mediaLOOK logo
@
ASUS a lansat placa video ROG MARS II cu două nuclee grafice GeForce GTX 580
București 2011-08-25

ASUS a lansat placa video ROG MARS II cu două nuclee grafice GeForce GTX 580

Modelul ROG MARS II preia ștafeta plăcilor grafice ASUS ROG și continuă moștenirea celui mai avansat hardware destinat jucătorilor împătimiți. Cea mai rapidă placă video din lume stabilește noi recorduri în jocuri și în aplicațiile video, impulsionată de răcirea eficientă și de atuu-rile în overclocking.

Fiind disponibilă în ediție limitată, placa ROG MARS II este construită pe baza a două nuclee grafice NVIDIA GeForce GTX 580 și a unei memorii GDDR5 mamut de 3GB, cu ajutorul arhitecturii proprietare ROG, ce combină răcirea extremă și facilitățile extinse de overclocking pentru satisfacerea celor mai exigenți utilizatori. Aceasta oferă de asemenea, o rată uriașă de umplere a texturilor, neatinsă de nicio altă placă video.

Putere masivă dual GPU – cu 22% mai rapidă decât design-ul de referință
Placa video super motorizată ROG MARS II atinge noi vârfuri ale performanței. Aceasta funcționează cu 22% mai rapid comparativ cu modelul de referință GeForce GTX 590 și oferă un potențial formidabil. Lansarea sa vine la momentul oportun pentru pasionații de jocuri pe calculator odată ce va fi urmată în această toamnă de câteva jocuri intens mediatizate ce promit efecte grafice avansate, concepute pentru noua generație hardware. ROG MARS II este atât de puternică încât poate rula cu ușurință toate jocurile cu suport nativ DirectX 11 la rezoluții mai mari de 1080p și cu setările pentru detalii reglate la nivelul maxim.

Cele două nuclee gemene GeForce GTX 580 și cei 3GB de memorie rapidă GDDR5 reprezintă un nou etalon în dominația grafică ce se transpune în performanțe la nivel superlativ, căutate întotdeauna de jucătorii pasionați.

Răcirea DirectCU II furnizează un flux de aer cu 600% mai puternic și temperaturi cu 20% mai reduse comparativ cu modelul de referință
Alături de marca ROG, prezentă într-o schemă coloristică cu roșu și negru, ROG MARS II dispune de două ventilatoare silențioase, cu diametrul de 120mm, care suflă cu 600% mai mult aer decât cele montate pe modelul de referință GeForce GTX 590.

Tehnologia ASUS DirectCU II pune în contact direct nucleul grafic cu heat pipe-urile de cupru și baza radiatorului rezultând temperaturi cu 20% mai reduse.

ASUS a încorporat de asemenea, butonul Turbo Fan chiar pe placă, permițând utilizatorilor să comute ventilatoarele la 100% din capacitate, independent de reglajele driverelor.

Această caracteristică se dovedește foarte utilă în sesiunile de overclocking, unde căldura e un factor determinant, ca și carcasa de aluminiu care transferă căldura mult mai eficient decât materialele utilizate în plăcile video normale.

Alimentare Super Alloy Power cu 21 de faze, pentru o creștere cu 15% a performanței
ROG MARS II încorporează tehnologia exclusivă ASUS Super Alloy Power, care utilizează un aliaj special pentru alimentarea componentelor, ce rezistă la temperatură și uzură cu mult peste normele din industrie.

Pentru această nouă placă, ASUS a extins tehnologia către o arhitectură cu 21 de faze de alimentare pentru a asigura o tensiune constantă și pentru a preveni pierderile de energie chiar și în cele mai dificile circumstanțe. Acest lucru garantează, spre încântarea entuziaștilor, posibilități extinse de overclocking, nemaiîntâlnite până acum la o placă video.

Rezultatul constă într-un plus de performanță de 15%, o durată de viață de 2.5 ori mai mare și o temperatură de funcționare cu 35°C mai redusă decât a unui model de referință. Utilizatorii beneficiază de asemenea, de prinderea anti șoc PCI-E, patentată de ASUS, care menține placa în slot în cazul mișcării carcasei și previne deformările ca rezultat al expunerii la căldură.

Ediție de colecție cu utilitarul GPU Tweak
Placa ROG MARS II este însoțită de utilitarul ASUS GPU Tweak care pune în contact direct utilizatorul și hardware-ul extrem. Acesta oferă o gamă largă de opțiuni pentru modificarea parametrilor de lucru incluzând: frecvențe de funcționare, tensiuni și viteze pentru ventilatoare, toate fiind accesibile prin intermediul unei interfețe grafice prietenoase.

Utilitarul GPU Tweak pune imensa putere de procesare a modelului ROG MARS II la dispoziția utilizatorului, fiind un mediul ideal pentru overclocking. O plachetă de aluminiu, ce are gravat cu laser un număr serial, certifică fiecare placă din ediția limitată, transformând acest model într-un exemplar râvnit de colecționari.

Caracteristici principale
- Grafică duală NVIDIA GeForce GTX 580 cu 512 nuclee CUDA pe fiecare GPU și 3GB memorie video GDDR5 pentru performanțe cu 22% mai ridicate comparativ cu design-ul de referință
- Plachetele gravate cu laser indentifică fiecare placă video ce face parte din ediția limitată
- Două ventilatoare de 120mm pentru un flux de aer cu 600% mai mare
- Design termic DirectCU II din cupru ce menține placa la temperaturi cu 20% mai reduse comparativ cu design-ul de referință
- Interfață GPU Tweak pentru posibilități extinse de overclocking
- Butonul Turbo Fan pornește instant ventilatoarele la capacitatea de 100%
- Învelișul din aluminiu îmbunătățește eliminarea căldurii
- Alimentare Super Alloy Power cu 21 de faze pentru un potențial de overclocking incredibil. Creștere a performanței cu 15%, durată de viață de 2.5 ori mai mare și funcționare la temperaturi cu 35°C mai reduse
- Suport PCI-E anti șoc conceput să mențină placa video în slot

ASUS

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS a obţinut 3398 de distincţii în anul 2010 și este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3000 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 10.1 miliarde USD în 2010.

Produse mentionate in comunicat:

2 imagini disponibile
Placa video ASUS ROG MARS II
Placa video ASUS ROG MARS II
Descarcă
Placa video ASUS ROG MARS II
Placa video ASUS ROG MARS II
Descarcă