mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2006-05-01

Rack-Soft lanseaza versiunea beta a solutiei 4PSA VoipNow

Rack-Soft, dezvoltator de soluţii software pentru servere şi Centre de Date, anunţă lansarea primului Control Panel VoIP destinat furnizorilor de servicii Internet şi găzduire web. 4PSA VoipNow este un produs inovativ dezvoltat în România, care poate fi testat de companiile participante la sesiunea de testare a versiunii Beta. Înregistrarea în acest program este gratuită şi se poate realiza la adresa: http://www.4psa.com/products/voipnow/beta.php

4PSA VoipNow este o aplicaţie software pentru servere proiectată în dorinţa de a simplifica furnizarea serviciilor VoIP atât pentru clienţii corporate, cât şi pentru utilizatorii rezidenţiali. Produsul oferă facilităţi de administrare complete printr-o interfaţă web intuitivă, atât pentru compania care furnizează serviciul VoIP, cât şi pentru clienţii săi.

Aplicaţia 4PSA VoipNow este structurată pe patru niveluri de administrare: pentru furnizor, pentru reseller, pentru client şi pentru utilizatorii posturilor telefonice. Fiecărui cont i se pot impune limite şi permisiuni independente. Graţie structurii flexibile a produsului, 4PSA VoipNow răspunde unor multiple scenarii de utilizare. Deşi dezvoltat pentru a oferi furnizorilor de servicii o platformă robustă şi performantă pe care să îşi structureze oferta, produsul poate fi utilizat direct de către orice companie. Prin instalarea unui server 4PSA VoipNow în sediul firmei, se asigură comunicaţii VoIP de calitate superioară, se reduce costul convorbirilor telefonice între punctele de lucru, maximizându-se satisfacţia clienţilor prin fluidizarea proceselor de comunicare externă.

"4PSA VoipNow oferă clienţilor o platformă pentru dezvoltarea afacerilor. Spre deosebire de centralele telefonice hardware, soluţiile software PBX se pot extinde rapid. Aplicaţia software poate accepta foarte uşor mai multe terminale, poate lucra cu noi tipuri de interfeţe şi protocoale de comunicaţie şi, nu în ultimul rând, poate forma o infrastructură administrabilă centralizat. Un upgrade software se realizează în cateva minute şi nu necesită costisitoarele schimbări de echipamente hardware obligatorii în cazul folosirii unui sistem tradiţional", afirmă Bogdan Cârstoiu, arhitectul sistemului 4PSA VoipNow.

Încă de la prima versiune, 4PSA VoipNow oferă suport pentru funcţii avansate de telefonie, precum: cozi de apeluri configurabile, conferinţe dinamice, înregistrarea apelurilor, voicemail, apeluri în aşteptare, transferul apelurilor, filtrarea apelurilor, redirecţionarea interlocutorului, etc. Produsul implementează funcţiile telefonice folosind Asterisk, cea mai avansată soluţie de telefonie Open Source.

"În faza de proiectare a aplicaţiei, principala noastră preocupare a fost să construim un sistem puternic, însă uşor de înţeles de către utilizatori, indiferent de nivelul lor de experienţă. Mulţi consideră VoIP-ul o tehnologie dezvoltată pentru a reduce costurile. În mare parte este adevărat, dar suntem convinşi că funcţiile avansate şi flexibilitatea vor cuceri utilizatorii finali ai serviciilor de telefonie. 4PSA VoipNow va contribui la dezvoltarea unui segment de furnizori specializaţi, capabili să ofere soluţii particulare clienţilor cu exigenţe speciale", a adăugat domnul Cârstoiu.

Lansarea publică a aplicaţiei 4PSA VoipNow este programată în luna mai a acestui an, ocazie cu care vor fi prezentate modelele de licenţiere şi preţurile. Licenţierea va încuraja dezvoltarea rapidă a serviciilor de tip hosted VoIP, ai căror principali beneficiari vor fi utilizatorii rezidenţiali şi companiile medii şi mici.

4PSA VoipNow beta este disponibil pentru testare pe sistemele de operare Linux. Cerinţele hardware sunt reduse, dezvoltându-se odată cu afacerea. Un server cu un procesor la o frecvenţă de 2GHz şi 1 Gb de memorie RAM poate găzdui serviciile de telefonie pentru mai multe companii.

Pentru a participa la programul de testare 4PSA VoipNow beta este necesară înregistrarea la adresa următoare:
http://www.4psa.com/products/voipnow/beta.php

Rack-Soft

Rack-Soft dezvoltă şi integrează soluţii software pentru servere, adresându-se clienţilor de tipul ISP (Internet Service Provider), HSP (Hosting Service Provider) şi companiilor medii şi mici. Produsele Rack-Soft simplifică atât administrarea serverelor şi a Centrelor de Date, cât şi comunicaţiile de voce si date.
Compania este prezentă în Romania prin biroul de dezvoltare software din Bucureşti. Reprezentanţa are ca misiune canalizarea creativităţii tinerilor ingineri români şi folosirea acesteia în folosul utilizatorilor de servicii Internet. Prin intermediul furnizorilor de servicii Internet, clienţii principali ai companiei, soluţiile Rack-Soft sunt folosite zilnic de milioane de oameni în întreaga lume.
Succesul Rack-Soft se bazează pe excelenţă, inovaţie şi pe decizia de a îmbunătăţi continuu procesele de dezvoltare software.

Pentru mai multe informaţii despre produsele şi serviciile Rack-Soft, vă invităm să accesaţi http://www.4psa.com. Dacă aveţi comentarii, sugestii sau întrebări nu ezitaţi să ne contactaţi.