mediaLOOK logo
@
Fă valuri cu noile portabile din colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid
Bucureşti 2010-01-05

Fă valuri cu noile portabile din colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid

Încă de la introducerea pe piaţă a primului Eee PC™, ASUS a urmărit să apropie cât mai mult tehnologia avansată de zona fashion. Cu noua colecţie Eee PC™ Seashell Karim Rashid (1008P), compania a făcut un pas important spre podiumul de defilare. Fiind rezultatul conlucrării cu unul dintre cei mai importanţi designeri internaţionali, suita Eee PC™ Seashell Karim Rashid reprezintă materializarea viziunii lui Karim despre un computer, acesta fiind mai senzual, umanizat şi mai trendy. Complet moderne şi eliminând orice urmă de nostalgie, noile netbook-uri sunt cu mult mai ĂŽndrăzneţe, având numeroase linii intersectându-se pe suprafaţa carcasei. Produsele au fost create pentru a ĂŽncânta ĂŽndeosebi tinerii - care pot iniţia trenduri ĂŽn domeniul mobilităţii - dar rămân totodată nişte gadgeturi de lux accesibile publicului larg.

Colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid pune accentul pe preocuparea ASUS de a realiza produse care să încânte simţurile omului, în mod special văzul şi pe cel tactil. Pentru aceasta, designerii industriali din cadrul companiei au încercat materiale şi tehnici de prelucrare noi, inovând în privinţa realizării texturilor. Este şi cazul combinaţiei între vopseaua cauciucată, suprafaţa de tip “in mold roller” (IMR) şi materialele metalice pentru obţinerea unor finisări unice, în detaliu.

Influenţa inspirată a lui Karim se resimte pe întreaga suprafaţă a portabilului. Carcasa Digi-Wave este stilată şi totodată practică, conferind un look atrăgător şi asigurând protecţia corespunzătoare. Liniile unduite, care dau senzaţia unei derulări înainte, se armonizează cu raportul perfect al carcasei. A fost nevoie de multă precizie pentru obţinerea acestor elemente de design sub formă de valuri şi pentru păstrarea consistenţei culorii de-a lungul vârfurilor şi a canalelor. Designerii ASUS au măsurat şi au testat minuţios modul de realizare a tăieturilor care formează textura carcasei, produsul rezultat având prestigiul unuia lucrat manual. Fiecare val astfel obţinut transmite senzaţia perfecţiunii la fiecare atingere uşoară a suprafeţei.

Colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid reflectă viziunile lui Karim şi pe cele ale companiei ASUS, potrivit cărora, funcţiile, materialul, forma, performanţele, textura, culoarea şi uşurinţa utilizării sunt aspecte inseparabile în orice expresie a frumuseţii. Noile netbook-uri au fost proiectate pentru a încânta simţurile, îndeosebi pe cel tactil, fapt deseori ignorat în domeniul computerelor. Colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid se diferenţiază astfel de restul netbook-urilor de pe piaţă prin finisările sale inovatoare care transmit la atingere un sentiment extrem de plăcut. Noua suită iese în evidenţă şi prin colorit, nuanţele, umbrele şi intensităţile de culoare fiind atent alese pentru atrage iubitorii de fashion şi de gadgeturi. Sunt disponibile două teme cromatice: Hot Pink - roz aprins, lucios şi reliefat şi Coffee Brown – o temă clasică, mată, în maro cafeniu.

Varianta Glossy “Hot Pink”
Rozul aprins este noul negru pentru fashion, iar un val puternic de roz reprezintă elementul care poate aprinde orice ansamblu. Această culoare pozitivă şi plină de mândrie vorbeşte despre caracterul spiritual, entropia şi energia unei prezenţe puternice şi optimiste. Modelul Hot Pink Eee PC™ 1008P – asociat de pildă cu promenada unei femei iubitoare de fashion pe Fifth Avenue din New York – este acoperit mai întâi cu un strat metalic argintiu şi apoi de un altul transparent Hot Pink de tip IMR.

Varianta mată “Coffee Brown”
Subtil, matur, minimalist dar elegant, modelul Coffee Brown este atemporal, clasic – ducându-ne cu gândul la un om de afaceri savurându-şi cafeaua la “Café de la Seine”, bucurându-se de o după-amiază relaxantă în compania textelor lui John Wooden. Exteriorul lui Coffee Brown Eee PC™ 1008P are la bază tot două straturi: unul maro cafeniu presărat cu sclipiri aurii şi un al doilea foarte fin la atingere realizat din vopsea cauciucată translucidă.

Eficienţă fără deficienţe
Designul colecţiei Eee PC™ Seashell Karim Rashid poate tăia orice răsuflare, iar printre elementele cheie se numără ecranul de 10,1 inci, cu iluminare de tip LED şi fără ramă, precum şi tastatura ergonomică de tip “chiclet”. Frumuseţea e acompaniată de o putere de operare pe măsură. Modelele integrează noul procesor Intel® Atom™ N450, care în tandem cu tehnologia de management a consumului de energie Super Hybrid Engine de la ASUS le vor permite utilizatorilor să lucreze pe baterie până la 6 ore cu o singură reîncărcare. Fiecare notebook din colecţia Eee PC™ Seashell Karim Rashid poate accesa resursele Internet aproape instantaneu, prin sistemul Express Gate, disponibil în doar câteva secunde de la apăsarea butonului. Prin Express Gate utilizatorii pot derula apeluri Skype, pot să navigheze pe web, să vizualizeze fotografii, să se joace online, să discute pe chat s.a.m.d.

Fotografii:
http://www.medialook.ro/download/asus/eeepc1008p_karimrashid.htm

ASUS

ASUS este lider între furnizorii de tehnologii ai noii ere digitale, având un portofoliu extins de produse, care include laptopuri, netbook-uri, plăci de bază, plăci video, unităţi optice, sisteme PC desktop, servere, soluţii wireless, telefoane mobile şi echipamente de reţea. Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor. În 2009, ASUS a obţinut 3268 de distincţii precum şi recunoaşterea globală pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 10000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă de cercetare şi dezvoltare de elită, compania a realizat o cifră de afaceri de 8,1 miliarde USD în 2008. ASUS se clasifică de 12 ani consecutiv printre companiile din "Business Week InfoTech 100".


Despre Karim Rashid:
Karim Rashid este unul dintre cei mai prolifici designeri din generaţia sa. Având peste 3000 de creaţii în producţie, peste 300 de premii şi activităţi în peste 35 de ţări, Karim este un nume important în materie de design. Printre creaţiile sale premiate fac parte obiecte precum răspânditul coş Garbo şi scaunul OH de la Umbra sau interioare cum ar fi restaurantul Morimoto din Philadelphia şi hotelul Semiramis din Atena. Karim a colaborat în realizarea designului pentru produse Method şi Dirt Devil, pentru mobilier Artemide şi Magis, pentru branduri precum Citibank şi Hyundai, pentru produse hi-tech LaCie şi Samsung, pentru produse de lux Veuve Clicquot şi Swarovski, lista putând continua. Munca lui Karim este structurată în 20 de colecţii permanente, artistul expunându-şi arta în expoziţii din întreaga lume. Este un laureat tradiţional al premiilor Red Dot, Chicago Athenaeum Good Design, I.D. Magazine Annual Design Review, IDSA Industrial Design Excellence Award.