mediaLOOK logo
@
Rack-Soft a lansat oficial 4PSA VoipNow, primul Control Panel VoIP
Bucuresti 2006-05-31

Rack-Soft a lansat oficial 4PSA VoipNow, primul Control Panel VoIP

Dezvoltat în România, 4PSA VoipNow, primul Control Panel VoIP destinat furnizorilor de servicii Internet şi găzduire web a fost lansat oficial după patru săptămâni de testare, a anunţat Rack-Soft, dezvoltator de soluţii software pentru servere şi Centre de Date.

4PSA VoipNow este o soluţie software de telefonie, proiectată pentru sistemele de operare Linux, care va permite furnizorilor mici şi medii de servicii Internet şi găzduire web (HSP / ISP) să fructifice oportunităţile oferite de răspândirea conexiunilor de bandă largă. Clienţii business şi rezidenţiali sunt vizaţi prin noile servicii de comunicaţii digitale la costuri reduse.

Aplicaţia software poate fi instalată în mai puţin de zece minute şi se administrează cu ajutorul oricărui browser web. Cele patru niveluri de administrare - pentru furnizori, reselleri, clienţi şi utilizatorii posturilor telefonice, oferă maximum de flexibilitate. Managementul pe mai multe niveluri permite adoptarea modelelor de distribuţie tradiţionale pe piaţa serviciilor Internet.

Încă de la prima versiune, 4PSA VoipNow oferă suport pentru funcţii avansate de telefonie, precum rutarea apelurilor, cozi de apeluri configurabile, conferinţe dinamice, înregistrarea apelurilor, voicemail, apeluri în aşteptare, transferul apelurilor, filtrarea
apelurilor, redirecţionarea interlocutorului, etc. Produsul implementează funcţiile de telefonie folosind Asterisk, cea mai avansată soluţie PBX Open Source.

Peste 350 de companii din 43 de ţări au testat versiunea beta a 4PSA VoipNow lansată în urmă cu patru săptămâni. Multe dintre acestea au trimis reacţiile apărute în urma primului contact cu produsul. "În ultima lună am primit mult mai multe mesaje decât ne-am fi aşteptat. Deşi nu ni s-au semnalat probleme însemnate, sesiunea de testare a fost importantă datorită impresiilor despre produs pe care le-am primit. Pentru echipa noastră mesajele primite de la furnizorii cu experienţă reprezintă o recompensă excelenta. Ştiu că nu este uşor să testezi o soluţie nouă şi cu atât mai mult apreciez ajutorul dat de companiile participante. 4PSA VoipNow urmează un plan bine definit de dezvoltare şi asigurăm clienţii că feedback-ul furnizat este deosebit de important pentru noi”, a declarat Bogdan Cârstoiu, arhitectul sistemului 4PSA VoipNow.

Cu ajutorul 4PSA VoipNow, furnizorii vor putea răspunde direct cerinţelor particulare ale clienţilor fără să sacrifice din flexibilitatea sau profitabilitatea soluţiei. Spre deosebire de centralele telefonice hardware, soluţia PBX Rack-Soft se poate extinde mult mai rapid, odată cu compania. Totodată, centrala telefonică software poate accepta foarte uşor interfeţe şi procoale noi de comunicaţie, nefiind necesară înlocuirea echipamentului. Serviciile de tip "hosted VoIP" vor cunoaşte un ritm de dezvoltare accelerat, iar 4PSA VoipNow acoperă o nişă importantă pe piaţă.

"Companiile care au testat versiunea beta au apreciat foarte mult motorul de rutare în timp real a apelurilor, modelul inovativ de facturare, uşurinţa în exploatare a sistemului, serviciile de monitorizare proactivă şi integrarea produsului în sistemul de operare. Este greu de spus care au fost cele mai populare facilităţi; unii utilizatori s-au concentrat asupra funcţiilor de rutare deoarece au sesizat potenţialul acestora în reducerea costurilor apelurilor, în timp ce pentru alţii sistemul de facturare a avut prioritate. Am avut surpriza să constatăm că unele companii au anunţat disponibilitatea serviciilor bazate pe 4PSA VoipNow şi au testat reacţia clienţilor folosind instalări beta. Având în vedere multitudinea de scenarii de testare imaginate de furnizori, putem afirma că sesiunea de testare a fost un real succes", a adăugat domnul Cârstoiu.

În funcţie de licenţă, produsul este disponibil la preţuri începând de la 299 USD.
Mai multe informaţii despre produs sunt disponibile la
http://www.4psa.com/products/voipnow/index.php.
Demonstraţia online a sistemului 4PSA VoipNow este disponibilă la adresa
http://www.4psa.com/products/voipnow/demo.php.

Rack-Soft

Rack-Soft dezvoltă şi integrează soluţii software pentru servere, adresându-se clienţilor de tipul ISP (Internet Service Provider), HSP (Hosting Service Provider) şi companiilor medii şi mici. Produsele Rack-Soft simplifică atât administrarea serverelor şi a Centrelor de Date, cât şi comunicaţiile de voce şi date.

Compania este prezentă în România prin biroul de dezvoltare software din Bucureşti. Reprezentanţa are ca misiune canalizarea creativităţii tinerilor ingineri români şi folosirea acesteia în folosul utilizatorilor de servicii Internet. Prin intermediul furnizorilor de servicii Internet, clienţii principali ai companiei, soluţiile Rack-Soft sunt folosite zilnic de milioane de oameni în întreaga lume.

Succesul Rack-Soft se bazează pe excelenţă, inovaţie şi pe decizia de a îmbunătăţi continuu procesele de dezvoltare software.

Pentru mai multe informaţii despre produsele şi serviciile Rack-Soft, vă invităm să accesaţi http://www.4psa.com. Dacă aveţi comentarii, sugestii sau întrebări nu ezitaţi să ne contactaţi.