mediaLOOK logo
@
ASUS a lansat patru plăci de bază noi cu chipset X570 cu răcire pasivă
București 2021-08-25

ASUS a lansat patru plăci de bază noi cu chipset X570 cu răcire pasivă

Plăcile de bază ROG, Strix, TUF Gaming și ProArt dispun de conectivitate îmbunătățită, răcirea pasivă a chipset-ului și funcții exclusive de overclocking.

PUNCTE CHEIE:

  • Cele mai recente plăci de bază X570 dispun de un design de alimentare îmbunătățit și o conectivitate bogată, inclusiv WiFi 6E și Thunderbolt™ 4
  • Comutatorul exclusiv Dynamic OC Switcher permite noi opțiuni de overclocking pentru a maximiza performanța single- și multi-threaded cu procesoarele AMD Ryzen™
  • Răcire pasivă a chipset-ului: Designul termic cuprinzător dezlănțuie întreaga performanță a chipset-ului X570 fără un ventilator de răcire
  • Caracteristicile adiționale prietenoase cu utilizatorul cuprind: BIOS FlashBack™, M.2 Q-Latch și conectori LED RGB adresabili


ASUS a extins gama sa X570 cu noile plăci de bază ROG Crosshair VIII Extreme, ROG Strix X570-E Gaming WiFi II, TUF Gaming X570 Pro WiFi II și ProArt X570-Creator WiFi. ROG Crosshair VIII Extreme împachetează cele mai recente inovații ROG într-un format EATX, perfect pentru PC-uri de gaming personalizate sau platforme de overclocking. ROG Strix X570-E Gaming WiFi II oferă caracteristicile esențiale ROG într-o platformă elegantă pentru jucătorii și entuziaștii exigenți. Modelul echilibrat TUF Gaming X570-Pro WiFi II este pregătit să performeze în sisteme de gaming rapide și discrete. Iar platforma ProArt X570-Creator WiFi este gândită pentru creatori de conținut, dezvoltatori și alți profesioniști care au nevoie de stabilitate incontestabilă și conectivitate extinsă.

Aceste noi modele dispun de o răcire pasivă a chipset-ului, performanță energetică îmbunătățită și rețelistică mai performantă. Unele modele includ, de asemenea, conectivitate Thunderbolt™ 4 și funcții de overclocking pentru ca entuziaștii PC DIY, gamerii și integratorii de sisteme să rămână în prima linie a inovației.

ROG Crosshair VIII Extreme și ROG Strix X570-E Gaming WiFi II oferă noul sistem exclusiv ASUS Dynamic OC Switcher pentru cei care doresc să obțină cele mai bune rezultate de la procesorul AMD Ryzen™ în toate tipurile de sarcini de lucru. Până acum, overclocking-ul manual al unui procesor Ryzen însemna maximizarea frecvențelor de ceas ale tuturor nucleelor în detrimentul vitezelor ridicate de boost la sarcini ușoare, care sunt atât de importante pentru capacitatea generală de reacție a sistemului.

Dynamic OC Switcher le permite celor care fac overclocking să beneficieze de tot ce este mai bun din ambele lumi. Atunci când această funcție este activată, plăcile de bază compatibile vor comuta automat între a împinge la limită frecvențele la încărcare ușoară cu AMD Precision Boost Overdrive și frecvențele multi-core la maximum cu setările manuale de overclocking alese de utilizator. Dynamic OC Switcher este disponibil și pe placa de bază ROG Crosshair VIII Dark Hero, lansată anterior.

Includerea BIOS FlashBack™ permite actualizări de firmware cu ajutorul unui stick USB chiar și atunci când nu este instalat un procesor sau o memorie. În plus, software-ul ASUS Q-Fan ajută utilizatorii să ajusteze curbele ventilatoarelor pentru cel mai bun echilibru între zgomot și fluxul de aer. Răcirea este ajutată și mai mult de conectori AIO dedicați și de conectori hibrizi pentru ventilatoare, care pot detecta și lucra atât cu ventilatoare DC, cât și cu ventilatoare PWM. Plăcile de bază oferă un sunet excepțional, datorită utilizării chip-urilor audio de înaltă calitate și a tehnologiei Two-Way AI Noise-Canceling. Iar în ceea ce privește aspectul estetic, iluminarea Aura Sync RGB și conectorii adresabili Gen 2 cu funcții avansate de auto-detecție conferă oricărui build un aspect unic.

ROG Crosshair VIII Extreme nu lasă nimic să te încetinească


ROG Crosshair VIII Extreme se mândrește cu cel mai avansat hardware montat vreodată pe o placă de bază ASUS X570. VRM-ul are un design cu 18+2 etaje de alimentare de 90 de amperi pentru o alimentare curată și eficientă pentru procesorul AMD Ryzen 9 5950X cu 16 nuclee. Răcirea este asigurată de o pereche de radiatoare mari din aluminiu care sunt conectate printr-o conductă de căldură pentru a asigura o disipare rapidă și uniformă a căldurii. Capacul I/O din aluminiu nu numai că se adaugă la estetica plăcii, dar este, de asemenea, o parte integrantă a radiatorului VRM prin creșterea suprafeței destinate schimbului de căldură. Radiatorul M.2 din centrul plăcii de bază dispune de afișajul OLED LiveDash de 2 inchi care afișează statisticile vitale ale sistemului, cum ar fi temperaturile și tensiunile sau poate afișa grafice și animații personalizate. Crosshair VIII Extreme include toate caracteristicile de răcire și overclocking pe care le cer entuziaștii hardcore. Punctele de măsurare a tensiunii, comenzile de la bord, comutatoarele de mod și afișajul codului de pornire Q-Code POST oferă o imagine de ansamblu în timpul overclocking-ului.

Crosshair VIII Extreme poate gestiona până la cinci SSD-uri PCIe® 4.0: unul sub radiatorul M.2 superior, două sub radiatorul M.2 inferior și alte două montate vertical pe adaptorul DIMM.2 exclusiv. Apropierea SSD-urilor de radiatoare asigură temperaturi optime pentru performanțe susținute. Fiecare SSD este fixat cu ușurință prin noul mecanism Q-Latch.

Multitudinea de opțiuni de conectivitate de pe Crosshair VIII Extreme include 10G și 2.5G Ethernet, WiFi 6E și Bluetooth® 5.2. De asemenea, dispune de două porturi Thunderbolt 4 care oferă până la 40 Gbps de lățime de bandă fiecare, precum și de un DisplayPort™ pentru conexiuni la monitor cu un singur cablu. Opt conectori USB 3.2 Gen 2 Type-A oferă o lățime de bandă de 10 Gbps fiecare, pentru a răspunde nevoilor perifericelor de mare viteză, cu unul dintre conectori care acceptă BIOS FlashBack pentru actualizări ușoare de firmware. Panoul din spate I/O conține și un buton Clear CMOS și ieșiri audio, inclusiv S/PDIF. Există, de asemenea, conectori interni pentru până la patru porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A și două porturi USB 3.2 Type-C®, unul dintre porturile Type-C oferind 60 W Power Delivery 3.0 pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor.

Pentru utilizatorii care doresc să creeze platforme de răcire elaborate, Crosshair VIII Extreme include patru conectori standard pentru ventilatoare, două perechi de conectori pentru pompe și radiatoare, plus doi conectori HydraNode care pot alimenta și monitoriza până la trei ventilatoare compatibile fiecare. Conectorii includ senzori de intrare, ieșire și debit de lichid pentru a permite constructorilor cu bucle personalizate să monitorizeze starea configurației lor. De asemenea, constructorii de sisteme se pot aștepta la mai multe posibilități de personalizare prin includerea a trei conectori pentru LED-uri RGB adresabili Gen 2, a unui conector RGB standard cu patru pini și a unui splitter ARGB.

Maximizează potențialul creativ cu ASUS ProArt X570-Creator WiFi


ASUS ProArt X570-Creator WiFi este prima placă de bază ASUS ProArt care utilizează platforma X570. Aceasta oferă performanțe maxime și stabilitate pentru utilizatorii care depind de PC-ul sau stația de lucru în activitatea profesională: artiști 3D, designeri CAD și CAM, producători audio și video și chiar dezvoltatori de software.

ProArt X570-Creator WiFi dispune de două porturi Thunderbolt 4 USB-C cu o lățime de bandă de 40 Gbps și suport pentru încărcare Power Delivery de 15 W pe panoul său din spate pentru a se adapta echipamentelor audio-vizuale și dispozitivelor de stocare externă de mare viteză. Panoul din spate din oțel inoxidabil include o intrare DisplayPort pentru compatibilitate cu ecranele Thunderbolt, împreună cu patru porturi USB 3.2 Gen 2 și patru porturi USB 3.2 Gen 1. Există, de asemenea, un conector intern USB 3.2 Gen 2 Type-C suplimentar pentru panoul frontal. Pentru rețea, ProArt X570-Creator WiFi oferă 10G și 2,5G Ethernet, împreună cu WiFi 6E și Bluetooth 5.2.

Designul de alimentare 14+2 al VRM-ului plăcii de bază și conectorii de alimentare cu pini solizi ProCool II o fac pregătită pentru cele mai puternice procesoare Ryzen. Radiatoare mari acoperă etajele de alimentare VRM, cipsetul X570 și cele trei sloturi M.2, iar includerea mecanismului Q-Latch permite instalarea fără instrumente a unităților NVMe.

ProArt X570-Creator WiFi prezintă accente de cupru care ies în evidență pe lângă hardware-ul negru pur al plăcii de bază. Utilizatorii pot personaliza aspectul construcției lor prin intermediul celor trei conectori RGB adresabili Gen 2 și al conectorului standard pentru benzi RGB.

În ceea ce privește software-ul, ProArt X570-Creator WiFi include software-ul ASUS Control Center Express de monitorizare și gestionare la distanță a activelor IT, plus aplicația ProArt Creator Hub, care permite utilizatorilor să monitorizeze și să optimizeze sistemul, precum și să controleze calibrarea culorilor pentru monitoarele compatibile.

ROG Strix X570-E Gaming WiFi II: Cea mai nouă tehnologie cu ADN-ul esențial ROG


Placa de bază ROG Strix X570-E Gaming WiFi II se bazează pe moștenirea lăsată de predecesoarea sa, oferind o combinație de componente high-end, software inteligent și răcire pasivă a cipsetului pe o singură placă. VRM-ul CPU dispune de un design cu 12+4 etaje cu conectori auxiliari ProCool II cu 8+4 pini.

La fel ca placa de bază ROG Crosshair VIII Extreme de top, Strix X570-E Gaming WiFi II dispune de tehnologia exclusivă Dynamic OC Switcher, pentru a ajuta utilizatorii să profite la maximum de procesorul Ryzen, indiferent de volumul de lucru. În plus, afișajul Q-Code de la bord, LED-urile de diagnosticare și aranjamentul circuitelor OptiMem II ajută overclockerii să atingă performanțe maxime. Pentru a menține lucrurile reci, există opțiuni ample de răcire cu cinci conectori pentru ventilatoare, plus un AIO dedicat și conectori pentru pompe. Sloturile PCIe 4.0 M.2 din mijlocul plăcii și de sub radiatorul cipsetului pot accepta dispozitive de stocare cu o lungime de până la 110 mm, iar ambele beneficiază de radiatoare groase din aluminiu.

WiFi 6E și Bluetooth 5.2 oferă o conectivitate facilă cu cele mai recente routere și periferice, porturile 2.5G și Gigabit Ethernet fiind în continuare disponibile pentru cei care preferă o conexiune prin cablu. Panoul din spate se mândrește cu șapte porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A și un port USB 3.2 Gen 2 Type-C. Capetele onboard pot oferi un alt port USB 3.2 Gen 2, împreună cu doi conectori USB 3.2 Gen 1 și patru conectori USB 2.0. Există doi conectori adresabili Gen 2 și o pereche de conectori RGB standard.

Chip-ul cu codec ROG SupremeFX S1220A cu amplificator integrat pentru căști are un raport semnal-zgomot de 120 dB pentru o redare audio impecabilă. Includerea funcției de anulare a zgomotului AI Two-Way Noise Cancelation curăță zgomotul de fond pentru o comunicare vocală cu o claritate de cristal în timpul jocurilor.

TUF Gaming X570-Pro WiFi II: stabilă și pregătită de luptă


Placa de bază TUF Gaming X570-Pro WiFi II dispune de un VRM DrMOS 12+2 și conectori de alimentare auxiliari ProCool cu 8+4 pini. Radiatoarele mari din aluminiu pentru VRM și un nou radiator pasiv pentru chipset mențin la rece atât CPU-ul, cât și chipset-ul X570, pentru o performanță susținută, fără blocaje. Slotul principal PCIe cu carcasă metalică și cele două sloturi M.2 sunt toate conectate prin PCIe 4.0 pentru o lățime de bandă maximă disponibilă. Fiecare slot include mecanismul Q-Latch pentru a fixa cu ușurință fiecare SSD la locul său. Pentru rețea, TUF Gaming X570-Pro WiFi II dispune de 2.5G Intel® Ethernet, WiFi 6E și Bluetooth 5.2.

Un codec Realtek AL897 cu amplificator integrat pentru căști și detectare automată a impedanței asigură un sunet de înaltă calitate pentru muzică și jocuri. Adăugarea funcției Two-Way AI Noise Cancelation asigură o comunicare clară în timpul jocurilor sau al conferințelor video.

Utilizatorii pot îmbunătăți estetica configurației lor TUF Gaming X570-Pro WiFi II prin intermediul unui conector adresabil Gen 2 și a doi conectori RGB standard. Patru conectori pentru ventilatoare și un header AIO dedicat permit crearea cu ușurință a oricărei configurații de răcire principală.

Specificațiile tehnice ale plăcilor de bază*


ModelASUS ROG Crosshair VIII ExtremeASUS ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
Soclu CPUAM4AM4
ChipsetAMD X570AMD X570
Format EATXATX
Arhitectură cu echipe de alimentare18+212+4
MemorieNumăr sloturi, capacitate maximă4 x DIMM;
Max. 128 GB DDR4
4 x DIMM;
Max. 128 GB DDR4
Viteză (MHz)5.100 (OC)5.100 (OC)
OptiMemOptiMem IIIOptiMem II
Ieșire graficăindisponibilHDMI® 2.0/ DisplayPort™ 1.2
Suport multi-GPUNVIDIA 2-Way SLI®indisponibil
Sloturi de expansiunePCIe® 4.0 x162 x PCIe® 4.0 x16
(@ x16 sau x8/x8)
2 x PCIe® 4.0 x16
(@ x16 sau x8/x8)
1 x PCIe 4.0 x16 (@x4)
PCIe® 4.0 x11 x PCIe® 3.0 x12
Suport Thunderbolt2 x Thunderbolt™ 4 (integrat)indisponibil
Stocare și conectivitate SATA 6 Gb/s68
M.21 x 2280 (PCIe® 4.0 x4 & SATA)
2 x 2280 (PCIe 4.0 x4)
2 x DIMM.2 (PCIe® 4.0 x4 & SATA)
1 x 22110 (PCIe® 4.0 x4 & SATA) de la CPU
1 x 22110 (PCIe® 4.0 x4 & SATA) de la PCH
Conector panou frontal Type-C® 2
1 x USB 3.2 Gen 2x2
1 x USB 3.2 Gen 2
1 x USB 3.2 Gen 2
USB 42 (2 x Type-C® în spate)indisponibil
USB 3.2 Gen 2x21 (Type-C® în față) indisponibil
USB 3.2 Gen 29 (1 x Type-C® în față, 8 x Type-A în spate) 9 (1 x Type-C® în față, 7 x Type-A, 1 x Type-C® în spate)
USB 3.2 Gen 14 (4 x Type-A în față)2 x în față
USB 2.04 (4 x Type-A în față)4 x în față
WirelessWiFi 6EWiFi 6E
RețelisticăEthernet1 x Intel® I225-V 2.5Gb
1 x Marvell® AQtion AQC113CS 10Gb
Intel® I211AT
Realtek® 2.5G LAN
LANGuardDaDa
AudioCodec audioALC 4082SupremeFX S1220A
Senzor impedanțăDaDa
Amplificator sunetESS® SABRE9018Q2C DACAmplificatori dubli pentru căști
Mască audioDaDa
Jack-uri audio iluminate cu LEDDaindisponibil
Condensatori japoneziDaDa
Efecte audioSonic Studio III +
Sonic Studio Virtual Mixer
Sonic Radar III
DTS® Sound Unbound
Two-Way AI Noise Cancelation
ROG CLAVIS Type-C USB DAC inclus
Sonic Studio III +
Sonic Studio Virtual Mixer
Sonic Radar III
DTS® Sound Unbound
Two-Way AI Noise Cancelation
RăcireConectori ventilatoare integrate8 x ventilatoare PWM/ DC
ROG Fan Controller inclus
7 x ventilatoare PWM/DC
M.2 cu radiator 52
AI Networking (GameFirst VI)DaGameFirst V
Two-way AI Noise-CancelationDaDa
Aura SyncDaDa
Conector RGB3 x ARGB; 1 x RGB integrat;
6 x ARGB pe ROG Fan Controller care vine la pachet
2 conectori adresabili și 2 conectori RGB
Mască I/O pre-montatăDaDa
Conector alimentare CPU 8 pini + 8 pini8 + 4 pini
Conector ProCool cu pini soliziProCool IIProCool II
COMNuindisponibil
SPI / TPMNuDaModelASUS TUF Gaming X570-Pro WiFi IIASUS ProArt X570-Creator WiFi
Soclu CPU AM4AM4
ChipsetAMD X570AMD X570
Format ATXATX
Arhitectură cu echipe de alimentare12+214+2
MemorieNumăr sloturi, capacitate maximă4 x DIMM;
Max. 128 GB DDR4
4 x DIMM;
Max. 128 GB DDR4
Speed (MHz)5100 (OC)5100 (OC)
OptiMemOptiMemOptiMem II
Ieșire graficăDisplayPort / HDMI1.4bHDMI 2.1(4K @ 60 Hz)
Suport multi-GPUindisponibilindisponibil
Sloturi de expansiunePCIe® 4.0 x161 x PCIe® 4.0 x16 (@ x16)
1 x PCIe® 4.0 x16 (max. @x4)
2 x PCIe® 4.0 x16
(@ x16 sau x8/x8)
1 x PCIe® 4.0 x16 (@ x4)
PCIe® 4.0 x11 x PCIe® 4.0 x10
Suport Thunderboltindisponibil2 x Thunderbolt 4 (integrat)
Stocare și conectivitateSATA 6 Gb/s66
M.22 x 22110 (mod SATA & PCIe® 4.0 x4)1 x 22110 (PCIe® 4.0 x4 & SATA) de la CPU
1 x 2280 (PCIe® 4.0 x4) de la CPU
1 x 22110 (PCIe® 4.0 x4 & SATA) de la PCH
Conector frontal Type-C® 1 x USB 3.2 Gen 2 1 x USB 3.2 Gen 2
USB 4indisponibil2 (2 x Type-C® în spate)
USB 3.2 Gen 2x2indisponibilindisponibil
USB 3.2 Gen 24 (1 x Type-C® în față, 2 x Type-A, 1 x Type-C® în spate)5 (1 x Type-C® în față, 4 x Type-A în spate)
USB 3.2 Gen 16 (4 x în spate, 2 x în față)6 (2 x Type-A în față, 4 x Type-A în spate)
USB 2.04 în față6 în față
WirelessWiFi 6EWiFi 6E
RețelisticăEthernet1 x Intel® I225-V 2.5Gb1 x Intel® I225-V 2.5Gb
1 x Marvell® AQtion AQC113CS 10Gb
LANGuardDaDa
AudioCodec audioRealtek ACL897Realtek S1220A
Senzor de impedanțăDa Da
Amplificator sunetAmplificator internAmplificator intern
Mască audioDaDa
Jack-uri audio iluminate cu LEDindisponibilN/A
Condensatori japoneziDaDa
Efecte audioDTS Custom pentru căști de gaming
Two-Way AI Noise Cancelation
Two-Way AI Noise Cancelation
RăcireConectori ventilatoare integrate 6 ventilatoare PWM/DC 7 ventilatoare PWM/DC
M.2 cu radiator12
AI Networking (GameFirst VI)indisponibilCreationFirst
Two-way AI Noise-CancelationDaDa
Aura SyncDaDa
Conector RGB 1 conector adresabil și 2 conectori RGB3 conectori adresabili și 1 conector RGB
Mască I/O pre-montatăDaDa
CPU Power Connector8 + 4 pin8 + 4 pin
Conector ProCool cu pini soliziProCoolProCool II
COMDaDa
SPI / TPMDaDa

ASUS

ASUS este o companie multinațională recunoscută pentru cele mai bune plăci de bază din lume, PC-uri, monitoare, plăci grafice și routere. Cu un vast portofoliu de soluții superioare pentru gaming, crearea de conținut și AIoT, ASUS se detașează în industrie prin design-ul de top și inovațiile gândite pentru o experiență digitală inteligentă, activă și plină de satisfacții, accesibilă oricărui utilizator, oriunde și oricând. Având angajați în întreaga lume, printre care peste 5000 de profesioniști în cercetare și dezvoltare, ASUS urmărește să devină cea mai admirată și inovatoare companie de tehnologie din lume. Inspirat de sloganul "În Căutarea Incredibilului / In Search of Incredible", ASUS a câștigat peste 11 premii pe zi în 2019, situându-se printre "Cele mai admirate companii din lume" și "Cele mai apreciate companii din lume", potrivit Fortune.

Produse mentionate in comunicat:

3 imagini disponibile
ROG CROSSHAIR VIII EXTREME
ROG CROSSHAIR VIII EXTREME
Descarcă
ROG CROSSHAIR VIII EXTREME
ROG CROSSHAIR VIII EXTREME
Descarcă
ROG CROSSHAIR VIII EXTREME
ROG CROSSHAIR VIII EXTREME
Descarcă
3 imagini disponibile
ProArt X570 Creator WIFI
ProArt X570 Creator WIFI
Descarcă
ProArt X570 Creator WIFI
ProArt X570 Creator WIFI
Descarcă
Portofoliul ASUS ProArt
Portofoliul ASUS ProArt
Descarcă
2 imagini disponibile
ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
Descarcă
ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
ROG Strix X570-E Gaming WiFi II
Descarcă
1 imagini disponibile
TUF Gaming X570 Pro WiFi II
TUF Gaming X570 Pro WiFi II
Descarcă