mediaLOOK logo
@
Bucureşti 2006-01-02

Trupa KUMM - cea mai bună evoluţie în clasamentele CITY FM în 2005

Difuzarea ediţiei speciale 2005 a clasamentului de muzică românească "Romtop" a marcat trecerea în noul an în lumea muzicii pop-rock de calitate. CITY FM a publicat lista celor mai bune 40 de melodii pop-rock difuzate de-a lungul anului trecut, piese prezente în ediţiile săptămânale ale clasamentului "Romtop".

Câştigătoare în 2005, melodia "Angels And Clowns" a trupei KUMM a fost Number One vreme de 18 săptămâni, fapt ce reprezintă un record în istoria de peste 14 ani a clasamentului "Romtop".

Lansată în cea de-a doua jumătate a anului, melodia trupei TAXI "Te vad în toate femeile" a ajuns Number One la începutului lui octombrie. Chiar dacă a înregistrat această performanţă timp de 6 ediţii, în clasamentul anului, realizat în funcţie de media clasificărilor săptămânale, "Te vad în toate femeile" se află pe locul 5.

Melodia "Oficial exist" a trupei ZOB a intrat în "Romtop" încă din luna aprilie, fiind în repetate rânduri foarte aproape de deveni Number One, dar din păcate nu a reuşit să depăşească cea de-a doua treaptă a topului. Lansarea în toamnă a videoclipului "Oficial exist" a contribuit la prelungirea călătoriei oficiale prin "Romtop".

Spectaculoasă este evoluţia noului single IRIS. "Iris maxima" conduce clasamentul la trecerea dintre ani, totalizând până în prezent cinci ediţii ca Number One. "Dacă ar fi să publicăm în primăvara o nouă ediţie specială pe ultimele 12 luni, este foarte probabil să descoperim IRIS pe primul loc. Noul hit – pentru că a devenit deja – are suficientă forţă să mai reziste mai multe săptămâni pe primul loc al Romtop-ului", este de părere KIRK, directorul muzical CITY FM.

"URMA" este trupa cu cele mai multe piese prezente în ediţia anuală a clasamentului CITY FM. Toate melodiile prezente în top au prins prima treaptă a "Romtop"-ului cel puţin pentru o ediţie: "This Time(stufstock-style)" (de 6 ori), "Buy Me With A Coffee"(de 2 ori) şi "How Long" (o dată). Fiind una dintre trupele bine primite de publicul CITY FM "URMA" a susţinut pe 9 octombrie 2005 un concert unplugged de aproximativ 5 ore chiar în studioul postului.

11 melodii dintre cele 40 au fost Number One de-a lungul ediţiilor săptămânale "Romtop". Clasamentul melodiilor Number One:
1) Angels And Clowns - KUMM (18 editii)
2) This Time (stufstock-style) - URMA (6 editii)
3) Te vad in toate femeile - TAXI (6 editii)
4) Iris maxima - IRIS (5 editii)
5) Vino sa visam sub apa - VAMA VECHE (3 editii)
6) O mie de ganduri - PRAF IN OCHI (2 editii)
7) Buy Me With A Coffee - URMA (2 editii)
8) Orasul 511 - ALTERNOSFERA (2 editii)
9) Si ce daca - DIRECTIA 5 (1 editie)
10) How Long - URMA (1 editie)
11) Azi vii, maine pleci - KEO (1 editie)

La CITY FM artiştii noi care au avut ce oferi publicului au reuşit să se impună în "Romtop": "ALTERNOSFERA", "PRAF IN OCHI", "ZEBRE", "TROOPER", "TRUPA", "NEO", "KEO", "SLANG", "B.TON". Dintre aceştia, "PRAF IN OCHI" şi "ALTERNOSFERA" au condus clasamentul câte două săptămâni.

Trupa "ZEBRE" ocupă cea mai bună poziţie (3) în plutonul noilor veniţi cu piesa "Ultima întâlnire", iar "TROOPER" obţine un important loc 6 cu melodia "Doar a mea", în compania unor trupe consacrate: "TAXI", "VAMA VECHE", "PROCONSUL" etc.

Clasamentul difuzat de CITY FM este unul dintre cele mai vechi topuri de muzică românească. Kirk, realizatorul "Romtop"-ului, a început această emisiune în urmă cu 14 ani. Fiecare ediţie se realizează pe baza voturilor primite pe site-ul http://www.cityfm.ro, prin email şi prin scrisori. "Romtop" reuneşte 30 de melodii în top, 1 piesă aflată pe punctul de a intra în clasament şi 4 propuneri. Emisiunea durează 2 ore şi se difuzează în fiecare sâmbătă începând cu ora 12:00 şi, în reluare, în fiecare luni de la ora 23:00.

ROMTOP anual 2005
1) Angels And Clowns - KUMM
2) Oficial exist - ZOB
3) Ultima intalnire - ZEBRE
4) Scrisoare de bun rămas - PASAREA COLIBRI
5) Te vad in toate femeile - TAXI
6) Doar a mea - TROOPER
7) Buy Me With A Coffee - URMA
8) Vino sa visam sub apa - VAMA VECHE
9) Calatorul - PROCONSUL
10) Dacă nici tu - TRUPA
11) Luni - FLORIN CHILIAN
12) Si ce daca - DIRECTIA 5
13) Mila 2 de langa 3 - PHOENIX
14) Oras - LUNA AMARA
15) Imi pasa - VITA DE VIE
16) Cantec de dragoste - ZOB | MARA
17) Cutine - NEO
18) This Time(stufstock-style) - URMA
19) O mie de ganduri - PRAF IN OCHI
20) Orasul 511 - ALTERNOSFERA
21) Dub Shot - E.M.I.L. & DJ HEFE
22) Faptele - BLAZZAJ
23) Cine e de vina - OMUL CU SOBOLANI
24) Azi vii, maine pleci - KEO
25) Pentru voi - TAPINARII
26) How Long - URMA
27) Inima n-asculta - ASHA
28) In reluare - OMUL CU SOBOLANI
29) Spre ziua - IRIS
30) A ta - TRUPA
31) In umbra ta - PRAF IN OCHI
32) Sefu' - ALEXANDRU ANDRIES
33) Zori de zi - PHOENIX
34) Imagineaza-ti - B.TON
35) Vreau - SLANG
36) Sansa - SPIN
37) Nu pot trai fara tine - CARGO
38) Te paste - FIRMA
39) Ramas bun - HOLOGRAF
40) Orasul - DANA & PRAF IN OCHI

Pentru mai multe informaţii vă invităm să accesaţi site-ul www.cityfm.ro.

CITY FM