mediaLOOK logo
@
Seria de telefoane ASUS Zenfone 8
București 2021-05-12

ASUS anunță noua serie Zenfone 8

Câte un smartphone pentru orice cerință, inclusiv compactul Zenfone 8 și specialistul foto Zenfone 8 Flip, toate motorizate de procesorul Qualcomm Snapdragon 888.

  • Zenfone 8, performerul compact: Perfect pentru utilizarea cu o singură mână, cu un ecran AMOLED Samsung de 5,9 inchi și 120 Hz, camere duale Sony pe spate, baterie de 4000 mAh
  • Zenfone 8 Flip, specialistul foto: Sistem unic de camere triple Flip Camera pentru utilizarea drept cameră principala și frontală, ecran complet AMOLED de 6,67 inchi, baterie de 5000 mAh
  • ZenUI 8: Îmbunătățiri atente aduse variantei stock de Android, inclusiv modurile One-handed, Dark, System și AudioWizard pentru o experiență de utilizare fără rival


ASUS a anunțat noua serie Zenfone 8, cea mai puternică generație de până acum a inovatoarei familii de smartphone-uri Zenfone. Super-compactul Zenfone 8 de 5,9 inchi și modelul focalizat pe fotografie Zenfone 8 Flip de 6,67 inchi sunt proiectate pentru a satisface nevoile oricărui tip de utilizator.

Noua serie se bazează pe cea mai nouă platformă mobilă Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G, care oferă cele mai rapide viteze 5G cu putință. Bateriile de mare capacitate - 4000 mAh în Zenfone 8 și 5000 mAh în Zenfone 8 Flip – oferă o durată de viață remarcabilă pentru un ritm digital non-stop.

Atât Zenfone 8 cât și Zenfone 8 Flip sunt echipate cu superbe ecrane AMOLED Samsung cu o acuratețe a culorilor Delta-E <1, oferind o experiență vizuală excepțional de imersivă, cu culori ultra-vii. Adițional, ecranul lui Zenfone 8 are o rată de reîmprospătare ultra-rapidă, de până la 120 Hz. Ecranele includ, de asemenea, senzori de amprentă integrați în ecran, pentru securitate comodă.

Grație camerelor cu senzori de top Sony, ambele telefoane au capabilități foto și video avansate. Zenfone 8 are un sistem de camere duale fixe pe spate, în vreme ce Zenfone 8 Flip dispune de inovatorul sistem de camere triple Flip Camera, un modul rabatabil motorizat care permite realizarea de fotografii și video de aceeași înaltă rezoluție și pe post de cameră principală și pe post de cameră selfie.

Zenfone 8 are un nou design elegant, cu dimensiuni alese atent pentru a permite o portabilitate facilă și operare fără efort cu o singură mână. Spatele curbat 3D are un nou finisaj din sticlă mată pentru o priză mai sigură. În plus, Zenfone 8 a fost premiat cu Red Dot Product Design Award 2021, titlu acordat de un juriu internațional drept recunoaștere a designului său excepțional.

Performanță de top


Zenfone 8 și Zenfone 8 Flip utilizează cea mai recentă platformă mobilă de top Qualcomm Snapdragon 888 5G, construită pe baza unui proces de producție pe 5 nanometri. Acest procesor oferă o performanță cu până la 25% mai rapidă, iar grafica e randată cu până la 35% mai rapid comparativ cu generația anterioară1.

Durata de viață excepțională a bateriei, potrivită pentru un ritm digital non-stop este asigurată de baterii de mare capacitate - 4000 mAh în Zenfone 8 și 5000 mAh în Zenfone 8 Flip. Sistemele avansate de administrare a bateriei maximizează durata de viață, iar noul System Mode din sistemul de operare ZenUI 8 are o varietate de moduri automate de administrare a alimentării pe care utilizatorii le pot comuta cu ușurință în funcție de nevoile lor, de la performanță maximă la durată de viață maximă a bateriei. Configurarea manuală avansată a parametrilor de economisire a energiei este, de asemenea, posibilă.

Experimentează perfecțiunea vizuală


Atât Zenfone 8, cât și Zenfone 8 Flip sunt echipate cu ecrane luminoase și ultra-sensibile Samsung AMOLED. Tunate în colaborare cu Pixelworks®, firmă de top în industria de procesare vizuală, ecranele oferă o experiență vizuală superbă, îmbunătățită cu o acuratețe a culorilor Delta-E <1 și tehnologia DC Dimming2. Ecranele sunt, de asemenea, certificate HDR10+ pentru a putea reda detalii chiar și în cele mai întunecate scene. Senzorii de amprentă integrați în ecran fac deblocarea telefoanelor simplă și intuitivă.

Zenfone 8 are un ecran Samsung AMOLED de 120 Hz, cu un timp de răspuns de 1 ms, pentru o derulare lină și imagini fără efecte de încețoșare. Gamutul de culoare de nivel cinematografic acoperă 112% din spațiul DCI-P3, aducând la viață clipurile video și fotografiile. Luminozitatea de 1.000 de niți permite o lizibilitate facilă în aer liber. Pentru a menține mai mult timp aspectul impecabil, ecranul este protejat de cea mai recentă și cea mai rezistentă Corning® Gorilla® Glass Victus™.

Zenfone 8 Flip are un ecran complet, 100% lipsit de decupaje, Samsung AMOLED de 90 Hz NanoEdge, redând culori vii și având o sensibilitate tactilă deosebită.

Fotografie de nivel profesional


Orice fotograf va fi încântat de sistemele de camere avansate de nivel profesional din seria Zenfone 8, ce sunt echipate cu senzori Sony. Sistemul de camere duale de pe spatele lui Zenfone 8 capturează fiecare moment prețios, realizând fotografii de o calitate superbă în orice condiții. Senzorul de 64 MP Sony IMX686 al camerei principale oferă un nivel fără precedent al rezoluției, autofocalizare dual-pixel, stabilizare optică a imaginii și un înalt nivel de sensibilitate a luminii, pentru fotografii perfecte pe timp de zi sau de noapte.

Camera de 12 MP Sony IMX363 cu obiectiv ultra-larg permite o și mai mare libertate de compoziție și poate realiza fotografii macro incredibile cu detalii apropiate. Camera frontală de 12 MP Sony IMX663 cu autofocalizare dual-pixel realizează selfie-uri și videouri cu o claritate de cristal.

Zenfone 8 Flip este echipat cu revoluționara Flip Camera, un modul rabatabil motorizat, dotat cu un sistem evoluat de camere triple, care oferă aceleași capabilități foto și video de mare rezoluție, fie că modulul este folosit drept cameră principală sau frontală. Camera principală are lentilă cu unghi larg, rezoluție înaltă cu Sony IMX686 64 MP, autofocalizare cu detecția fazei dual-pixel pentru menținerea unei focalizări ultra-clare asupra subiecților, plus tehnologia Quad Bayer și o sensibilitate la lumină sporită pentru realizarea de fotografii uimitoare atât ziua, cât și noaptea. O cameră secundară cu obiectiv ultra-larg este echipată cu un senzor Sony IMX363. Aceasta permite fotografierea macro de până la 4 cm, pentru imagini de aproape cu detalii incredibile. Cea de-a treia camera are obiectiv telefoto, care permite un zoom optic 3X, un zoom total de până la 12X și tranziții perfecte între camere în timpul înregistrării.

Design irezistibil


Zenfone 8 redefinește designul portabil pentru a oferi cea mai bună performanță, fără să fie greu sau voluminos. Este proiectat pentru a fi ușor de folosit și ușor de transportat oriunde și pentru a impresiona cu aspectul său irezistibil, premium. Un obiectiv cheie al designului a fost ca Zenfone 8 să fie excepțional de ușor de folosit chiar și cu o singură mână.

Noul mod One-handed oferă utilizatorilor controlul deplin și confortabil folosind doar degetul mare. Spatele curbat 3D se potrivește perfect în palmă, iar noul finisaj cu sticlă mată îi conferă lui Zenfone 8 un aspect curat și elegant, oferind și o priză îmbunătățită.

Zenfone 8 Flip a fost reproiectat pentru a permite o priză mai bună, menținând însă o baterie mare. Spatele curbat 3D a fost atent reproiectat pentru o priză optimă.

ZenUI 8


Noua interfață ZenUI 8 combină fluiditatea cu viteza, este simplă și ușor de folosit. Operarea cu o singura mână din modul One-handed este doar la un gest distanță, facilitând controlul, iar modul Dark ajustează automat aplicațiile la o schemă de culori întunecată, care îi ajută pe utilizatori să rămână concentrați, reducând oboseala ochilor și îmbunătățind vizibilitatea. Modul System oferă mai multe moduri diferite care permit utilizatorilor fie să prioritizeze performanța, fie să extindă durata de viață a bateriei. Smart Key permite accesul instantaneu la acțiunile favorite. Cu AudioWizard utilizatorii își pot adapta automat experiența audio la conținutul pe care îl ascultă, cu presetările Dynamic, Music, Cinema și Game, menite să îmbunătățească orice tip de mediu sonor. De asemenea, designul versiunii stock de Android a fost îmbunătățit cu elemente atent selectate pentru a-l face să se potrivească perfect cu orice cerință a utilizatorilor.

Disponibilitate și prețuri pentru seria Zenfone 8
Zenfone 8 este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3299 lei (TVA inclusiv). Zenfone 8 Flip este disponibil în România, prețurile pornind de la aproximativ 3899 lei (TVA inclusiv).

Trailer video Zenfone 8: www.youtube.com/watch?v=Jp3GIMUN1DM

Specificații generale3

 ASUS Zenfone 8ASUS Zenfone 8 Flip
CuloriObsidian Black, Horizon SilverGalactic Black, Glacier Silver
EcranEcran de 5,9 inchi Samsung AMOLED
Rație de aspect 20:9, 2400 x 1080 FHD+
Rata de reîmprospătare de 120 Hz, timp de răspuns de 1 ms, rată de eșantionare atingere 240 Hz, luminozitate maximă 1.100 de niți
Gamut de culoare 112% DCI-P3, acuratețe a culorilor Delta E<1, contrast 1,000,000 : 1, Corning® Gorilla® Glass Victus™
Ecran de 6,67 inhi FHD+ Samsung all-screen AMOLED,
Rație ecran/corp de 92%, rație de aspect 20:9,
Rata de reîmprospătare de 90 Hz, timp de răspuns de 1ms, rată de eșantionare atingere 200 Hz, gamut de culoare 110% DCI-P3, acuratețe a culorilor Delta E<1, contrast 100000 :1, luminozitate maximă
1.000 de niți
Corning® Gorilla® Glass 6
CPU2,84 GHz Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G Mobile Platform pe 5 nm, procesor pe 64 de biți Octa-Core
GPUQualcomm® Adreno™ 660
Memorie 6 / 8 /16 GB LPDDR5 RAM8 GB LPDDR5 RAM
StocareUFS 3.1 128 GB / 256 GB, UFS 2.1 64GUFS 3.1 128 GB / 256 GB
BaterieBaterie de mare capacitate de 4000 mAh (tipic), suportă Quick Charge 4.0 și PD ChargingBaterie de mare capacitate de 5000 mAh (tipic), suportă Quick Charge 4.0 și PD Charging
Tehnologie wirelessWiFi 6E (802.11a/b/g/n/ac/ax, 2x2 MIMO) integrat, tri-band 2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz WiFi, Bluetooth® 5.2 (EDR + A2DP), suportă Qualcomm® aptX™, aptX™ HD, aptX™ Adaptive, Wi-Fi Direct, NFCWiFi 6E (802.11a/b/g/n/ac/ax, 2x2 MIMO) integrat, tri-band 2,4 GHz / 5 GHz / 6 GHz WiFi, Bluetooth® 5.2 (EDR + A2DP), suportă Qualcomm® aptX™, aptX™ HD, aptX™ Adaptive, Wi-Fi Direct, NFC
CamereCamera principală:
Senzor de imagine flagship Sony® IMX686 64 MP – dimensiune mare senzor 1/1,7 inchi, dimensiune pixel 0,8 µm
Tehnologie Quad Bayer - 16 MP, dimensiune mare a pixelului efectiv de 1,6 µm
Apertură F1.8
Distanță focală 26,6 mm echivalentă cu o cameră cu film de 35 mm, obiectiv 6p
Câmp de vizualizare de 78,3°  2x1 Obiectiv on-chip cu autofocalizare cu detecție a fazei
Stabilizare optică a imaginii pe 4 axe
Bliț LED
Comutare instantanee camere
Cameră ultrawide:
Senzor de imagine flaghsip dual pixel Sony® IMX363 12 MP – dimensiune senzor 1/2,55 inchi, dimensiune pixel 1,4 µm
Apertură F2.2
Autofocalizare PD duală
Corecție în timp real a distorsiunilor
Distanță focală 14,3 mm echivalentă cu o cameră cu film de 35 mm
Suportă cadre macro de 4 cm
Camera frontală:
Senzor de imagine flagship dual pixel Sony® IMX663 12 MP – dimensiune senzor 1/2,93 inchi, dimensiune pixel1,22 µm
Autofocalizare PD duală
FOV de 76,5 grade
Moduri camera frontală: Foto, Portret
Cameră wide:
Senzor de imagine flaghsip Sony® IMX686 64 MP - dimensiune mare senzor 1/1,73 inchi, dimensiune pixel 0,8 µm
Tehnologie Quad Bayer - 16 MP, dimensiune mare a pixelului efectiv de 1,6 µm
Apertură F1.8
Distanță focală 26,6 mm echivalentă cu o cameră cu film de 35 mm, obiectiv 6p
Câmp de vizualizare de 78,3°  2x1 Obiectiv on-chip cu autofocalizare cu detecție a fazei, bliț dual LED, Flip Camera cu comutare instantanee a camerei
Cameră ultrawide:
Senzor de imagine flaghsip dual pixel Sony® IMX363 12 MP – dimensiune senzor 1/2,55 inchi, dimensiune pixel 1,4 µm
Apertură F2.2
Corecție în timp real a distorsiunilor
Distanță focală 14,3 mm echivalentă cu o cameră cu film de 35 mm
Suportă cadre macro de 4 cm
Cameră telefoto:
8 MP
Zoom optic 3x, zoom total până la 12x
Distanță focală 80 mm echivalentă cu o cameră cu film de 35 mm
Înregistrare videoVideo 8K UHD (7680 x 4320) la 24 fps +EIS și OIS pentru camera principală
Video 4K UHD (3840 x 2160) la 30 / 60 fps pentru camera secundară
Înregistrare video 1080p FHD la 30 / 60 fps cu HyperSteady
Înregistrare video 720p HD la 30 fps
Stabilizare electronică a imaginii pe 3 axe pentru camerele de pe spate
Time Lapse (4K UHD video)
Video Slow Motion (4K UHD la 120 fps / 1080p FHD la 240 fps / 720p la 480 fps)
Face fotografii fixe în timp ce înregistrează video (nu suportă înregistrare video 8K)
Mod video manual
Video 8K UHD (7680x4320) la 30 fps + EIS pentru camera principală
Video 4K UHD (3840 x 2160) la 30 / 60 fps + EIS pentru camera secundară
Înregistrare video 1080p FHD la 30 / 60 fps cu HyperSteady
Înregistrare video 720p HD la 30 fps
Stabilizare electronică a imaginii pe 3 axe
Video Motion Tracking (video 4K UHD la 60 fps)
Time Lapse (4K UHD video)
Slow Motion video (4K UHD la 120 fps / 1080p FHD la 240 fps / 720p la 480 fps)
Face fotografii fixe în timp ce înregistrează video (nu suportă înregistrare video 8K)
Mod video manual
SenzorSenzor de amprentă integrat în ecran, accelerometru, senzor e-busolă, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală, senzor giroscopSenzor de amprentă integrat în ecran, accelerometru, senzor e-busolă, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală, senzor giroscop, senzor de unghiuri, senzor Hall
Conectivitate USB Type-C® (USB-C®)
Carduri SIMSloturi duale: 5G*+ 4G or 4G dual-SIM / dual-standby
Slot 1: 2G/3G/4G/5G Nano SIM Card
Slot 2: 2G/3G/4G/5G Nano SIM Card
Sloturi triple: 5G + 5G dual Nano SIM / dual-standby și un card MicroSD care suportă până la 2 TB
NavigațieSuportă GNSS suportă GPS(L1/L5), Glonass(L1), Galileo(E1/E5a), BeiDou(B1i/B1c/B2a), QZSS(L1/L5) și NavIC(L5)Suportă GNSS suportă GPS (L1/L5), Glonass (L1), Galileo (E1/E5a), BeiDou (B1i/B1c/B2a), QZSS (L1/L5) și NavIC (L5)
Sistem de operareAndroid™ 11 cu ZenUI 8
Dimensiuni148 x 68,5 x 8,9 mm165,04 x 77,28 x 9,6 mm
Greutate169 g230 g


1 Date de performanță provenite de la producător, comparate cu Qualcomm Snapdragon 865 Mobile Platform.
2 DC Dimming este suportată doar cu anumite setări ale ecranului.
3 Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produselor se pot modifica fără notificare prealabilă și pot fi diferite de la țară la țară. Performanța reală poate varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificații complete sunt disponibile la http://www.asus.com

Qualcomm, Quick Charge și Snapdragon mărci sau mărci înregistrate ale Qualcomm Incorporated.
Qualcomm Snapdragon și Qualcomm Quick Charge sunt produse ale Qualcomm Technologies, Inc. și/sau ale subsidiarelor ei.

ASUS

ASUS este o companie multinațională recunoscută pentru cele mai bune plăci de bază din lume, PC-uri, monitoare, plăci grafice și routere. Cu un vast portofoliu de soluții superioare pentru gaming, crearea de conținut și AIoT, ASUS se detașează în industrie prin design-ul de top și inovațiile gândite pentru o experiență digitală inteligentă, activă și plină de satisfacții, accesibilă oricărui utilizator, oriunde și oricând. Având angajați în întreaga lume, printre care peste 5000 de profesioniști în cercetare și dezvoltare, ASUS urmărește să devină cea mai admirată și inovatoare companie de tehnologie din lume. Inspirat de sloganul "În Căutarea Incredibilului / In Search of Incredible", ASUS a câștigat peste 11 premii pe zi în 2019, situându-se printre "Cele mai admirate companii din lume" și "Cele mai apreciate companii din lume", potrivit Fortune.

Produse mentionate in comunicat:

3 imagini disponibile
Zenfone 8 Flip
Zenfone 8 Flip
Descarcă
Zenfone 8 Flip
Zenfone 8 Flip
Descarcă
Zenfone 8 Flip
Zenfone 8 Flip
Descarcă
5 imagini disponibile
Zenfone 8
Zenfone 8
Descarcă
Zenfone 8
Zenfone 8
Descarcă
Zenfone 8
Zenfone 8
Descarcă
Zenfone 8
Zenfone 8
Descarcă
Zenfone 8 Flip
Zenfone 8 Flip
Descarcă