea nu contineau informatii detaliate si actualizate, care sa ne ofere o imagine clara asupra companiei, asupra costurilor si asupra directiei spre care ar trebui sa ne indreptam.

Acum, prin rapoartele pe care le obtinem cu SeniorERP, putem observa mult mai repede anumite lucruri, putem vedea clar care este situatia in companie si, prin urmare, sa reactionam imediat oricand este necesar. Sistemul ERP imi ofera multe date la indemana si ma ajuta sa cunosc mai bine afacerea. Un aspect extrem de important in ziua de astazi este cost managementul. Este esential sa nu scapi din frau costurile. Prin urmare, este foarte important faptul ca dispun de un soft care ma ajuta sa vad in fiecare zi cum stau lucrurile, sa urmaresc niste costuri, niste consumuri, sa observ, dintr-un click, cat la suta dintr-un produs reprezinta costul materiei prime sau care este randamentul produselor”, a specificat Laszlo Baruch, CEO - Ideal FoodPack.

Despre Ideal FoodPack

Ideal FoodPack produce si distribuie ambalaje pentru alimente si bauturi, atat din plastic, cat si din materiale biodegradabile. Infiintata in 2004, compania realizeaza boluri de ciorba, cutii pentru alimente si fructe, capace din carton pentru bauturi calde si multe altele. Printre produsele realizate se numara si o solutie unica monomaterial, respectiv paharele cu capace eco-friendly. Ambalajele sunt comercializate in Romania, dar si in tari precum Spania, Norvegia, Germania, Cehia, Bulgaria, Polonia, Franta si nu numai.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.