mediaLOOK logo
@
ASUS a prezentat prima placă de bază certificată Intel Thunderbolt 2
București 2013-08-21

ASUS a prezentat prima placă de bază certificată Intel Thunderbolt 2

ASUS a anunțat prima placă de bază din lume cu tehnologie Thunderbolt™ 2, certificată de Intel. Bazată pe noul chipset Intel Z87 și pregătită pentru cea de-a patra generație de procesoare Intel Core, platforma ASUS Z87-Deluxe/Quad ATX dispune de două porturi Thunderbolt 2 pentru a conecta până la 12 dispozitive în mod simultan. Fiecare port are o rată de transfer de până la 20Gbit/s și este compatibil cu Thunderbolt 1.

Placa de bază Z87-DELUXE/QUAD a fost testată privind compatibilitatea extinsă, validările de BIOS, performanțele audio/video și nu numai, verificându-se designul și calitatea”, a spus Joe Hsieh, Vice Președinte ASUS Corporate și Manager General al Diviziei Sisteme și Plăci de Bază. “Fiind prima placă de bază din lume certificată pentru tehnologia Thunderbolt 2, aceasta va stabili standardul viitoarelor produse, lucru pe care ASUS îl face dintotdeauna.

Performanță dublată și suport 4K
Standardul original Thunderbolt are patru canale separate de transfer: două upstream și două downstream, cu o rată de transfer de 10Gbit/s pe canal. Thunderbolt 2 combină cele patru canale în două canale bidirecționale de 20Gbit/s care sunt de 4 ori mai rapide ca USB 3.0. Împreună cu suportul DisplayPort 1.2, acesta permite conexiunii Thunderbolt 2 să livreze semnal video la rezoluție înaltă pentru ecrane 4K/2K (4096 x 2160 pixeli) și să comunice cu alte dispozitive ce necesită lățime mare de bandă, cum ar fi hard-disk-urile. Prin portul HDMI de pe placă, ASUS Z87-Deluxe/Quad poate susține trei monitoare 4K UHD simultan. Thunderbolt 2 suportă, de asemenea, conexiuni în lanț cu până la șase dispozitive conectate pe același port. Având două porturi Thunderbolt 2, ASUS Z87-Deluxe/Quad poate conecta simultan până la 12 dispozitive, reducând nevoia unor huburi separate și fără să mai aglomereze spațiul de lucru.

Mereu în avangardă
Z87-Deluxe/Quad include o mulțime de tehnologii exclusive ASUS. Dual Intelligent Processors 4 cu 4-Way Optimization este un instrument de lucru ușor de folosit, care ajustează dinamic performanța și răcirea. Cu un singur click, acesta reduce zgomotul și crește eficiența. UEFI BIOS prezintă o interfață grafică prietenoasă, simplificând setarea shortcut-urilor și oferind acces rapid la opțiunile frecvent utilizate. Z87-Deluxe/Quad include NFC Express, un accesoriu care permite automatizarea sarcinilor simple ale PC-ului prin simpla atingere a carcasei cu un tag NFC sau un dispozitiv compatibil NFC. Astfel, NFC Express poate fi utilizat în autentificarea securizată în contul de Windows fără tastarea parolei sau pentru lansarea mai multor aplicații în vederea inițierii mediului de lucru. Utilizând aplicațiile gratuite Wi-Fi GO! & NFC Remote pentru dispozitivele compatibile NFC, utilizatorii pot să sincronizeze wireless fotografiile și clipurile stocate în acestea. Totodată, sistemul PC poate fi controlat de la distanță fără a fi nevoie de configurări complicate.

Specificații ASUS Z87-Deluxe/Quad
2 x Intel Thunderbolt 2
1 x HDMI
4 x DIMM
3 x PCIe 3.0/2.0 x16
10 x SATA 6Gbit/s
8 x USB 3.0 cu USB 3.0 Boost
8 x USB 2.0
Format ATX

ASUS

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, tablete, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS a obţinut 4168 de distincţii în anul 2012 și este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 12500 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3800 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 14 miliarde USD în 2012.

Produse mentionate in comunicat:

1 imagini disponibile
ASUS Z87-Deluxe/Quad ATX
ASUS Z87-Deluxe/Quad ATX
Descarcă