mediaLOOK logo
@
QNAP Qgenie
Bucuresti 2014-07-23

QNAP a lansat Qgenie, un NAS de buzunar multifuncțional

QNAP a lansat QGenie, un NAS mobil ce integrează un SSD și o baterie de 3000mAh, oferind 7 funcții importante și utile în activitatea digitală cotidiană. Dispozitivul miniatural permite stocarea fișierelor, alimentarea dispozitivelor mobile, partajarea conexiunii la internet și multe altele.

Cu un design compact, Qgenie se potrivește perfect în buzunar, fiind o soluție NAS mobilă și flexibilă, care extinde wireless spațiul de stocare al dispozitivelor mobile. Ecranul OLED informează în mod clar posesorul despre starea bateriei și a sistemului, capacitatea de stocare disponibilă, rețeaua wireless și multe altele.

Atunci când au nevoie de mai mult spațiu pe telefon sau tabletă pentru fotografii, muzică și aplicații, utilizatorii pot transfera o parte din date pe Qgenie. Ei pot folosi serviciile myQNAPcloud și aplicațiile mobile Qsync și Qfile, creând totodată un cloud privat în care pot salva, partaja și sincroniza fișierele stocate pe Qgenie.

"Qgenie permite până la 20 de conexiuni diferite, oferind acces simultan la fișiere pentru 8 utilizatori, dispozitivul fiind perfect pentru partajarea fișierelor multimedia atunci când călătoriți sau participați la diferite evenimente precum seminarii, conferințe sau întâlniri de afaceri, fără a fi necesară transmiterea de email-uri sau schimbul de stickuri USB" declară Hanz Sung, Manager de Produs în cadrul QNAP.

Utilizatorii pot salva datele de pe dispozitivele Android și iOS pe Qgenie cu ajutorul aplicației mobile Qfile, protejând informațiile importante. Qfile permite realizarea unei copii de siguranță a agendei de contacte în vederea restaurării ulterioare.

Având o baterie încorporată de 3000mAh, Qgenie poate funcționa mai mult de 10 ore, suficient de mult pentru a acoperi programul unei zile de lucru. Poate servi și ca baterie externă pentru dispozitivele mobile, cu o rată de conversie de până la 90% și 7 mecanisme de protecție a circuitului: protecție la supraîncărcare, la descărcarea sub o anumită limită, la temperatură ridicată, la scurt-circuit, la supratensiuni și la supraintensitatea curentului și suport avansat pentru modurile SDP/DCP.

Un aparat Qgenie cu acumulatorul complet încărcat poate oferi prin USB de 1,5 ori capacitatea bateriei unui smartphone mediu. Totodată, Qgenie poate funcționa ca punct de acces wireless pentru partajarea conexiunii la internet realizate prin cablu, cu ajutorul telefonului sau a unui stick LTE/4G/3G.

Atunci când se conectează la un PC sau un Mac prin intermediul interfeței USB 3.0, Qgenie se transformă într-un SSD portabil și performant, furnizând o viteză de transfer de 120MB/s la citire și de 40MB/s la scriere.

Qgenie poate funcționa și ca un dispozitiv complementar unei unități Turbo NAS existente. Utilizatorii pot copia fișierele de pe un Turbo NAS pe Qgenie sau viceversa printr-un singur click, apelând funcția de copiere via USB. Datele pot fi accesate și cu ajutorul aplicației mobile Qfile.

Unitatea Qgenie este compatibilă cu dispozitivele Windows, Mac, iOS și Android, oferind flexibilitate în stocarea și partajarea fișierelor.

Specificații principale QNAP Qgenie:

 • Procesor 600 MHz
 • Port USB 3.0
 • Baterie încorporată (3000mAh)
 • SSD 32GB
 • Port LAN
 • Suport card SD
 • Ecran OLED
Cele 7 funcții oferite de Qgenie:
 • NAS de buzunar
 • Cloud privat
 • Backup pentru agenda telefonului
 • Baterie externă
 • Punct de acces wireless
 • Media server în automobil
 • SSD extern cu USB 3.0

QNAP Systems

QNAP Systems, Inc. este o companie privată fondată în anul 2004, ce oferă mediului de afaceri și consumatorilor unități de stocare NAS, unități profesionale NVR pentru supraveghere video și playere video de rețea. QNAP valorifică nu numai designul hardware ci și competența sa în dezvoltarea software-ului pentru a aduce pe piață produse cu cea mai ridicată performanță disponibilă alături de fiabilitate, scalabilitate și ușurință în instalare și utilizare. QNAP este o companie multinațională cu sediul în Taipei (Taiwan) și birouri în China și Statele Unite ale Americii.

Produse mentionate in comunicat:

4 imagini disponibile
QNAP Qgenie
QNAP Qgenie
Descarcă
QNAP Qgenie
QNAP Qgenie
Descarcă
QNAP Qgenie
QNAP Qgenie
Descarcă
QNAP Qgenie
QNAP Qgenie
Descarcă