mediaLOOK logo
@
Instantaneu de la seminarul tehnic ASUS 2010
București 2010-11-15

ASUS a prezentat tehnologiile viitoarelor plăci de bază în cadrul unor seminarii tehnice globale

ASUS a dezvăluit cele mai noi tehnologii și inovații pentru plăci de bază în cadrul unor seminarii tehnice organizate la nivel global cu participarea jurnaliștilor din domeniul IT&C. Seminariile au fost organizate în diverse locații din întreaga lume, inclusiv la București, în perioada 30 octombrie - 15 noiembrie 2010.

Reprezentanții companiei au furnizat informații despre noile tehnologii ASUS care vor fi integrate în viitoarele plăci de bază cu chipset-uri Intel P67 și H67. Printre acestea se numără și designul de pionierat Dual Intelligent Processors destinat plăcilor de bază și care beneficiază de două procesoare pentru managementul energetic: TPU (TurboV Processing Unit) și EPU (Energy Processing Unit). Jurnaliștii au putut cunoaște în avanpremieră generația următoare a sistemului digital de management al electro-alimentării, Dual Intelligent Processors 2 cu DIGI+ VRM.

ASUS a prezentat și noile plăci de bază din seria Republic of Gamers, printre care exemplarele robuste TUF (The Ultimate Force). Aceste platforme de înaltă performanță au cel mai sofisticat potențial de overclocking din lume, precum și o tehnologie superioară de răcire.

Tehnologia Dual Intelligent Processors în evoluție
ASUS a introdus tehnologia inovatoare Dual Intelligent Processors în luna iunie 2010. Aceasta combină avantajele supratactării prin TPU și pe cele ale optimizării energetice prin EPU. Scopul este acela al îmbunătățirii performanțelor totale ale sistemului, economisindu-se energie electrică în același timp.

Noua tehnologie Dual Intelligent Processors 2 introduce modulul digital pentru controlul alimentării DIGI+ VRM, pentru o mai bună flexibilitate în administrarea energiei sistemului. Fidelitatea crescută și răspunsul rapid al tensiunilor furnizate pentru întregul sistem facilitează stabilitatea și extinderea duratei de viață a componentelor.

ASUS a evidențiat preocuparea sa pentru crearea unor interfețe prietenoase cu utilizatorii. Acestea includ BT GO!, o consolidare a facilității Bluetooth (nu mai sunt necesare adaptoare suplimentare), EFI BIOS (controlul parametrilor din BIOS cu ajutorul mouse-ului) și interfața AI Suite II. Aceasta din urmă oferă o gamă extinsă de utilitare ASUS pentru îmbunătățirea experienței utilizatorului. Toate aceste caracteristici și tehnologii se vor regăsi pe platformele ASUS P8P67 bazate pe chipset-ul Intel P67.

Overclocking revoluționar
ASUS a pus bazele Republic of Gamers (ROG) în 2006, aducând în atenția utilizatorilor cele mai bune echipamente pentru jocuri și overclocking. Familia ROG se va extinde cu viitoarea placă de bază Maximus IV Extreme, bazată pe chipset-ul Intel P67. Caracteristicile sale revoluționare au fost concepute pentru a oferi cea mai bună experiență de operare și pentru a surclasa recordurile mondiale de overclocking.

Maximus IV Extreme este echipată cu instrumentele familiare pasionaților de overclocking, precum ROG Connect și RC Bluetooth pentru dispozitive externe. Sunt incluse de asemenea, ROG iDirect (cu suport pentru iPhone și iPad) și GPU TweakIt, care permite utilizatorilor să execute, prin intermediul aceleiași interfețe, ajustări fine atât pentru procesor cât și pentru nucleul grafic. Toate aceste facilități se adresează utilizatorilor care vor să-și împingă la extrem performanțele sistemului.

Totodată, ASUS lucrează la un nou produs ROG care combină NPU (network-processing unit) și placa de sunet. Inspirat din feedback-ul comunității de utilizatori ASUS, produsul va oferi performanțe prompte și un sunet îmbunătățit pentru o mai bună experiență de joc în rețea.

Construite pentru a rezista
Plăcile de bază din seria TUF (The Ultimate Force) maximizează fiabilitatea, stabilitatea și compatibilitatea pentru cele mai solicitante aplicații. Modele TUF sunt ideale pentru
sarcinile cu adevărat dificile.

SABERTOOTH P67 aduce în seria TUF cea mai nouă tehnologie Intel, la care se adaugă o gamă de caracteristici menite să asigure durabilitatea și răcirea eficientă necesară pentru o stabilitate mai bună. Printre facilități se numără Tactical Vest - un design unic care forțează aerul rece suflat de ventilatorul procesorului și de cel al carcasei să pătrundă spre componentele sensibile. Acesta design acoperă cea mai mare parte a plăcii de bază protejând-o împotriva căldurii generate de placa video. Temperatura este menținută la un nivel scăzut îmbunătățindu-se durată de viață și eficiența.

Placa de bază SABERTOOTH P67, prezentată în cadrul seminariilor tehnice, include și noua tehnologie ASUS Thermal Radar. Aceasta utilizează senzori, integrați în părțile vitale ale plăcii de bază, ce furnizează informații precise despre nivelul temperaturii. Placa de bază ajustează în mod automat turațiile pentru ventilatorul procesorului și cel al carcasei, fapt ce conduce la o răcire mai bună și la diminuarea zgomotului.

Deschis comunității
ASUS își onorează angajamentul față de utilizatorii săi, atât prin dezvoltarea constantă de noi tehnologiilor, cât și prin organizarea unor evenimente speciale, precum aceste seminarii tehnice. Compania comunică astfel devotamentul față de tehnologia care ne poate îmbunătăți modul de viață.

Seminariile tehnice ASUS 2010 au avut loc în Germania, Anglia, Taiwan, Franța, Statele Unite ale Americii, Japonia, China, Singapore, Coreea și România.

ASUS

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS a obţinut 3268 de distincţii în anul 2009 și este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 3000 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de 7,5 miliarde USD în 2009.

Produse mentionate in comunicat:

1 imagini disponibile
Placa de baza ASUS P8P67 PRO cu Dual Intelligent Processors 2
Placa de baza ASUS P8P67 PRO cu Dual Intelligent Processors 2
Descarcă
1 imagini disponibile
Placa de baza ASUS SABERTOOTH P67 cu design Tactical Vest
Placa de baza ASUS SABERTOOTH P67 cu design Tactical Vest
Descarcă
3 imagini disponibile
Placa de baza ASUS P8P67 Deluxe cu Dual Intelligent Processors 2 cu Digi+ VRM
Placa de baza ASUS P8P67 Deluxe cu Dual Intelligent Processors 2 cu Digi+ VRM
Descarcă
ASUS P8P67 Deluxe
ASUS P8P67 Deluxe
Descarcă
ASUS P8P67 Deluxe
ASUS P8P67 Deluxe
Descarcă
4 imagini disponibile
Placa de baza ROG Maximus IV Extreme
Placa de baza ROG Maximus IV Extreme
Descarcă
Placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme (fotografie comunicat de presa)
Placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme (fotografie comunicat de presa)
Descarcă
Placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme (fotografie comunicat de presa)
Placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme (fotografie comunicat de presa)
Descarcă
Placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme (fotografie comunicat de presa)
Placa de baza ASUS ROG Maximus IV Extreme (fotografie comunicat de presa)
Descarcă