mediaLOOK logo
@
Placa video ASUS R9 290
București 2013-11-08

Noua placă video ASUS R9 290 a ajuns în România

ASUS a lansat R9 290, o nouă placă video motorizată de GPU-ul AMD Radeon R9 290. Modelul a intrat pe piața românească imediat după lansarea internațională.

Placa beneficiază de ASUS GPU Tweak, un instrument ușor de folosit pentru creșterea performanței, are 4GB memorie GDDR5 pentru a oferi cea mai bună experiență de gaming și încorporează tehnologiile AMD Eyefinity și TrueAudio pentru realizarea configurațiilor multi-display și redarea unui sunet de înaltă acuratețe în jocuri. Modelul R9 290 rulează jocurile pretențioase, oferind suport atât pentru DirectX 11.2 și cât și pentru noul API Mantle.

R9 290 cu funcții exclusiviste pentru overclocking
Unul dintre atuurile lui R9 290 este GPU Tweak, un instrument marca ASUS ce ajută utilizatorii să stoarcă și ultima picătură de performanță de la acceleratorul grafic Radeon R9 290. Utilitarul are abilitatea de a controla precis nucleul grafic, tensiunile, frecvențele memoriile, viteza de rotație a ventilatoarelor și consumul energetic, astfel încât overclocking-ul să fie cât mai ușor de realizat, cu încredere deplină. Mai mult, instrumentul GPU Tweak Streaming le permite utilizatorilor să posteze imaginile de pe ecran direct pe internet, în timp real, astfel încât alți utilizatori să vadă live jocurile rulate. Ferestrei de streaming i se pot adăuga titlu, text cu derulare, fotografii existente și capturi ale camerei web.

Mai multe ecrane, mai multe detalii și un sunet mai imersiv
Placa video R9 290 este echipată cu 4GB memorie GDDR5, permițând gamerilor să ruleze titlurile favorite la rezoluție maximă cu detaliile cele mai ridicate. Aceasta include tehnologia AMD Infinity pentru a lărgi câmpul vizual prin DisplayPort sau DVI, pe șase monitoare independente. Bineînțeles, R9 290 suportă cel mai nou standard DirectX 11.2 ce activează teselarea pe GPU, permițând afișarea unei geometrii detaliate în scenele din jocuri, personajele devenind reale cu un nivel al detaliilor apropiat de calitatea cinematografică.

Placa oferă, de asemenea, noul API Mantle, ce dă posibilitatea programatorilor să acceseze direct nucleul grafic, simplificând scrierea aplicațiilor și permițând codului să ruleze mai eficient. Rezultatul constă în jocuri mai rapide, cu grafică fluidă.

R9 290 beneficiază de avantajele tehnologiei AMD TrueAudio, ce include un procesor digital de semnal, integrat în GPU. Acesta furnizează dezvoltatorilor de jocuri puterea de procesare necesară, concepută strict pentru partea audio, permițând modelului R9 290X să genereze cadre sonore mult mai apropiate de realitate, astfel încât gamerii să trăiască și mai intens jocul.

Prețuri și disponibilitate
Placa grafică ASUS R9 290 este disponibilă în România la un preț aproximativ de 1950 lei (TVA inclusiv).

Specificații R9290-4GD5

  • AMD Radeon R9 290
  • PCI Express® 3.0
  • OpenGL® 4.4
  • 4096MB memorie GDDR5
  • 947MHz frecvența nucleului
  • 2816 procesoare de stream
  • 5000MHz (1250MHz GDDR5) frecvența memoriei
  • Ieșiri DVI-/DVI-D, HDMI

ASUS

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, tablete, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS a obţinut 4168 de distincţii în anul 2012 și este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 12500 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3800 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 14 miliarde USD în 2012.

Produse mentionate in comunicat:

1 imagini disponibile
ASUS Radeon R9290-4GD5
ASUS Radeon R9290-4GD5
Descarcă