mediaLOOK logo
@
Versiunea QTS 5.0 Beta a sistemului de operare pentru NAS-urile QNAP oferă kernel actualizat, securitate îmbunătățită și predicția defecțiunilor unităților de stocare cu ajutorul AI
București 2021-07-29

Versiunea QTS 5.0 Beta a sistemului de operare pentru NAS-urile QNAP oferă kernel actualizat, securitate îmbunătățită și predicția defecțiunilor unităților de stocare cu ajutorul AI

QNAP Systems, Inc. (QNAP) a lansat QTS 5.0 Beta, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele NAS. QTS 5.0 a fost actualizat cu Linux Kernel 5.10, oferă o securitate îmbunătățită, suport WireGuard VPN și performanțe îmbunătățite ale cache-ului pe NVMe SSD. DA Drive Analyzer, un instrument bazat pe un engine AI în cloud, ajută la estimarea duratei de viață preconizate pentru unitățile de stocare. Noua aplicație QuFTP răspunde nevoilor de transfer de fișiere personale și de afaceri.

QNAP invită utilizatorii să participe la programul Beta și să ofere feedback în privința noii versiuni, în vederea îmbunătățirii continue a QTS pentru a oferi o experiență de utilizare mai completă și mai sigură. Aflați mai multe despre programul QTS 5.0 Beta la https://www.qnap.com/go/qts/5.0.

Principalele aplicații și caracteristici noi din QTS 5.0:


Interfața pentru utilizator a fost optimizată:
Interfața oferă o navigare mai fluidă, un design accesibil, un panou de anunțuri pentru simplificarea instalării inițiale a NAS-ului și bara de căutare din meniul principal pentru găsirea rapidă a aplicațiilor.

Securitate sporită:
QTS 5.0 suportă TLS 1.3, poate actualiza automat sistemul și aplicațiile și oferă chei SSH pentru autentificare securizând accesul la NAS.

Suport pentru WireGuard VPN:
Noul QVPN 2.0 va integra WireGuard VPN, un instrument ușor și fiabil. QVPN 2.0 le oferă utilizatorilor o interfață ușor de utilizat pentru configurarea și securizarea conexiunii.

Performanță îmbunătățită pentru cache-ul pe NVMe SSD:
Noul kernel îmbunătățește performanța și utilizarea SSD-urilor NVMe. Atunci când este activată accelerarea cache-ului, stocarea SSD poate fi utilizată mai eficient, eliberând în același timp resursele de memorie.

Recunoașterea îmbunătățită a imaginilor cu Edge TPU:
Utilizând Edge TPU în QNAP AI Core (motorul cu AI pentru recunoașterea imaginilor), QuMagie poate efectua o recunoaștere mai rapidă a fețelor și a obiectelor, în timp ce QVR Face consolidează analiza video în timp real pentru recunoașterea instantanee a fețelor.

DA Drive Analyzer cu diagnostice bazate pe AI:
DA Drive Analyzer valorifică inteligența artificială bazată pe cloud pentru a estima durata de viață preconizată a unităților de stocare, ajutând utilizatorii să planifice în avans înlocuirea unităților pentru a se proteja împotriva timpilor de nefuncționare a serverului și a pierderilor de date.

QuFTP pentru transferul securizat de fișiere:
QNAP NAS poate funcționa ca un server FTP, oferind conexiune SSL/TLS criptată, controlul lățimii de bandă QoS, setarea limitărilor de transfer FTP sau a limitărilor de viteză pentru utilizatori și grupuri de utilizatori. QuFTP suportă, de asemenea, FTP Client.

Disponibilitate:


QTS 5.0 Beta poate fi descărcat de la adresa https://www.qnap.com/go/qts/5.0. Utilizatorii trebuie să verifice în prealabil compatibilitatea versiunii QTS 5.0 Beta cu dispozitivul NAS.

Notă: Facilitățile pot suferi modificări ulterioare și pot lipsi de pe anumite produse QNAP.

QNAP

QNAP (Quality Network Appliance Provider) se dedică furnizării de soluții complete în domeniul dezvoltării de software, al proiectării hardware și al producției în facilități proprii. Concentrându-se pe inovații în materie de stocare, rețele și smart video, QNAP introduce o soluție revoluționară Cloud NAS care se alătură software-ului de ultimă generație bazat pe subscripție și ecosistemului diversificat de servicii. QNAP consideră că NAS-urile înseamnă mai mult decât “simpla stocare” a datelor, iar prin inovațiile sale bazate pe NAS încurajează utilizatorii să găzduiască și să dezvolte pe serverele lor QNAP NAS soluții Internet of Things, bazate pe Inteligența Artificială și pe învățarea mașinilor.

Pentru mai multe informații despre produsele QNAP și facilitățile acestora, vă rugăm să vizitați www.qnap.com.